۱۵ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۳۳

نشست‌ هفتگی سخنگوی دولت-2:

دولت از تشکیل کمیسیون ویژه مجلس برای طرح تحول اقتصادی استقبال می کند

دولت از تشکیل کمیسیون ویژه مجلس برای طرح تحول اقتصادی استقبال می کند

سخنگوی دولت از اقدام مجلس برای تشکیل کمیسیون بررسی طرح تحولات اقتصادی استقبال و ابراز امیدواری کرد این موضوع با تعامل خوب مجلس و دولت به تصمیمات مناسبی برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامحسین الهام سخنگوی دولت ظهر امروز در ادامه سخنانش با خبرنگاران داخلی و خارجی در خصوص واکنش مجلس و آخرین مواضع قوه مقننه نسبت به طرح تحولات اقتصادی دولت بر لزوم حفظ حقوق و اختیارات هر قوه تاکید کرد.

وی با اشاره به نشست اعضای دولت نهم از جمله رئیس جمهور با نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزود : در جریان این نشست علاوه بر تشریح ابعاد طرح مذکور مسئول طرح و کارشناسان مرتبط با آن ضمن تشریح ابعاد آن از نقطه نظرات نمایندگان در خصوص بخشهای مختلفش استفاده کرده و به هر صورت ارتباط دو سویه ای در این رابطه ایجاد شد که در حوزه تعامل دولت و مجلس قابل بررسی است.

الهام با بیان اینکه در حوزه روسای قوای سه گانه نیز مسئله طرح تحولات اقتصادی دولت مطرح می شود، گفت : علاوه بر جلسات متعدد در این خصوص در نشستی که رئیس جمهور با کارشناسان و اصحاب رسانه داشت نیز آخرین نقطه نظرات در این باره دریافت شد و این طرح مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

سخنگوی دولت آخرین مواضع نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی در این خصوص را مورد اشاره قرار داد و گفت : به طور کلی بنای مجلس این بوده که در مسائل مشترک با دولت و در مواردی که نیاز به کار و رایزنی بیشتر است کمیته ای تشکیل شده و پس از بررسی ابعاد آن موضوع به تصمیم مشترکی دست یابند.

وی در ادامه از اقدام مجلس برای تشکیل کمیسیون ویژه جهت بررسی طرح تحولات اقتصادی استقبال کرد و گفت : امیدواریم این موضوع با تعامل خوب مجلس و دولت به تصمیمات مناسبی برسد و این همکاری ها با حفظ حقوق و اختیارات هر قوه قابل تعریف خواهد بود.

در ادامه این نشست خبری از سخنگوی دولت درباره اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال برگزاری رفراندوم درباره طرح تحولات اقتصادی سئوال شد که وی در پاسخ این موضوع را تایید نکرد.

الهام با بیان اینکه باید دید رفراندوم در چه مواردی برگزار می شود؟ ادامه داد : همانطور که می دانید رفراندوم در مواردی که مربوط به شأن قانونگذاری است قابلیت برگزاری دارد. بر این اساس هر جا که مجلس شورای اسلامی باید موضوعی را تصویب کند می تواند با راهکارهای موجود در قانون مسئله را به رفراندوم بگذارد.

سخنگوی دولت تصریح کرد : درباره طرح تحولات اقتصادی اصلا بحث هنوز در حوزه مذکور نیست و در این چارچوب باید توجه داشت که دولت باید  آنچه به اختیارات خود باز می گردد اجرا کند. بنابراین این موضوع به طور تخصصی خارج از حوزه رفراندوم قرار می گیرد.

وی یادآور شد : در حال حاضر باید این موضوع را باید در حوزه تقنین بررسی کرد و به نظرم طرح مسئله رفراندوم و صحبت از آن حاکی از عدم تعمق در ابعاد این موضوع بوده و سخنی زودرس است.

الهام طرح مسئله برگزاری رفراندوم درباره اقدامات دولت در جهت تحولات اقتصادی را زودهنگام دانست و گفت که صحبت در این باره در شرایط فعلی هیچ موضوعیتی ندارد.

سخنگوی دولت در ادامه سخنان خود در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر نتایج انتخابات آتی آمریکا بر مسئله گفتگوهای تهران - واشنگتن اظهار داشت : سیاستهای جمهوری خواهان یا دموکراتها برای ما تفاوتی ندارد چرا که این دو گروه در آمریکا از خواستگاه مشترکی برخوردار هستند و بنابراین تفاوتهای احتمالی آنها تاثیری در رویکرد ما نخواهد داشت.

وی نتایج احتمالی انتخابات آتی در آمریکا را موضوعی مربوط به تحولات سیاسی آن کشور دانست و با تاکید بر لزوم اصلاح بنیادین رفتارهای سیاستمداران آمریکایی در قبال جمهوری اسلامی ایران، گفت : آنچه برای ما اهمیت دارد اصلاح رویکردهای دولت آمریکا، احترام به حقوق ملتها، قوانین بین المللی، پرهیز از استکبار و زیاده خواهی و پرداخت تمام مطالبات مسلم ملت ایران است.

الهام خاطرنشان کرد : آمریکاییها باید در حد یک دولت و نه یک متولی برای امور جهانی رفتار کنند. بنابراین در این خصوص آنچه مورد توجه ماست اصلاح زیربنایی و مبنایی سیاستهای آمریکا است و در غیر این صورت جابجایی دولتها هیچ تاثیری در مسائل دو کشور نخواهد داشت. 

در ادامه این نشست خبری از سخنگوی دولت سئوال شد آیا با توجه به تاکید ایران و غرب بر مشترکات بسته های پیشنهادی یکدیگر مسئله کنسرسیوم غنی سازی در دستور کار مذاکرات هسته ای ایران و غرب قرار خواهد داشت؟ گفت : فعلا بحث در این باره زود است.

سخنگوی دولت افزود : ما نمی خواهیم همه مسائل مربوط به پرونده هسته ای را در این جلسه حل و فصل کنیم چرا که در این صورت پیشاپیش مذاکره و گفتگو تمام شده تلقی خواهد شد.

وی در خصوص موضع اخیر منوچهر متکی مبنی بر آمادگی ایران برای بررسی درخواست آمریکا جهت تاسیس دفتر حافظ منافع در تهران اظهار داشت : آنچه از صحبتهای آقای متکی بر می آید این است که چنانچه آمریکا درخواستی در این رابطه مطرح کند وزارت خارجه طبق روال عادی تمام امور مربوطه اش آن را بررسی خواهد کرد.

الهام تاکید کرد : پاسخ وزارت خارجه بیش از این حد نبوده و لذا بیش از آنچه که مطرح شده موضوع دیگری مطرح نیست.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سئوال که آیا آمریکا برای این منظور درخواستی را به ایران ارائه کرده است؟ افزود : آنچه از سخنان وزیر خارجه کشورمان بر می آمد این بود که از طرف آمریکایی در این خصوص درخواستی نیامده است.

وی در بخش پایانی سخنان خود در پاسخ به سئوالی درباره طرح مجلس برای تحقیق و تفحص از قوه قضائیه گفت : چه دلیلی دارد که دولت در این باره اظهار نظر کند؟

الهام در واکنش به اصرار خبرنگاران مبنی بر اینکه به هر حال وزیر دادگستری باید از این موضوع مطلع باشد، گفت : من اینجا وزیر دادگستری نیستم و روابط مجلس و قوه قضائیه نیز در چارچوب قانون اساسی تنظیم می شود ضمن آنکه ورود ما به این بحث هیچ وجهی ندارد. 

کد خبر 710844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha