به گزارش خبرنگار مهر در این کنسرت که روز 29تیرماه در تالار وحدت برگزار می شود استاد داریوش صفوت در باره ویژگی های موسیقی ایرانی و بداهه نوازی سخن خواهد گفت وبا سه تار قطعاتی را نیز اجرا می کند.
در این برنامه ژان دورینگ(از فرانسه) پژوهشگر موسیقی که ردیف موسیقی به روایت نورعلی برومند را نیز تالیف و چاپ کرده است در کنار داریوش صفوت به بحث و بررسی موسیقی سنتی ایران می پردازد.
این برنامه به همت یک ناشر خصوصی و با همکاری بنیاد رودکی برگزار شده است که نحوه فروش بلیت آن به زودی اعلام می شود.
دکتر داریوش صفوت در سال 1307 در تهران متولد شد. وی تعلیم سهتار را نزد پدر (علیاصغر صفوت) آغاز کرد از سال 1326 تا سال 1336به تکمیل نوازندگی سهتار و سنتور نزد ابوالحسن صبا پرداخت ونوازندگی سازسهتار را در محضر حاج آقا محمد ایرانی مجرد ادامه داد.
او در سال1332به اخذ درجه لیسانس حقوق از دانشکده حقوق دانشگاه تهران نائل آمد و در سال ۱۳۴۴ از دانشکده حقوق دانشگاه پاریس، دکترا در حقوق بینالملل گرفت.
صفوت از سال 1338 تا سال 1358به تدریس نوازندگی سنتور و سهتار، ردیف موسیقی ایرانی، آکوستیک موسیقی، تاریخ موسیقی ایران، شناخت موسیقی، آشنائی با موسیقی شرقی، فلسفه موسیقی ایرانی، تجزیه و تحلیل موسیقی ایرانی، موسیقی و اسلام، بررسی رسالات کهن موسیقی ایران و ... در مراکزی چون هنرستان موسیقی، دانشگاه سوربن،دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، هنرکده موسیقی ملی،دانشکده موسیقی دانشگاه هنر،دانشکده تلویزیون و سینما و...پرداخت.
یکی از مهمترین اقدامات دکتر داریوش صفوت تاسیس مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران وابسته به سازمان رادیو تلویزیون وقت بود که در سال ۱۳۴۷ انجام گرفت وخود تا سال ۱۳۵۹ مدیریت آن را بر عهده داشت. این مرکز در گسترش موسیقی اصیل ایران و پرورش موسیقیدانان نسل بعد سهم بسزائی داشته است.
نظر شما