مجید ذاکری در گفتگو با مهر در آمل با اشاره به اینکه بیماری بلاست برنج یکی از مهمترین و شایعترین آفت شناخته شده برنج در دنیاست گفت: با بکارگیری این سیستم شیوع احتمالی بیماری بلاست برنج و بیماری های دیگر برنج پیش آگاهی داده می شود.
وی افزود: به کارگیری این دستگاه همچنین این فرصت را به کشاورزان می دهد که در زمان مناسبی نسبت به رفع آفات برنج و بیماری بلاست برنج اقدام کنند.
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی آمل با بیان اینکه با ساخت این دستگاه تشخیص آفات برنج به خصوص بیماری بلاست پس از شیوع کامل آن امکان پذیر می شد، تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف انواع سموم، پیش آگاهی بیماری بلاست برنج در شالیزارهاست.
ذاکری در خصوص ویژگیهای فنی دستگاه پیش آگاهی بیماری بلاست به عنوان اسپرتراپ اظهار داشت: این دستگاه با یک پمپ مکنده هوا، هوا را به داخل دستگاه هدایت می کند و در نتیجه اسپرهای موجود در هوا وارد دستگاه شده و بر روی نوار چسبنده ای به دام می افتند.
به گفته وی، بر اساس شرایط خاص شالیزارهای منطقه به صورت روزانه یا هفتگی توسط کارشناسان نسبت به تراکم یا کم تراکمی اسپرتراپ ها در منطقه مشخص و در صورت افزایش اسپر تراپ ها احتمال شیوع بیماری بلاست در منطقه مشخص می شود.
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی آمل اضافه کرد: این دستگاه تا شعاع پنج کیلومتری قابلیت تشخیص و شناسایی آفات بیماری های برنج به خصوص بلاست را دارد.
ذاکری با بیان اینکه این دستگاه از یک باتری همانند خودروهای معمولی به عنوان منبع تغذیه استفاده می کند هزینه تمام شده برای خرید این دستگاه را حدود 10 میلیون تومان بیان کرد.
در صورت عدم مبارزه بیماری بلاست در شالیزارهای برنج باعث پوکی دانه برنج و در نتیجه کاهش عملکرد تولید در واحد سطح می شود.
شهرستان آمل با 38 هزار هکتار شالیزار برنج ، بیش از 210 هزار تن شلتوک برنج را سالانه تولید می کند.
نظر شما