۲۲ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۴۳

جبهه عرضه بر تقاضا در کشور پیشی گرفته است

ساری - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر افزایش بهره وری در واحد سطح به واسطه اهمیت امنیت غذایی در جهان گفت: متاسفانه جبهه عرضه بر تقاضا در ایران پیشی گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، عنایت الله تورنگ پیش از ظهر چهارشنبه در همایش نقش تحقیقات کشاورزی بر امنیت غذایی افزود: باید توجه دولت به موضوع تحقیق و پژوهش در مقوله امنیت غذایی بیشتر شود.

وی خاطرنشان کرد: افزایش جمعیت و کم شدن منابع مورد نیاز در جهان امنیت غذایی جامعه را به مخاطره انداخته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه روزانه 230 هزار نفر بر جمعیت جهان افزوده می شود، تصریح کرد: برنامه ریزی برای تامین امنیت غذایی همین میزان در روز باید صورت گیرد.

تورنگ با بیان اینکه سالانه 50 میلیون نفر در جهان به انحای مختلف از جمله گرسنگی می میرند یادآور شد: تا سال 2020 میزان افراد نیازمند به غذا در جهان به 5/7 میلیارد نفر خواهد رسید.

این مسئول با اعلام اینکه میزان تراکم جمعیت دو برابر نسبت به 30 سال گذشته افزایش یافته است، بیان داشت: تغییر الگوی مصرف و بهبود تغذیه هدف اصلی کشورها باید در تامین امنیت غذایی باشد.

وی با بیان اینکه میزان تقاضای مردم جهان برای تامین امنیت غذایی در مصرف غلات و گوشت تا سال 2020 به ترتیب 39 و 58 درصد خواهد رسید گفت: از سویی برای تامین امنیت غذایی در جوامع باید سرانه موجودی آب و خاک تامین باشد که متاسفانه سالانه این میزان در ایران و جهان رو به کاهش رفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه سالانه 5/4 میلیون هکتار از اراضی کشور بایر و بدون کشت باقی خواهند ماند اظهار داشت: میزان تراکم بیولوژیک در کشور نسبت به 30 سال گذشته تنها سه درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب در کشور در سال گذشته، 1850 متر مکعب بوده است خاطرنشان کرد: بخش اعظمی از غذای مصرفی مردم کشورهای جهان به واسطه پایین بودن کیفیت و کمبود توجه بیولوژیک به محصول در اختیار دام قرار می گیرد.

تورنگ با تاکید بر افزایش بهره وری در واحد سطح و مصرف آب یادآور شد: روزانه سرانه زمین در کشور رو به کاهش می رود این در حالی است که با افزایش جمعیت جهان، میزان تقاضا برای تامین غذا افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی گفت: کشاورزان در صورت همکاری با کارشناسان تحقیقات کشاورزی می توانند فصل زراعی جاری را با کمترین میزان خشکسالی سپری کنند.

معاون برنامه ریزی استانداری مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه یکی از عوامل رشد اقتصادی در کشورهای دنیا، ارتقاء بهره وری و دانش علمی است، تصریح کرد: متاسفانه توجه برنامه ریزان کشور به مقوله دانایی محوری، تحقیقات و پژوهش در سالهای اخیر کمرنگ بوده است.

ولی الله فرزانه افزود: در کشور ایران از علم استفاده کاربردی نمی شود و به واسطه عدم انتشار تحقیقات دانشمندان و محققین نمی توان کشاورزی و سایر علوم را کاربردی در جامعه توسعه داد.

این مسئول با اشاره به اینکه باید سند توسعه کشاورزی مازندران تدوین شود، یادآور شد: نظام بهره وری امروز کشور بیمار است و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

وی کمبود اعتبار را از چالشهای اصلی در موضوع تحقیقات به خصوص تحقیقات کشاورزی ذکر کرد و گفت: برای دستیبابی به تحقیقات کارآمد باید تحقیقات در خدمت تقاضا و کشاورز باشد.

کد خبر 697562

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha