پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۸ خرداد ۱۳۸۷، ۱۸:۳۲

جعفر خلقانی:

پنج کیلووات ساعت انرژی خوشیدی در هر متر مربع بیابان جذب می شود

پنج کیلووات ساعت انرژی خوشیدی در هر متر مربع بیابان جذب می شود

کرج - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی گفت: در هر متر مربع بیابان بین 5/4 تا 2/5 کیلووات ساعت انرژی خوشیدی جذب می شود و می توان از این توان بالقوه موجود در بیابانهای ایران استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، جعفر خلقانی بعد از ظهر امروز در همایش مقابله با تخریب سرزمین برای کشاورزی پایدار اظهار داشت: بیابان و خشکسالی می تواند خسارات فراوانی به بخش کشاورزی، محیط زیست و جوامع انسانی وارد کند اما در صورت مدیریت بهینه می توان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.

وی افزود: خشکسالی واقعه ای نرمال و مستمر از اقلیم است و تصادفی نیست و باید با مدیریت درست و نگاه علمی آن را از حالت حادثه ای خارج کرد و به یک فرصت تبدیل کرد به نحوی که هر یک متر مربع بیابان قابلیت جذب 5/4 تا 2/5 کیلووات ساعت انرژی خورشیدی را داراست.

این مسئول خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعه ای در سال 2006 مشخص شد با احداث نیروگاه در صحرای آفریقا می توان نیاز سالانه جهان را به انرژی تامین کرد و آلمان نیز با استفاده از این روش هم اکنون 20 تا 25 درصد از کارمایه مصرف خود را از انرژی خورشیدی تامین می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: با توجه به رشد جمعیت و رشد تقاضای مواد غذایی و منابع طبیعی، سطح سرانه زیر کشت برای هر نفر تا چند سال آینده کاهش می یابد همچنین بلایای طبیعی موجب از بین رفتن منابع غذایی می شود و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته ایران تا سال 2025 در مخاطره جدی خشکسالی قرار می گیرد.

خلقانی عنوان کرد: از طرفی مردم ثروتمند جهان از منابع بیشتری استفاده می کنند به نحوی که مردم ایالات متحده آمریکا که 8/4 درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند از 33 درصد انرژی های غیر قابل تجدید دنیا بهره مند می شوند و تقاضای فزاینده برای انرژی یکی از مهمترین تغییرات در تاریخ انسانی است که باید در برنامه ریزیها مورد توجه قرار گیرد.

وی از تخریب خاک بیش از تولید آن به عنوان یکی از مشکلات منابع طبیعی یاد کرد و افزود: تشکیل و فرسایش خاک باید در یک زمان انجام شود در حالیکه در برخی مناطق به دلیل فعالیت انسانی با فرسایش 100 تا 180 برابری خاک مواجه هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی بیان داشت: برای مواجهه با خشکسالی اقداماتی نظیر پخش سیلاب بر آبخوان، توسعه سیستمهای مطرح آبگیر به منظور استحصال آب، استفاده از تپه ماهورها، کاشت و تولید جلبکهای دریایی جهت سهم علوفه و خوراک دام و طیور در کشور، استفاده از سدهای زیرزمینی، تدوین برنامه های راهبردی تحقیقات و ارزیابی و پیش بینی خشکسالی کشور ضروری است.    

کد خبر 701309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha