۲۸ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۳۶

در نشست خبری عنوان شد:

توجه به تولید نرم افزاری دروس آموزشی در مدارس

توجه به تولید نرم افزاری دروس آموزشی در مدارس

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: سیاست همزمان تولید نرم افزار و نسخه کاغذی دروس آموزشی برنامه اصلی سازمان است که اگر توزیع نرم افزاری دروس به نتایج ارزشمندی برسد، سیاست حذف کاغذ از عرصه آموزشی در آینده مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام محمدیان در نشست خبری صبح امروز در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: فعالیتهایی که در سال گذشته انجام گرفته است بسیار ارزشمند بوده که نمونه های آن تولید کتابهای بسیار ، تولید 35 میلیون نسخه مجلات ، تولید 700 نرم افزار آموزشی و برگزاری 37 جشنواره آموزشی رشد، جشنواره ساماندهی کتابهای کمک آموزشی ، چهارمین جشنواره عکس رشد و برگزاری همایش بزرگداشت پیامبر اعظم بوده است.

وی با اشاره به برنامه های سال جدید گفت: در سال جاری ضمن اینکه فعالیتهای مستمر سالهای پیش را در حوزه برنامه ریزی درسی ادامه خواهیم داد سی و هشتمین جشنواره فیلم رشد را در آبان ماه برگزار خواهیم کرد که امیدواریم این جشنواره به صورت برون مرزی نیز برگزار شود. در حال حاضر دعوت نامه هایی از کشورهای تاجیکستان، افغانستان، سوریه ، پاکستان و جمهوری آذربایجان برای شرکت دراین جشنواره دریافت کرده ایم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: از دیگر برنامه های جدید سازمان در عرصه مهارت های زندگی و کمک آموزشی تولید 42 ساعت فیلم آموزشی با همکاری معاونت سلامت وزارت بهداشت است وهمچنین راه اندازی دارالقران مجازی نیز از دیگر برنامه ها خواهد بود.

 محمدیان با اشاره به گسترش بحث عدالت آموزشی گفت: در حدود 35 نوع نرم افزار آموزشی بازبینی شده و در اختیار مدارس کشور قرار گرفته است. همچنین تمامی کتابهای درسی تمامی مقاطع تحصیلی نیز در پایگاه اینترنتی رشد برای دسترسی دانش آموزان قرار گرفته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه 22عنوان نرم افزارنیز در دست تولید است ، گفت: نکته مهم در حوزه کتابهای جدید التالیف انتشار کتاب ریاضی جدید برای سال اول دبیرستان است که امسال همراه با سی دی آن منتشر و در مدارس توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به ایجاد تحولات جدید دنیای فناوری و تلاش در جهت ایجاد تناسب بین محتوای کتابها با موضوعات روز گفت: در حوزه فنی و حرفه ای حدود 370 جلد کتاب خواهیم داشت که 17 جلد آن تالیف جدید هستند و 8 جلد مربوط به کار و دانش و 8 جلد مابقی مربوط به فنی و حرفه ای و یک جلد متعلق به بخش خصوصی فنی و حرفه ای است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: همچنین در حوزه نظری 9 عنوان  کتاب جدید تالیف شده است که شامل کتاب فارسی سال اول راهنمایی ، برنامه درسی هنر دوره راهنمایی ، ریاضی اول دبیرستان ، قرآن سوم ابتدایی ، تاریخ دوم راهنمایی ، حرفه و فن دوم راهنمایی و روانشناسی سوم دبیرستان است.

 محمدیان تصریح کرد: با توجه به بررسی های انجام شده دانش آموزان در روخوانی قرآن دچار مشکلاتی هستند در نتیجه  در 30 درصد مدارس ابتدایی طرح جدید آموزش قرآن را وارد سیستم آموزشی کرده ایم که شامل 45 دقیقه آموزش روخوانی قرآن در مقطع سوم دبستان به طور روزانه خواهد بود.

وی در مورد نحوه چگونگی توزیع کتابهای درسی گفت: کتابهای دروه ابتدایی و پیش دانشگاهی در خود مراکز آموزشی و دیگر دوره ها توسط 5 هزار توزیع کننده از بخش ناشرین غیر دولتی نیز انجام خواهد گرفت که ابتدا در شهرستانها و از 15 شهریور ماه در شهر تهران آغاز می شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش در مورد تاثیر محتوای کتابهای درسی درمردود شدن دانش آموزان گفت: در مورد مقدار تاثیر محتوای کتابهای درسی در مردودی دانش آموزان احتیاج به بررسی و تحقیق بیشتری وجود دارد که البته قابل پیگیری است برای مثال یکی ازعوامل افت دانش آموزان پایه اول دبیرستان کتاب ریاضی بود که با تصمیمات گرفته شده بعد از 17 سال محتوای این کتاب تغییر و کتاب جدیدی تالیف شده است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در مورد هماهنگی سطح علمی معلمان با محتوای کتابهای جدید گفت: در کنار تالیف کتابهای جدید کارگاهها ودوره های آموزشی لازم برای معلمان آن دروس نیز در حال بر گزاری است. تا سطح علمی معلمان با محتوای کتابهای درسی سخنیت یابد.

 محمدیان گفت: یکی از سیاستهای سال 87 ایجاد کارگروه منتقدان کنار کارگروه های قبلی برنامه ریزان و مولفان است که با عنوان منتقد علمی به برنامه های سازمان نظارت خواهند داشت.

معاون وزیر آموزش و پرورش در مورد توجه به وجود شخصیت های ملی در کتابهای درسی گفت: بر اساس مصوبه توجه به طرح فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، سازمان اقداماتی انجام داد به صورتی که تا به حال 160 عنوان کتاب وارد حوزه فرهنگ وتمدن اسلام و ایران شده است.

وی همچنین در مورد پیگیری و به نتیجه رسیدن سند و طرح درس ملی افزود: فرصت به نتیجه رساندن این طرح 2 سال بوده است که یک سال و چند ماه آن گذشته که باید نتیجه آن برای شورای عالی آموزش و پرورش ارسال شود که در حال پیگیری و به نتیجه رسیدن است.

کد خبر 700932

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha