"نلسون رولیهلاهلا ماندلا" ( ۱۸ ژوئیه ۱۹۱۸) نخستین رئیس جمهور آفریقای جنوبی است که در انتخابات دموکراتیک عمومی برگزیده شد.
ماندلا، قهرمانی که 27 سال زندان را برای آزادی مردمش تحمل کرد.
وی پیش از ریاست جمهوری از فعالان برجستهٔ مخالف آپارتاید در آفریقای جنوبی و رهبر کنگره ملی آفریقا بود.وی به خاطر دخالت در فعالیتهای مقاومت مسلحانه مخفی محاکمه و زندانی شد. مبارزه مسلحانه، برای ماندلا، آخرین راه چاره بود؛ ماندلا همواره پایبند به عدم توسل به خشونت بود.
این مبارز بزرگ در طول ۲۷ سال زندان، که بیشتر آن را در یک سلول در جزیره رابن سپری کرد، مشهورترین چهرهٔ مبارزه علیه آپارتاید در آفریقای جنوبی شد. گرچه رژیم آپارتاید و دولتهای طرفدار آن وی و کنگره ملی آفریقا را کمونیست و تروریست میدانستند، مبارزه مسلحانه بخشی جداییناپذیر از مبارزه علیه آپارتاید بود.
ماندلا پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۹۰، سیاست صلحطلبی را در پیش گرفت، و این امر منجر به تسهیل انتقال آفریقای جنوبی به سمت دموکراسیای شد که نماینده تمامی اقشار مردم باشد.
ماندلا قهرمان ضدآپارتاید آفریقای جنوبی است که با سال ها مبارزه و تحمل زندان و شکنجه توانست سیاهان آفریقای جنوبی را از زیر سلطه سفیدپوستان و متحدین غربیشان نجات دهد و بعد از پیروزی مبارزات سیاهان و برقراری حکومت دموکراتیک در این کشور وی رئیس جمهور آفریقای جنوبی شد.
این برنده صلح نوبل که در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان در دهه 1980 به لیست تروریستی آمریکا اضافه شد در 18 جولای نود ساله می شود.
آیا خارج کردن اسم یک قهرمان بازنشسته از لیست تروریستی محرومیت هایی را که در راه مبارزه به خاطر وجود اسمش در این لیست تحمل کرده است جبران خواهد کرد. |
روز شنبه با تصویب لایحه ای در سنای آمریکا اسم رهبر ضد آپارتاید آفریقای جنوبی از لیست حامیان تروریسم ایالات متحده خارج شد.
سنای آمریکا لایحه ای را تصویب کرد که بوسیله آن نلسون ماندلا، رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی و کنگره ملی آفریقا را از لیست حامیان تروریسم ایالات متحده خارج می شوند.
جان کری یک سناتور کنگره آمریکا با اشاره به خارج شدن اسم ماندلا از لیست گروههای تروریستی وجود اسم وی را در این لیست شرم آور عنوان کرد. سناتور شلدون وایت هاوس هم وجود اسم ماندلا در لیست گروههای تروریستی را بی عدالتی در حق قاره آفریقا و مایه شرم برای ایالات متحده عنوان کرد.
باربارا لی یک نماینده دموکرات کنگره آمریکا در این باره گفت: ما زنان و مردانی را به عنوان تروریست معرفی کرده ایم که قهرمانان آزادی هستند.وی از داده شدن اجازه ورود اعضای کنگره ملی آفریقا به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک خبر داد اما ورود آنها را به دیگر مناطق آمریکا همچنان ممنوع دانست.
ایجاد وحشت با به وجود آوردن گروههای تروریستی اولین قدم ورود استعمار
گذرندان این لایحه به نفع ماندلا اگر چه دیگر تاثیری بر زندگی و آینده یک بازنشسته سیاسی نخواهد گذاشت اما به خوبی نشان دهنده نگاه غلط آمریکا به تروریسم از گذشته های دور است .
آنچه مسلم است این است که آمریکا به خاطر دوری جغرافیایی از تخاصمات بین المللی و همچنین منافعی که در جهان دوردست دارد سعی می کند هر که را با این کشور سازگار نیست تروریست معرفی کند .
در استاندارد آمریکایی تروریسم تمامی مبارزات آزادی خواهانه در جهان از مبارزات ضد آپارتایدی ماندلا تا مبارزات جنبش های آزادی بخش حماس و دیگر گروههای فلسطینی برای آزادی سرزمینشان را شامل می شود؟ |
جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا بعد از حادثه 11 سپتامبر در نطقی به همین مناسبت گفت: هر که در جنگ علیه ترور ایالات متحده با ما نیست تروریست است و با این سخن خود تعریف جدیدی از تروریسم را ارائه کرد.
با در نظر گرفتن تعریف بوش از تروریسم نگاهی به معناهای عینی و ضمنی این واژه کمک کننده است، تروریسم در تعریف لغوی به هرگونه عملکرد یا تهدید برای ترساندن و یا آسیب رساندن به شهروندان، حکومت و یا گروهها و شخصیتهای سیاسی گفته می شود .
ترور به معنای هراس و هراس افکنی هم هست؛ و در سیاست به کارهای خشونت آمیز و غیر قانونی حکومتها برای سرکوبی مخالفان خود و ترساندن آنها ترور میگویند و نیز کردار گروههای مبارزی که برای رسیدن به هدفهای سیاسی خود دست به کارهای خشونت آمیز و هراس انگیز میزنند، تروریسم نامیده میشود. حملاتی مانند اقدام تروریستها در منهدم کردن برجهای دوقلوی سازمان تجارت جهانی در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ عملیاتی تروریستی به شمار میرود.
تروریسم روش حکومتهایی است که با بازداشت، شکنجه، اعدام و انواع آزارهای غیرقانونی، از راه پلیس سیاسی مخفی، مخالفان را سرکوب میکنند و میهراسانند، و یا روش دستههای راست یا چپی است که برای افکندن یا هراساندن دولت به آدمکشی و آدم دزدی و خرابکاری دست میزنند.
ازبرخی جهات تروربه معنای کشتار سیاسی نیز بکار میرود و کسانی را که به کشتار سیاسی دست بزنند تروریست میخوانند.
در دنیای پیشرفته قرن بیست ویکم به دلیل تأثیراتی که نا آرامی بر روی اقتصاد جهانی دارد، برخی از ترورها جهت ایجاد ناهنجاری در کشوری خاص و در نتیجه آن رکود اقتصادی در یک یا چند کشور استفاده مینمایند.
بوش پدر و صدام در حال مذاکره درباره جان میلیون ها عراقی
در استاندارد آمریکایی تروریسم تمامی مبارزات آزادی خواهانه در جهان از مبارزات ضد آپارتایدی ماندلا تا مبارزات جنبش های آزادی بخش حماس و دیگر گروههای فلسطینی برای آزادی سرزمینشان تروریسم قلمداد می شود؟
در این تعریف ارتش اشغالگر صهیونیستی که اکنون خود را دولت می نامد و به زور گلوله سرزمین فلسطینیان را از ایشان گرفته است و به زور اسلحه و اعمال خشونت و ترورسران مقاومت حکومت خود را بر این سرزمین گسترانیده است تروریست نیست؟
در استاندارد آمریکایی تلاش یک کشور برای داشتن استقلال تکنولوژیک در حوزه انرژی های جدید یک تلاش تروریستی قلمداد شده و به این ترتیب جمهوری اسلامی که در چهارچوب قوانین بین المللی درحال ایجاد توانایی های صلح آمیز هسته ای برای خود است کشوری حامی تروریسم عنوان می شود.
|
وقتی از تروریسم گفته می شود نباید تلاش سازمان های اطلاعاتی انگلیس، رژیم صهیونیستی و آمریکا و بعضی کشورهای دیگر را برای ایجاد گروههای تروریستی برای ایجاد ناامنی در کشورها را از یاد برد.
حمایت از گروهی به نام القاعده برای مبارزه با شوروی توسط آمریکا، همکاری با صدام برای مهار ایران توسط آمریکا و متحدانش، همکاری با طالبان برای مهار دولت افغانستان از سوی انگلیس، همکاری با پ ک ک برای مهار ترکیه، ایران، سوریه و عراق زمان صدام برای مهار این کشورها، همکاری با گروهک تروریستی منافقین ایران برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران همگی نشان دهنده علل و ریشه های بوجود آمدن تروریست ها و رشد آنهاست.
اکنون در روابط بین الملل، کشورهای سلطه جو برای کسب سلطه و ادامه آن چاره ای جز ایجاد گروههای جدایی طلب و ناهمگون با حاکمیت در کشورها و مناطق هدف ندارند تا بعد برای ایجاد به اصطلاح صلح بین این گروهها و کاهش ناهنجاری ها به دخالت و در نهایت غارت آن کشورها بپردازند.
در شرایطی که تروریست پروری برای ادامه سلطه قدرت ها بر جهان یک روش مرسوم شده است توجه به آمارهای ارائه شده از سوی مراکز آمریکایی در زمینه افزایش تروریسم در جهان حائز اهمیت است.
مرکز ملی ضد تروریسم آمریکا اطلاعات 325 هزار مظنون تروریستی را ضبط کرده است که این آمار نشاندهنده افزایش آمار تروریستی ایالات متحده به چهار برابر از سال 2003 است.این آمار تروریستی توسط سازمان های مختلف اطلاعاتی آمریکا از جمله سیا، اف بی آی و آژانس امنیت ملی آمریکا تهیه شده اند.
افزایش آمار تروریست ها درلسیت مرکز ملی ضد تروریسم آمریکا از سال 2003 که این کشور عراق را اشغال کرد نشان دهنده افزایش ناامنی با اعمال خشونت و تهدید از سوی کاخ سفید علیه مردم عراق و دیگر کشورهای جهان در سایه سیاست های جنگ طلبانه بوش است.
نظر شما