به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس گزارش جدید مرکز توسعه انسانی سازمان ملل متحد، کمتر از نیمی از مردم افغانستان که در سال گذشته میلادی در ردیف پنجم فهرست فقیرترین کشورهای جهان قرار گرفت، ماهانه کمتر از ۱۴دلار درآمد دارند و در برخی موارد از حداقل شاخصهای توسعه نیز محروم هستند.
گزارش توسعه انسانی سال ۲۰۰۷ سازمان ملل حاکی است حدود ۴۲درصد مردم افغانستان ماهانه کمتر از ۱۴دلار درآمد دارند و متوسط طول عمر آنها ۴۳سال است.
براساس این گزارش، در سال ، ۲۰۰۷ یک هزار و ۶۰۰ نفر از 100 هزار مادر افغان به هنگام وضع حمل جان خود را از دست دادند که این رقم پس از سیرالئون، بیشترین رقم مرگ و میر مادران به هنگام وضع حمل محسوب میشود.
در سال گذشته میلادی، میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در افغانستان، ۲۵۷نفر در هر یک هزار نفر بود.
این گزارش در ادامه می افزاید: تنها ۲۳درصد مردم افغانستان با سوادند و حدود نیمی از کودکان این کشور که ۶۵درصد آنها دختر هستند، از رفتن به مدرسه محرومند. از سوی دیگر ۶۴درصد شهرنشینان و ۲۶درصد روستائیان افغان به آب آشامیدنی دسترسی دارند.
در این گزارش در خصوص وضعیت زنان و دختران افغانی عنوان شده است که بین ۷۰تا ۸۰درصد زنان افغان به طور اجباری ازدواج می کنند و حدود ۵۷ درصد آنها قبل از رسیدن به سن قانونی ۱۶سال مجبور به این کار می شوند.
این کشور با تولید ۸۲۰۰ تن تریاک در سال 2007 میلادی، 93 درصد سهم بازار تریاک جهان را در این سال به خود اختصاص داد.
نظر شما