۲۷ خرداد ۱۳۸۷، ۲۱:۲۱

صمصامی خبر داد:

کاهش 10 درصدی اتکای بودجه به نفت و رشد اقتصادی 6.7 درصدی

کاهش 10 درصدی اتکای بودجه به نفت و رشد اقتصادی 6.7 درصدی

سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی از کاهش 10 درصدی اتکای بودجه به نفت و رشد اقتصادی 6.7 درصدی کشور در سال 86 خبر داد و گفت: رئیس جمهور ، گمرک را به عنوان دروازه سلامت کشور معرفی کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین صمصامی امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل  گمرک ایران که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با اشاره به تحولات کشور طی چندسال اخیر و بهبود شاخصها و متغیرهای عمده و کلان کشور، گفت: البته اخیرا با موضوع افزایش قیمتها نیز مواجه بوده ایم.

سرپرست وزارت  امور اقتصادی و دارایی افزود: در چنین فضایی که متغیرهای اقتصادی کشور رو به بهبود و پیشرفت است، رسالت گمرک سنگین تر خواهد بود.

وی با اشاره به آمار رشد اقتصادی کشور طی سالهای 83 به میزان 4.8 درصد، 84 حدود 5.7 درصد، سال 85 در حد 6.2 درصد و سال 86 به میزان 6.7 درصد که رشد اقتصادی قابل توجهی است، گفت: این رشد اقتصادی در فضایی انجام می شود که سیاست دولت به سمت کاهش وابستگی به درآمد نفت، خصوصی سازی ، ورود مردم به عرصه های اقتصادی و حرکت دولت به سوی نظارت در حال انجام است.

صمصامی با اشاره به رونق بازار سهام که نتیجه آن رشد اقتصادی درون زا و بدون تحریک نفت است، اظهار داشت: ما در چنین فضایی، گمرکی را می خواهیم که بتوانیم همگام با سایر مجموعه های اقتصادی حرکت کند.

وی با اشاره به کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی در سال 86 از 69.1 درصد به 59.9 درصد، تصریح کرد: این در حالی است که خصوصی سازی نیز در کشور شتاب بالایی گرفته به نحوی که خصوصی سازی دو هزار و 215 میلیارد تومانی کشور طی سالهای 70 تا 83 به بیش از 32 هزار میلیارد تومان از سال 84 تاکنون رسیده است.

وی افزود: به عبارت دیگر، واگذاری امور دولتی به بخش خصوصی طی فعالیت دولت نهم 15 برابر مجموع واگذاری های 13 سال قبل از آن بوده است.

سرپرست وزارت  امور اقتصادی و دارایی همچنین با اشاره به حجم معاملات بورس تا پایان سال 77 به میزان دو هزار و 600 میلیارد تومان، گفت: این حجم از معاملات در ابتدای سال 84 به 35 هزار میلیارد تومان رسیده و بر اساس آخرین آمار بورس این حجم از معاملات به 52 هزار میلیارد تومان بالغ شده که از رشد 50 درصد طی دو سال اخیر برخوردار بوده است.

به گفته وی به تبع این اتفاقات سایر متغیرها نیز تحت تاثیر قرار گرفته ، به نحوی که صادرات غیر نفتی کشور نیز رشد کرده و حجم دولت در اقتصاد کاهش یافته است.

صمصامی رقم صادرات غیر نفتی کشور طی سال 86 را 21 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: با توجه به این حجم از صادرات کار گمرک سنگین تر می شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، حجم واردات نیز افزایش یافته به نحوی که از 30 میلیارد دلار در سال 84 به 42 میلیارد دلار در سال 85 و در نهایت به 48 میلیارد دلار در سال 86 رسیده است.

سرپرست وزارت  امور اقتصادی و دارایی با اشاره به گسترش اقتصاد، افزایش تولید، رشد صادرات و واردات و باز شدن اقتصاد کشور، گفت: افزایش شدید قیمت جهانی نفت برای ایران هم دارای منافع و هم دارای هزینه است ، اما فعلا با شرایط خاص ایران، هزینه های آن برای مردم بیش از منافع آن بوده است.

وی با اشاره به افزایش قیمت جهانی کالا در دو ماهه اخیر و کاهش واردات وزنی کشور به میزان 32 درصد و رشد ارزش آن به میزان 7.2 درصد، گفت: قیمت کالاهای وارداتی در دو ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 40 درصدی برخوردار بوده است.

وی خاطرنشان کرد: این ترکیب اقتصادی، رشد اقتصادی، افزایش صادرات غیر نفتی و رشد واردات نقش و اهمیت گمرک در کشور را به شدت افزایش می دهد؛ به همین دلیل یکی از محورهای بحث تحولات بزرگ اقتصادی کشور، بحث تحول در امور گمرک است، به نحوی که رئیس جمهور ، گمرک را به عنوان دروازه سلامت کشور معرفی کرده است.

وی بر اجرای سیستم جامع اطلاعاتی در گمرک، جلوگیری از کم اظهاری ، تسهیل در ترخیص کالا و احقاق حقوق حقه دولت تاکید کرد و گفت: توجه جدی به مکانیزه کردن گمرکات نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

صمصامی جلوگیری از فساد را نیز از مباحث اصلی گمرک در کشور اعلام و تاکید کرد : باید با قاطعیت هر چه تمام تر از فساد در گمرک جلوگیری کرد.

وی همچنین هاشم رهبری رئیس کل سابق گمرک را از نیروهای صادق و پاک نام برد و گفت: رهبری32 ماه مسئولیت سنگین ریاست گمرک را بر عهده داشت و با اقتدار، صداقت، صلابت ، نفوذ ناپذیری و قانون گرائی کار خود را در گمرک انجام داد.

کد خبر 700609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha