پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

تنوع ژنتیکی سگها شناسایی شد

تنوع ژنتیکی سگها شناسایی شد

گروهی از دانشمندان آمریکایی با 13 هزار نمونه DNA سگ تنوع ژنتیکی سگها را که منجر به ایجاد تغییر در ابعاد، رنگ، طول مو و رفتار در این حیوانات می شود مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سگها نسبت به دیگر گونه های جانوری از بیشترین تغییرات ظاهری و رفتاری برخوردارند اما تاکنون این پدیده از جنبه های ژنتیکی ناشناخته باقی مانده بود. به همین منظور محققان دانشگاه یوتاه پایه های ژنتیکی این تنوع را کشف کردند.

این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله علمی " Genetics" منتشر کرده اند با بررسی 13 هزار نمونه DNA که با ارزیابی نشانگرهای ساده ژنتیکی با عنوان "نوکلئوتید منفرد چند ریختی" (SNP) انجام شد موفق شدند مکانهایی از DNA را که منجر به ایجاد تفاوت در شکل جمجمه، بدن، وزن و حتی رفتار سگها می شود را شناسایی کنند.

به گفته این محققان، سگها در حدود 15 هزار سال قبل از گرگها به تکامل رسیدند و در طول قرنها سگهایی با ویژگیهای فیزیکی و رفتاری مختلف و سازگار با فعالیتهای انسانی مثل شکار به وجود آمدند.

این تحقیقات برپایه اطلاعات موجود در بانک DNA سگهای تمام دنیا انجام شد.

کد خبر 703652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha