به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان مرکز تحقیقات سرطان فرد هاتچینسون در سیاتل آمریکا اعلام کردند که موفق شده اند سرطان ملانومای پوست یک زن 52 ساله را با کمک شبیه سازی سلولهای سیستم ایمنی درمان کنند.
این اولین مورد درمان موفق درمقابله با ملانوما به شمار می رود. ملانوما یکی از خطرناکترین سرطانهایی است که به بافت اپیدرمی (بشره پوست) آسیب می رساند.
در این آزمایش که می تواند راهی به سوی درمان این سرطان خطرناک بگشاید، محققان آمریکایی با استفاده از سلولهای ایمنی فرد بیمار که از طریق شبیه سازی در لابراتوار دستکاری شده بودند به درمان ملانوما پرداختند.
براساس گزارش روزنامه تلگراف، این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله علمی New England Journal of Medicine منتشر کرده اند در این روش درمانی جدید مشاهده کردند این زن 52 ساله آمریکایی پس از دو ماه درمان و بدون نیاز به درمانهای دیگر معالجه شد و نتایج آزمایشات پس از درمان حضور هیچ عارضه جانبی را نشان نداد.
به گفته این دانشمندان، سلولی که می تواند در آینده امیدی در درمان سرطان پوست باشد Cd4 نام دارد و از گلبولهای سفید این زن که در مرحله چهارم پیشرفت بیماری قرار داشت گرفته شده است.
سلولهای سیستم ایمنی این زن در لابراتوار اصلاح و دستکاری شده و مجددا به وی تزریق شدند.
به گفته این محققان، ایمنودرمانی می تواند عوارض سمی درمانهای فعلی درمقابله با سرطان مثل رادیودرمانی و شیمی درمانی را کاهش دهد. تائید بیشتر این روش درمانی جدید نیازمند انجام آزمایشات وسیعتر است.
نظر شما