به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی، فصل اول کتاب نگاهی گذرا به زندگی علمی و معنوی آیتالله مصباح دارد و در فصل دوم به دوران مبارزاتی انقلابی و نقش آیتالله مصباح در این مبارزات پرداخته شده است. برخی از مباحث این فصل عبارت اند از: اتهام فرار و سرخوردی از مبارزه، نقد سخنان حجتالاسلام والمسلمین محتشمیپور، اتهام مخالفت با تحریم جشن نیمه شعبان، اتهام مخالفت با تشکیل حکومت اسلامی و...
فصل سوم به گزارش فعالیتهای آیتالله مصباح از پیروزی انقلاب اسلامی تا دوم خرداد 1376 اختصاص دارد. در این فصل پس از نقل مواضع مخالفان آیتالله مصباح، به مباحثی همچون آیتالله مصباح و دفاع مقدس، حمایتهای امام خمینی از فعالیتهای علمی وی، حضور فعال آیتالله مصباح در انقلاب فرهنگی و دفاع تئوریک از نظام مقدس جمهوری اسلام، مناظره با جریانهای منحرف فکری و... پرداخته شده است.
فصل چهارم با عنوان «آیت اللَّه مصباح، دکتر شریعتی و شهید بهشتی» به بیان نظرات وی درباره دکتر شریعتی و روابط آیتالله مصباح با شهید بهشتی میپردازد. در این فصل انتقادات مصباح از دکتر شریعتی و دلایل این انتقادات بیان شده است.
فصل پنجم این کتاب که "مناظره" نام دارد 18 موضوع را دربر میگیرد که در هر یک از این موضوعات به گزارش نزاعی علمی، فرهنگی، سیاسی و یا اقتصادی میان آیتالله مصباح و گروهها یا شخصیتهای دیگر پرداخته شده است. برخی عناوین این 18 موضوع عبارت اند از: آیتالله مصباح و مسئله آزادی، آیتالله مصباح و درجهبندی شهروندان، آیتالله مصباح و اتهام تئوریپردازی خشونت، آیتالله مصباح و مخالفت با تساهل و تسامح، وضعیت فرهنگی جامعه از زمان خلقت حضرت آدم(ع) تاکنون، آیتالله مصباح و قرائتهای مختلف از دین، آیتالله مصباح و مناظره با دکتر سروش، آیتالله مصباح، مردمسالاری و جمهوری اسلامی، داستان کاریکاتور روزنامه آزاد و تحصن حوزه علمیه قم، عملکرد فرهنگی دولت خاتمی و مناظره با عطاءالله مهاجرانی، آیتالله مصباح و مخالفت با شعار ایران برای همه ایرانیان و...
فصل ششم به «آیتالله مصباح از نگاه مقام معظم رهبری» اختصاص یافته است. در فصل هفتم (ضمایم) نیز عناوین آثاری که تاکنون از وی منتشر شده و نیز فهرستی از مقالاتی که در فاصله سالهای 1377 تا پایان 1384 درباره مصباح در مطبوعات چاپ شده، آمده است.
این کتاب در 1136 صفحه و به قلم رضا صنعتی نوشته شده است.
نظر شما