پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۸ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۲۱

استاد دانشگاه اتریش:

بدون گاز ایران پروژه"نوبوکو"عملی نمی شود/ لزوم همکاری اروپا با تهران

بدون گاز ایران پروژه"نوبوکو"عملی نمی شود/ لزوم همکاری اروپا با تهران

یک کارشناس علوم سیاسی در اتریش،حضور ایران در پروژه گازی اروپا موسوم به "نوبوکو" را ضروری دانسته و اروپا را به کوتاه آمدن در زمینه ممنوعیت قرارداد گازی با ایران فرا خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه اتریشی استاندارد، "گرهارد منگوت"پروفسور علوم سیاسی دانشگاه "اینزبروک" اتریش با انجام بررسی هایی در زمینه پروژه عظیم گازی اروپا موسوم به "نوبوکو" به این نتیجه دست یافته است که اتحادیه اروپا در تصمیمات خود درباره این خط لوله گاز به قولهای گنگ و نامشخصی اطمینان کرده است.

این کارشناس علوم سیاسی با تاکید بر اینکه دراین پروژه گازی که تا سال 2013 قرار است به بهره برداری برسد؛ منابع گازی دریای خزر برای کاهش وابستگی به روسیه به اروپا منتقل خواهد شد، اظهار داشت : این پروژه روی اصل امیدواری مبتنی است چرا که دیکتاتورهای سمت پایانی این خط لوله در آسیای میانه قابل اعتمادترین شرکا در این زمینه برای اروپا نیستند.

بر اساس بررسیهای این کارشناس علوم سیاسی، باید سالانه حدود 30 میلیارد متر مکعب گاز از طریق این خط لوله به اروپا منتقل شود که این میزان در برابر نیاز اروپا که بیش از 500 میلیارد متر مکعب است، مقدار کمی است.

به اعتقاد این کارشناس، انتقال همین میزان گاز نیز با توجه به شرایط کشورهای در نظر گرفته شده برای صدور گاز کار دشواری است.

بر اساس بررسیهای "گرهارت منگوت" از آذربایجان امکان وارد کردن بیش از ده میلیارد متر مکعب به خط لوله گاز نوبوکو وجود ندارد و منابع گازی ازبکستان هم در حال کاهش است و تنها ترکمنستان باقی می ماند که مستبد ترین و منزوی ترین دولت از نظر سیاسی در منطقه است که اجازه تخمین منابع گازی خود را به هیچ بازرس غیر وابسته نمی دهد.

این کارشناس در ادامه با تاکید بر اینکه منابع غنی گاز ایران در خاورمیانه غیر قابل انکار است و با اشاره به اینکه در حال حاضر و با توجه به تحریمها علیه ایران بستن قرارداد گازی با این کشور ممنوع است، اظهار داشت : پروژه نوبوکو و تنها زمانی می تواند پیش رود که اتحادیه اروپا در این زمینه کوتاه آمده و لوله های گاز نوبوکو را با گاز ایران پر کند.

لازم به ذکر است که این خط لوله که 3 هزار و 300 کیلومتر طول دارد گاز دریای خزر و کشورهای آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان را از خاک کشورهایی از جمله ترکیه، بلغارستان، رومانی و اسلواکی به اتریش و اروپا منتقل خواهد کرد و اتحادیه اروپا بر آن است تا به این وسیله با انحصار تهیه گاز اروپا از سوی روسیه مقابله کند. 

کد خبر 695231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha