۲۵ فروردین ۱۳۸۳، ۱۵:۳۱

الجعفري عضو شوراي حكومت انتقالي عراق:

حامل هيچ پيامي از سوي آمريكا براي تهران نبودم

ابراهيم الجعفري عضو شوراي حكومت انتقالي عراق تاكيد كرد در سفراخيرش به تهران هيچ پيام خاصي را از سوي آمريكايي ها براي مقامات ايران نبرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، الجعفري با رد  شايعه تلاش هاي وي براي ترتيب دادن توافق ميان آمريكا و ايران براي حل بحران جريان مقتدي صدر و احتمال پناهنده شدن صدر به ايران تصريح كرد در هيچ يك از مذاكراتم با مقامات ايران چيزي به نام مساله پناهنده شدن صدر به ايران هرگز مطرح نشده است.
با افزايش وخامت اوضاع امنيتي در عراق ابراهيم الجعفري عضو برجسته شوراي حكومت انتقالي عراق و از اعضاي مهم حزب شيعي الدعوه الاسلاميه به پايتخت ايران سفر كرد.
ايران اولين حامي حزب  وي و بسياري از جريان هاي سياسي ديگر عراقي در دوران حكومت ديكتاتوري صدام بوده است.
اخبار ضد ونقيضي در مورد اهداف سفر الجعفري به تهران و ديدارش با مقامات بلندپايه ايران شايع شده بود. برخي معتقدند الجعفري حامل پيام پل برمر حاكم منصوب آمريكا براي ايران بوده است و اين به خاطر تقويت اين ديدگاه و اعتقاد كه نيروهاي معارض زمان صدام كه مورد حمايت ايران بودند اكنون پس از سرنگوني صدام مي توانند نقش ميانجي را براي بهبود روابط ميان تهران و واشنگتن بازي كنند.
بر اساس اين ديدگاه سفر الجعفري به تهران با هدف رساندن اين پيام و تفاضاي آمريكايي ها كه تهران دست آنها را براي خروج از بحران فعلي اش درعراق بگيرد،بوده است. به ويژه  اينكه ايران تاثيرات گسترده اي بر تمام بازيگران سياسي در عراق دارد.
برخي ديگر گمان مي كنند جعفري حامل پيام آمريكايي ها براي ايراني ها است تا تهران را با دادن پناهندگي سياسي به مقتدي صدر متقاعد كند،چراكه اقدامات صدر اشغالگران را آشفته و سراسيمه كرده است.
اما الجعفري در گفتگو با روزنامه الراي العام كويت صحت اين پيشگويي ها را تكذيب كرد و گفت:  با طرف ايراني تنها اوضاع عراق را بررسي كرده است و اين نه به درخواست آمريكا كه به دليل پيشينه روابط تاريخي ميان دو طرف و منافع مشترك صورت گرفت.
عضو شوراي حكومت انتقالي بر ضرورت انحلال تمام نيروهاي شبه نظامي در عراق تاكيد كرد و اين شبه نظاميان را عاملي در تشكيل كانون هاي تنش خواند كه منجر به جنگ داخلي خواهند شد.
وي عمليات ربودن بيگانگان در عراق به ويژه ژاپني ها را محكوم كرد و بر ضرورت تعامل با ارتش المهدي از طريق فرهنگي تاكيد كرد و شيوه كنوني اشغالگران آمريكايي براي حل اين بحران از طريق كشتار و قتل عام عراقي ها را مردود خواند.
وي حوادث كنوني عراق را ناشي از پيامدهاي وضع اشغالگري در عراق و رسوبات به جا مانده از رژيم سابق عراق خواند.
الجعفري در مورد صحت شايعه اعطاي پناهندگي سياسي به مقتدي صدر از سوي ايران گفت: از ابتداي مذاكراتم با مقامات ايران تا آخرين روز آن هيچ بحثي در اين مورد مطرح نشد.
وي در پاسخ به اين سوال كه برخي تحليلگران پس از جنگ آمريكا بر ضد عراق معتقدند نيروهاي سياسي عراقي نزديك به ايران نقش مهمي در ايجاد همسويي ميان تهران و واشنگتن بازي خواهند كرد،آيا حامل نامه اي از سوي آمريكا براي سران ايران بويژه درمورد  تحولات امنيتي اخير با توجه به قدرت تاثير گذاري ايران در صحنه عراق مي باشد، گفت: مطلقا حامل چنين پيامي از سوي آمريكايي ها براي مقامات ايران نبودم اما به طور كلي سخن در مورد اوضاع سياسي، امنيتي و آينده عراق بود.
اين عضو شوراي انتقالي در خصوص اينكه نظر ايران نسبت به مساله مقتدي صدر و ارتش المهدي را چگونه ارزيابي مي كند ، گفت: در ارزيابي ما عراق اكنون با وضعيت فوق العاده اي به دليل وجود گروه هاي شبه مسلح روبرو است بايد از زمينه سازي و سوء استفاده دشمناني كه به دنبال ايجاد جنگ داخلي در عراق هستند، جلوگيري كرد.
وي با انتقاد از نحوه عملكرد آمريكايي ها در حل بحران مقتدي صدر و ديگر مسائل عراق از طريق خشونت و آدمكشي تاكيد كرد: ما با حل اين مسائل از طريق تكيه بر منطق جنگنده ها و منطق كشتار و مشابه آن مخالف هستيم و نحوه برخورد با اين پديده را درست نمي دانيم ما از ارتش المهدي و ديگران مي خواهيم سلاح هاي خود را تحويل دهند. ما به آنها حق اظهار نظر شخصي مي دهيم ما بايد قلم را با سلاح عوض كنيم.
عضو برجسته شوراي حكومت انتقالي عراق در خصوص اتهامات آمريكا به ايران و دخالت تهران در امور داخلي عراق و اينكه نقش ايران در بحران امنيتي ايران چگونه است، گفت: ما ميان دخالت در امور عراق و ضربه زدن به حاكميت تمايز قائل مي شويم زيرا به هيچ كشوري چنين اجازه اي نخواهيم داد نه به آمريكا و نه هيچ كشوري در منطقه.
وي افزود: ما  معتقديم عمليات آزادي سازي عراق و تحقق حاكميت و كسب استقلال متضمن خروج تمام نيروهاي بيگانه است.
عضو شوراي حكومت انتقالي عراق گفت : ما روابط كلي با كشورهاي همسايه از جمله ايران داريم كه روابط و منافع و مخاطرات مشتركرا شامل مي شود. ما اتباعي در جمهوري اسلامي ايران از مدت هاي طولاني داريم، ما روابط مستحكمي با ايران و ديگر كشورهاي همسايه داريم ما در امور كشورهاي ديگر دخالت نمي كنيم و اجازه هم نخواهيم داد خارجي ها در امور ما دخالت كنند.

 شايان ذكر است چندي پيش شبكه ابوظبي ادعا كرده بودالجعفري در سفرش به تهران توانست توافق ايران وآمريكارا براي حل مشكل مقتدي صدرجلب نمايد.


 

کد خبر 70235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha