به گزارش خبرنگار مهر، عزیزالله واحد عصر دوشنبه در جلسه ستاد استانی بحران خشکسالی مازندران در استانداری افزود: به واسطه کم آبی و خشکسالی در 9 هزار و 91 هکتار از اراضی استان نیز برنج کشت نشده است.
وی خاطر نشان کرد: 37 درصد آب سدها، 57 درصد آب آب بندان ها و 74 درصد آب رودخانه ها مصرف شده است.
مدیر عامل آب منطقه ای مازندران با اشاره به اینکه 62 درصد مصرف آبهای موجود در فصل بهار و اراضی کشاورزی است، تصریح کرد: 70 درصد نیاز آبی استان از طریق سه سیستم هراز، بابلرود و تلار تامین می شود.
واحد با بیان اینکه میزان بارندگی در استان 57 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش نشان می دهد، یادآور شد: برای گذر از دوره فصل زراعی جاری به دو میلیارد و 834 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم.
این مسئول با اعلام این مهم که اجرای پروژه های نجات بخشی برای مدیریت بهینه آب توسط بخشداران و دهیاران ضروری است، اظهار داشت: وضعیت آب ایران در سال 2025 به حالت فوق بحرانی خواهد رسید.
استاندار مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه باید به مسئله تولید برنج توجه جدی شود، گفت: تامین امنیت غذایی، رفاه اقتصادی، تولید اشتغال با تولید محصولات کشاورزی محقق خواهد شد.
ابوطالب شفقت افزود: مسئولان باید از حادثه روی داده در بخش کم آبی و وقوع خشکسالی اخیر به عنوان یک فرصت بهره گیری کنند و برای سالهای خشکسالی آینده تجربه بیندوزند.
وی از مردم خواست در مصرف انرژی و منابع آبی صرفه جویی کنند تا مشکل کم آبی و قطعی برق موجب آزار آنان در فصل تابستان نشود.
نماینده عالی دولت نهم در مازندران با بیان اینکه باید سطح مدیریت ذخیره سازی آب در استان افزایش یابد، تصریح کرد: تمامی مدیران مرتبط با موضوع کشاورزی و تامین آب باید به صورت 24 ساعته حتی در ایام تعطیل در خدمت و پاسخگوی کشاورزان باشند.
وی با انتقاد از عدم تشکیل شرکت مهندسی خدمات کشاورزی در استان بر ضرورت تسریع در احداث این مرکز مهندسی از سوی سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد.
نظر شما