به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در همایش آمایش صنعتی استان کرمان اظهار داشت: وزارت صنایع و معادن در بخش خصوصی سازی در کشور رکورد دار است و بیش از 95 درصد از خصوصی سازی کشور توسط این وزارتخانه صورت پذیرفته است.
قلعه بانی همچنین بیان داشت: استان کرمان یکی از مناطق معدن خیز و مرکز تجمع صنایع کشور است که در صورت استفاده از روشهای علمی می تواند به عنوان استان معین سرمایه گذاری در جنوب شرق کشور نقش عمده ای در جغرافیای سیاسی اقتصادی کشور ایفاء کند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه پس از انقلاب کارهای زیر بنایی زیادی در بخش صنعت و معدن صورت پذیرفته است و دولت نهم نیز با درک بالایی از صنعت توجه ویژه به این بخش دارد.
قلعه بانی افزود: محرومیت ها، تحریم ها، وابستگی به مواد اولیه خارجی، پایین بودن بازدهی و ناکارآمدی بازار سرمایه و مسائل مدیریتی مواردی هستند که دولت نهم برای رفع آنها تلاشهای گسترده ای انجام داده است و باید مورد توجه بیشتر نیز قرار گیرند.
وی بیان داشت: در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که تمامی این محدودیتها و تحریمها که از سوی برخی کشورهای خارجی که با اغراض خاص انجام می شود، مربوط به تمامی بخشهای صنعتی است و باید با سعه صدر از این بحران گذر کنیم.
معاون وزیر صنایع و معادن گفت: بخش خصوصی باید در سرمایه گذاری نقش کلیدی داشته باشد و در همین راستا طرح آمایش صنعت و معدن از امسال تا سال 90 با 800 طرح به وسیله بخش خصوصی انجام می شود.
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران یادآور شد: 30هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این طرح بر اساس پتانسیلهای بومی هر استان صورت می پذیرد و یکی از نتایج این طرح ایجاد 300 هزار فرصت شغلی در سراسر کشور است.
وی ادامه داد: این طرح در راستای توسعه متوازن صنعتی در همه ابعاد انجام می شود زیرا در گذشته سرمایه گذاری های صنعتی در برخی از نقاط کشور متمرکز شده و باعث محرومیت برخی از استانهای دیگر شده بود.
قلعه بانی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات وزارت صنایع حمایت از تکمیل و راه اندازی طرحهایی است که در سالهای گذشته نیمه کاره رها شده اند و تسهیلات لازم را برای تکمیل طرحها در اختیار این سرمایه گذارن قرار می دهد.
وی گفت: در زمینه سیمان و فولاد ستاد ویژه ای تشکیل شده است و با اجرای طرحهای موجود تا پایان امسال از واردات سیمان بی نیاز خواهیم شد و در مواردی قادر به صادرات نیز خواهیم بود و در بخش فولاد نیز به زودی به رکورد های تولید جدیدی دست خواهیم یافت.
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: در بخش سرمایه گذاری خارجی به رغم وجود مشکلات و محدودیتهای خارجی در سال 85 توانستیم 10میلیارد دلار سرمایه جذب کنیم و این رقم در سال 86 به 12میلیارد دلار و در دو ماه ابتدایی سال جاری جذب سرمایه خارجی به دو میلیارد دلار می رسد.
وی اظهار داشت: در بخش صادرات نیز از لحاظ وزنی در سال 86 نسبت به سال قبل 11 درصد و از لحاظ ارزش 16 درصد رشد داشته ایم.
قلعه بانی ادامه داد: وزارت صنایع برای خصوصی سازی تعامل با تشکلها را در دستور کار خود قرار داده است و با توسعه زمینه های موجود بخش خصوصی می تواند سرمایه گذاری ها را در ابعاد مختلف گسترش دهد.
وی گفت: در روز گذشته 5/3 درصد از سهام فولاد خوزستان توسط بخش خصوصی خریداری شد که در نوع خود در کشور در زمینه خصوصی سازی بی نظیر بود.
نظر شما