به گزارش خبرنگار مهر، ادامه اختلاف ستاد ملی مبارزه با دوپینگ( نادو) با کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال برای نمونه گیری از بازیکنان این رشته تقریبا به یک سوژه عادی و خسته کننده تبدیل شده بود که هیچ کس حتی نامه نگاری های مسئولان مدعی هم نتوانسته بود آن را به سرانجامی بدون حرف و حدیث برساند.
اما کنار گذاشته شدن رئیس کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال و به دنبال آن محکوم شدن دو فوتبالیست لیگ برتری به استفاده از مواد نیروزا بهانه ای شد تا رئیس جدید کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال موضع خود را در این مورد بیان کند.
احمد هاشمیان که درآخرین سمت رسمی، عهده دار دبیر کلی فدراسیون پزشکی ورزشی بود در آغاز نشست خبری امروز که در محل فدراسیون فوتبال و البته درخاموشی مطلق برگزار شد پیرامون قطع همکاری با محمدرضا شریف گفت: در ابتدای کار سیاست های کلی خود را برای ادامه فعالیت کمیته پزشکی که توسط اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال نیز تایید شده بود، اعلام کرده و ازتمام همکاران فعال در بخش های مختلف و زیر مجموع دعوت به همکاری کردیم اما با وجود گذشت چند هفته هیچ واکنش و اقدام مثبتی که نشان دهنده علاقه برای ادامه کار باشد، از طرف وی ندیدم به همین دلیل تصمیم به معرفی شخص جدیدی به عنوان جایگزین وی کردم تا موافق سیاست های ما باشد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه استعفا شفاهی یا کتبی از طرف محمدرضا شریف مبنی بر واگذاری مسئولیت ریاست کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال تحویل نگرفته است در مورد رئیس جایگزین کمیته ضد دوپینگ گفت: یکی از گزینه های اصلی ما خشایار ثابتی ( رئیس فعلی هیئت پزشکی استان تهران) است اما در صورتی این گزینه نهایی و منجر به صدور حکم می شود که اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال موافقت نهایی خود را در این مورد اعلام کنند. آنچه مسلم است رئیس کمیته ضد دوپینگ باید در هر شرایطی اولویت کارهای خود را رسیدگی به امور مربوط به این کمیته تلقی کند.
محمدرضا شریف پس از برکناری از ریاست کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال بسیاری از مسئولان این فدراسیون و حتی دیگر نهادها را به دخالت در امور مربوط به دوپینگ فوتبالیست ها، مفقود کردن پرونده بازیکنان متخلف و به خصوص مربی خاطی محکوم کرده بود.
هاشمیان در پاسخ به تایید یا تکذیب این مسئله به خبرنگار مهر گفت: از زمانی که ریاست کمیته پزشکی را برعهده گرفته ام ، کمیته انضباطی با مسائلی در خصوص تغییر و جابجایی مسئولانش مواجه شد که البته همچنان ادامه دارد. همچنین در این مدت من و دیگر همکارانم در کمیته پزشکی یک بار هم به اتاق کمیته ضد دوپینگ سرکشی نکردیم. چرا که ترجیح می دادیم در حضور رئیس کمیته وارد اتاق شویم در حالی که محمد رضا شریف در این مدت حضور کمتر از کمرنگی در فدراسیون فوتبال داشت.
وی ادامه داد: با این حساب چگونه امکان دارد به پرونده ای دسترسی پیدا کرده باشیم تا برای نابود کردن و از بین بردن اثرات آن اقدام کنیم. من این مسئله را حداقل در مورد مسئولان فدراسیون تکذیب می کنم.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در ادامه این بخش پیرامون پرونده مربی خاطی که اعلام شده بود نقش مشوق برخی از بازیکنان برای گرایش به استفاده از مواد نیروزا را داشته است، خطاب به خبرنگار مهر تاکید کرد: گرچه مدتی است خبرها در مورد این پرونده به حالت مسکوت درآمده است اما این به منزله بسته شدن و یا تبرئه فرد خاصی نیست. بر اساس دستور هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال که در تاریخ 2/2/87 صادر شد پیگیری این پرونده به کمیته انضباطی واگذار شده است. بنابراین پیگیری پرونده به قوت خود باقیست و به زودی شاهد به جریان افتادن دوباره این پرونده برای صدور رای خواهیم بود. چرا که سیاست کلی کمیته پزشکی در مورد دوپینگ برخورد قاطعانه و بدون در نظرگرفتن جانبداری با خاطیان است.
دوپینگ دو نفر از بازیکنان فوتبال یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در نشست امروز بود. از " سعید دقیقی " و " اختیاروویچ" که لیگ 86 را در پاس همدان سپری کرده اند به عنوان بازیکنان متخلف نام برده شده است هر چند که رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال این مورد را تایید نکرد.
وی اظهار داشت: منکر اعلام نتیجه مثبت آزمایش دو نفر از بازیکنان فوتبال لیگ برتری نمی شویم اما اینکه این بازیکنان چه کسانی و متعلق به چه تیمی هستند هنوز مشخص نیست و آنچه که در رسانه ها از آن نام برده می شود مورد تایید نخواهد بود. بررسی های اولیه در مورد این پرونده باید صورت بگیرد. سپس نتایج قطعی و نهایی که شامل معرفی بازیکنان و احیانا محرومیت در نظر گرفته شده برای آنهاست اعلام شود چرا که ممکن است در حین بررسی اتهامات وارده به بازیکنان از آنها گرفته شود.
تمام مراحل مربوط به مدیریت پرونده این بازیکنان و همچنین سایر موارد مربوط به دوپینگ فوتبال در فدراسیون فوتبال پیگیری خواهد شد.
هاشمیان با تاکید بر این موضوع گفت: شب گذشته با برخی از کارشناسان که در حوزه دوپینگ تجربه و علم کافی را دارا هستند نشست مشترکی داشتیم. در پایان این جلسه به این نتیجه رسیدیم که حداقل در شرایط فعلی باید جلسات رسیدگی اولیه و حتی صدور رای در مورد فوتبالیست ها در محل فدراسیون فوتبال برگزار شود.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در توضیح این مسئله به اختلاف فدراسیون جهانی فوتبال ( فیفا ) و آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ ( وادا) در برخی از موارد اشاره و تاکید کرد: این دو نهاد بین المللی با وجود امضای تفاهم نامه همکاری هنوز در مورد بعضی از بندها با یکدیگر اختلاف نظر دارند که این اختلاف در فوتبال ما بی تاثیر نخواهد بود به همین منظور گروهی را برای بررسی آیین نامه وادا و فیفا و مقایسه آنها با یکدیگر تشکیل داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه بررسی های کارشناسان ما تا به این جا نقطه مشترک و مورد اتفاقی را به دنبال نداشته است. اما این گروه تا آنجا کار خود را ادامه می دهند که استخراج های حاصله حجت عمل برای فدراسیون فوتبال در زمینه دوپینگ و پیگیری مسائل مربوط به آن باشد. آنچه مسلم است فعلا ما تابع دستورات و سیاست های فدراسیون جهانی خود هستیم.
هاشمیان به حضور افسران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ( نادو) در محل برگزاری دیدارهای هفته های پایانی لیگ برتر جهت نمونه گیری از بازیکنان اشاره کرد و اظهار داشت: اگر چه انجام تست دوپینگ بر عهده ماموران نادو بود اما آنها با هماهنگی ما و بر اساس سیاست های ما که مبتنی بر خواسته های فیفا است، برای این کار اقدام کردند. در ادامه و تا زمانی که کار گروهی کارشناسان ما به نتیجه ای نرسد چنین تعاملی ادامه خواهد داشت. اما این به منزله رفع اختیارات از فدراسیون فوتبال برای کنترل دوپینگ ورزشکاران این رشته تلقی نمی شود. نمایندگان نادو درهر زمان برای اقدام جهت انجام تست دوپینگ نیازمند هماهنگی با ما هستند.
کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال با 4 زیر مجموع فعالیت خود را زیر نظر رئیس جدید آغاز کرده است. علاوه بر کمیته ضد دوپینگ می توان به کمیته توسعه و خدمات سلامت هم اشاره کرد.
هاشمیان درخصوص فعالیت این دو کمیته گفت: پیگیری امور بهداشت، پیشگیری ، واحد توانبخشی و درمان ، واحد تغذیه و پزشکی مسابقات و همچنین روانشناسی ورزش از وظایف کمیته خدمات سلامت به حساب می آید. اینها نیاز جدی فوتبال هستند که باید به صورت علمی در این رشته نهادینه شوند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین کمیته امور توسعه با واحدهایی شامل آموزش، پژوهش ، فناوری اطلاعات و ارتباطات و تدوین استانداردهای طبی تجهیزات و مکان فوتبال در حال انجام وظیفه است. هدف ما از ارائه برنامه و اجرای آنها در این کمیته توسعه همه جانبه فوتبال است.
ریئس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در مورد لحاظ شدن کمیته ضد دوپینگ به عنوان یکی از زیر مجموع های این کمیته گفت: بر اساس آئین نامه ای که به تصویب هیئت رئیسه فدارسیون فوتبال رسیده است، فعالیت کمیته ضد دوپینگ زیر نظر کمیته پزشکی بلامانع است.
نظر شما