به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم و پس از خوشامدگویی محمد خزاعی دبیر جشن از ابوالقاسم طالبی، فریدون جیرانی، غلامرضا موسوی، پرویز صمدیمقدم، مسعود فراصتی، علی معلم، خسرو دهقان، محمود گبرلو و جواد طوسی به عنوان رئیسان دورههای مختلف انجمن منتقدان و نویسندگان سینما تقدیر شد.
معلم بعد از این تقدیر موقعیت خانه سینما و انجمن منتقدان را در شرایط فعلی مثبت و مناسب دانست و گفت: از واکنش انجمن به توقیف مجله دنیای تصویر تشکر میکنم. انجمن باید در قبال اینگونه اقدامها واکنش نشان دهد. امیدوارم با کمک منتقدان خوب و فهیم هر روز شاهد ارتقاء جایگاه این انجمن در جامعه باشیم.
طوسی هم با ابراز امیدواری برای ارتقاء جایگاه و منزلت انجمن منتقدان اظهار داشت: امیدوارم روزی برسد دوستان مطبوعاتی با انگیزه بیشتر به این انجمن بپیوندند و در مراسم سال آینده اولویت با خود منتقدان باشد تا عرصه نقد آسیبشناسی شود و اتفاقات 30 سال اخیر مورد ارزیابی قرار گیرد.
تقدیر از شهردار تهران با حضور رئیس مجلس
وی با تشکر از منتقدانی که پایههای نگاه جدی به نقد سینما را بنا نهادند گفت: امیدوارم این نگاه جدی و فاصله بین منتقد و خانواده سینما اعم از کارگردان و بازیگر مرتفع شود و شاهد فضایی بیشائبه باشیم. در ادامه مراسم کلیپی به مناسبت درگذشت امیر اسماعیلی از اعضاء انجمن منتقدان سینما پخش شد و حاضران در سالن را تحت تأثیر قرار داد.
یکی دیگر از برنامههای جشن انجمن منتقدان تقدیر انجمن از همکاران خود در نشریات و روزنامهها بود. در این راستا با حضور اعضاء شورای مرکزی انجمن از روزنامه بانی فیلم، هفتهنامه سینما، هفتهنامه جهان سینما و ماهنامه صنعت سینما و مدیران مسئولان این نشریات تقدیر به عمل آمد.
سپس انجمن به معرفی و تقدیر از برگزیدگان بخشهای مختلف بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم فجر پرداخت. طبق آراء هیئت داوران منتخب انجمن، فیلم "بومرنگ" داریوش غریبزاده به عنوان فیلم کوتاه برگزیده جشنواره معرفی شد. همچنین در بخش بهترین مستند از فیلم "سیانوزه " رخساره قائممقامی به عنوان اثر برگزیده انجمن تقدیر شد.
مهتاب نصیرپور برای بازی در فیلم "فرزند خاک" و رضا ناجی برای فیلم "آواز گنجشکها" به عنوان بازیگران برگزیده جشنواره بیست و ششم از نظر انجمن منتقدان و نویسندگان معرفی شدند. در بخش فیلمنامه نیز بهنام بهزادی برای "تنها دو بار زندگی میکنیم" تقدیر شد.
هیئت داوران انجمن محمدعلی باشه آهنگر کارگردان "فرزند خاک" و "به همین سادگی" را به عنوان برگزیدگان کارگردانی و فیلم جشنواره معرفی کرد. دیگر برنامه ویژه جشن تقدیر از سه چهره فرهنگی بود که در آن با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس و عزتالله انتظامی از محمدباقر قالیباف شهردار تهران و محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد قدردانی شد.
تقدیر و تجلیل از زاون قوکاسیان و طهماسب صلحجو به عنوان دو منتقد پیشکسوت سینما یکی دیگر از برنامههای جشن بود. سپس نتایج بررسی و آراء 200 منتقد سینما از تولیدات 30 سال سینمای ایران اعلام شد و برگزیدگان بخش های مختلف مورد تقدیر قرار گرفتند.
جواد طوسی، احمد طالبینژاد، طهماسب صلحجو، شهرام جعفرینژاد، خسرو دهقان، روبرت صافاریان، سعید مستغاثی، محمدتقی فهیم، مهرزاد دانش و امیر قادری به عنوان منتقدان برگزیده 30 سال سینمای ایران معرفی شدند. در بخش بازیگران برگزیده 30 سال سینمای ایران نیز از عزتالله انتظامی، پرویز پرستویی، خسرو شکیبایی، رضا کیانیان و فاطمه معتمدآریا تقدیر شد.
انتظامی که تحت تأثیر قرار گرفته بود این جایزه را بهترین جایزه عمر بازیگری خود دانست و گفت: وقتی به من گفته شد قرار است به عنوان یکی از برگزیدگان این بخش باشم باورم نشد، زیرا معتقدم از من بهتر نیز در سینما وجود دارد. منتقدین سینما جزو بهترین کسانی هستند که قادرند درباره سینما نقد بنویسند و حرف بزنند. افتخار میکنم در این سن از منتقدان سینما جایزه میگیرم.
معتمدآریا نیز با بیان اینکه آشتی بعد از دعوا لذتبخش است، با شوخطبعی گفت: سالها قبل در خانه سینما گفتم خبرنگاران و عکاسان مراسم را ترک کنند تا ما اهالی سینما بتوانیم بهتر حرف بزنیم. اما امروز شاهد آنیم که بدون حضور عکس و اخباری در مطبوعات رشد کردهام و به دلیل این پافشاری مجبورشان کردم امشب به من جایزه بدهند.
معتمدآریا همچنین از علیرضا خمسه، حمید جبلی و اکبر عبدی به عنوان بازیگرانی که در این مسیر کمکها و حمایت بسیاری از وی کردند تشکر کرد. در بخش فیلمنامهنویسی 30 سال سینمای ایران، بهرام بیضایی، فرهاد توحیدی و مرحوم علی حاتمی به عنوان تأثیرگذارترین و برگزیدههای این بخش تقدیر شد.
رضا کیانیان یکی از بازیگران برگزیده
مرتضی شایسته، منوچهر محمدی و مجید مدرسی نیز تهیهکنندگان برگزیده و ابراهیم حاتمیکیا بهترین فیلمساز دفاع مقدس، مجید مجیدی و سیدرضا میرکریمی بهترین فیلمساز دینی و معناگرا، کمال تبریزی بهترین فیلمساز کمدی، رسول صدرعاملی بهترین فیلمساز ملودرام، کیومرث پوراحمد بهترین فیلمساز کودک و مسعود کیمیایی بهترین فیلمساز اجتماعی 30 سال سینما شدند.
"آژانس شیشهای"، "بچههای آسمان"، "مادر"، "ناخدا خورشید" و "هامون" نیز از طرف منتقدان به عنوان پنج فیلم برتر 30 سال سینمای ایران معرفی شدند. یکی دیگر از برنامههای ویژه جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران اجرای موسیقی توسط شهرام ناظری بود.
به دلیل طولانی شدن مراسم معاون سینمایی وزیر ارشاد از قرائت پیام خود منصرف و قرار شد این پیام به زودی منتشر و در اختیار اعضاء انجمن و خانواده سینما قرار گیرد. ناهماهنگی در پخش تصاویر یکی دیگر از نکاتی بود که به دفعات در طول مراسم تکرار شد.
نظر شما