۸ تیر ۱۳۸۷، ۱۴:۵۲

میزگرد انتخابات آمریکا(3)

پیروزی بازها یا کبوترها ؛ کدام یک به نفع ایران است؟

پیروزی بازها یا کبوترها ؛ کدام یک به نفع ایران است؟

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: کارشناسان مسائل ایالات متحده در میزگرد مسائل انتخابات آمریکا پیروزی دموکراتها را برای ایران هم فرصت و هم تهدید دانستند و خواستار تلاش برای جلوگیری از تاثیر گروههای صهیونیستی بر دیدگاه ابرقدرت جاهل نسبت به ایران شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر،در ادامه میزگرد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مسائل تاثیر گذار و چالشهای پیش رو که در مهر برگزار شد؛ دکتر کریمی پژوهشگر مسائل آمریکا و فارغ التحصیل دانشگاه لندن ابرازعقیده کرد که پیروزی جمهوریخواهان به نفع ایران است و دلیل آن، ایجاد فرصتی برای پایان دادن به تمام خصومتها بین دو کشور است .

ایران آمریکا را ارشاد کند و جلوی داده شدن اطلاعات ناصحیح به این کشور را از سوی صهیونیست ها و بعضی کشورهای اروپایی بگیرد.

وی ادامه داد: در صورت پیروزی دموکراتها و مذاکره آنها با ایران، امکان سنگ اندازی  جمهوریخواهان بر راه مذاکرات وجود دارد، اما با پیروزی جمهوریخواهان و ایجاد فرصت مذاکره خصومتها می تواند پایان یابد.

کریمی افزایش تنشها میان آمریکا و ایران را در مسائل مختلف و از جمله مسئله هسته ای ناشی از داده شدن اطلاعات غلط درباره ایران از سوی صهیونیستها به کاخ سفید عنوان کرد و خواستار ارشاد آمریکا و داده شدن اطلاعات درست درباره ایران به واشنگتن شد .

وی در ادامه آمریکا را کارگر روابط بین الملل عنوان کرد و اضافه کرد: آمریکا ابرقدرت جاهل است و باید او را آگاه کرد و از قدرتش برای به پیش بردن اهداف خود استفاده کرد. 

این تحلیلگر آمریکایی ها را به مغول تشبیه و به حمله مغولها به ایران در زمان خواجه نصیر الدین طوسی اشاره کرد و گفت: خواجه مغولهای قدرتمند، اما بی مغز را به سمت بغداد هدایت کرد تا ایران از تخریب بیشتر در امان بماند.

وی احتمال تغییر گسترده در سیاست خارجی آمریکا را پس از آمدن هرکدام از دو طرف ضعیف دانست و گفت : با آمدن اوباما یکجانبه گرایی آمریکا کاهش پیدا خواهد کرد و آمریکا در مسائل مختلف با دیگران بیشتر مشورت خواهد کرد .

اوبامای چندجانبه گرا برای ایران یک فرصت ویک تهدید بزرگ است.

این کارشناس مسائل سیاسی انتخاب اوباما را برای ایران هم فرصت و هم تهدید عنوان کرد و با اشاره به برنامه هسته ای ایران اظهار داشت : در دوره اول بوش، بیشتر آمریکا برای برنامه  هسته ای ما ایجاد چالش می کرد، اما در دوره دوم با ایجاد گروه 1+5 کشورهای بیشتری برای ما ایجاد چالش کرده اند و با آمدن اوبامای چندجانبه گرا، امکان افزایش تعداد کشورهای طرف حساب ایران در مسئله هسته ای بیشتر خواهد بود که هم تهدید است و هم فرصت.

کد خبر 706589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha