پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۸ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۴۰

البینه الجدیده :

هدف توافقنامه امنیتی مشروعیت بخشیدن به اشغالگری آمریکا در عراق است

هدف توافقنامه امنیتی مشروعیت بخشیدن به اشغالگری آمریکا در عراق است

یک روزنامه عراقی تاکید کرد: توافقنامه امنیتی که واشنگتن درصدد امضای آن با بغداد است،حاکمیت عراق را نقض و حقوق آحاد ملت این کشور را نقض می کند و به اشغالگری آمریکا مشروعیت می بخشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "البینه الجدیده" با اشاره به ادامه مذاکرات درسطوح عالی بین مقامهای عراق و آمریکا درباره توافقنامه امنیتی برای همکاری استراتژی درازمدت بین دوکشور نوشت : این توافقنامه خطرناکی است، زیرا محتوی و مضمون آن نشان می دهد که به تمام عراقیها و حاکمیت این کشور و حقوق آحاد ملت عراق خدشه وارد می کند.
 
این روزنامه افزود: مذاکره کنندگان عراقی نباید ازآمریکا بترسند و به این کشور اجازه بدهند با قراردادن شروط و یا گنجاندن بندهایی دراین توافقنامه حاکمیت کشورعراق را نقض کند، بنابراین آنها باید برای حفظ منافع ملت عراق شجاع ،زیرک و هوشیار باشند.

روزنامه مذکورتاکید کرد: دربحث و بررسی درباره توافقنامه امنیتی نباید اهمیت جایگاه استراتژی عراق، ثروتهای نفتی وظرفیت های بهره برداری کلان ازمنابع طبیعی این کشورنادیده گرفته شود.

روزنامه عراقی با بیان اینکه امضای توافقنامه امنیتی درواقع به حضورغیر قانونی نیروهای اشغالگر آمریکا درعراق مشروعیت می بخشد، یاد آورشد : آمریکا فشارهای خود را بر دولت نوری المالکی نخست وزیرعراق برای امضای این توافقنامه امنیتی افزایش داده است.
 
این روزنامه با اشاره به برخی از مفاد این توافقنامه نوشت : دولت بوش خواهان ادامه حضورنیروهای آمریکایی و نیروهای مزدورشرکتهای امنیتی،مصونیت قضایی این نیروها در برابر ارتکاب هرجرم و جنایت و محاکمه نشدن آنها دردادگاه جنایت جنگی است .

روزنامه عراقی نوشت : خطرناک ترین درخواست دولت بوش ازدولت نوری المالکی مربوط به انعقاد توافقنامه درازمدت برای سیطره شرکتهای نفتی آمریکا بر چاه های نفت عراق و صدور نفت عراق به آمریکا با قیمتهای ناچیز و بسیار کم دانست .

به نوشته این روزنامه، مطالبات دیگرآمریکا که با خواسته های عراقیها کاملا تعارض دارد؛ اجازه به نیروهای آمریکایی برای سیطره بر حریم هوایی، زمینی، دریایی و آبهای منطقه ای عراق است بدین معنا که حق حاکمیت آمریکاییها برحریم هوایی تا ارتفاع 29هزارپایی وانجام عملیات نظامی درهرنقطه ای از عراق به بهانه مبارزه با تروریسم  بدون اجازه دولت بغداد حفظ شود.

روزنامه البینه الجدیده درپایان یاد آورشد: همچنین نباید دراین مذاکرات نقش موثرعراق وتوانایی این کشوردر استراتژی منطقه ای و بین المللی کم رنگ شود. بنابراین هیئت مذاکره کننده عراقی باید ابزارهای لازم را برای جلوگیری از فشارهای واشنگتن جهت امضای این توافقنامه دراختیار داشته باشد.

کد خبر 700329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha