به گزارش خبرنگار مهر در تبریز ، ناصر فرشبافیان پیش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران گفت: در این جشنواره آثار منتشر شده در خصوص اندیشههای فکری سه علامه برجسته تبریز شامل علامه امینی، علامه طباطبایی و علامه جعفری طی 10 سال گذشته بررسی و برای نفرات برتر جوایز نفیسی اهدا خواهد شد .
وی با بیان اینکه تاکنون سرمایه گذاری مناسبی برای معرفی اندیشه ها و افکار سه علامه تبریزی صورت نگرفته است ، افزود: این جشنواره اولین برنامه کلان فرهنگی در زمینه معرفی سه علامه بزرگ تبریزی است که موسسه تحقیقاتی سه علامه برگزاری آن را به صورت دوسالانه و در محورهای مختلف علمی پژوهشی پیش بینی کرده است.
مشاور رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه فراخوان شرکت در این جشنواره به زودی منتشر می شود، افزود: با توجه به اینکه آبان ماه سال 87 مصادف با دهمین سالگرد ارتحال علامه جعفری است در این جشنواره توجه ویژه ای به این شخصیت علمی و فرهنگی جهان اسلام خواهد شد.
دکتر فرشبافیان با اشاره به نوآوری های فکری سه علامه بزرگ تبریزی افزود: با توجه به نامگذاری سال 87 به عنوان سال نوآوری و شکوفایی ، موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی،امسال به نوآوری های علمی پژوهشی این سه علامه بزرگ توجه ویژه¬ای خواهد کرد.
وی با دعوت از محققان و پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اسلامی برای معرفی نوآوری های علمی سه علامه تبریزی یادآور شد: موسسه تحقیقاتی سه علامه در این ارتباط کمیته مشترکی با عضویت نهادهای فرهنگی تشکیل داده است که در این زمینه برنامه ریزی می کنند.
دکتر فرشبافیان همچنین از آغاز فعالیت های بین المللی موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی خبر داد و گفت: آبان ماه سالجاری که مصادف با سالگرد ارتحال علامه طباطبایی نیز هست، همایشی در ارتباط با معرفی این شخصیت بزرگ با همکاری این موسسه و مشارکت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو برگزار خواهد شد.
وی به ضرورت معرفی بیشتر فعالیت های علمی و پژوهشی سه علامه بزرگ تبریزی به جهان اسلام اشاره کرد و گفت: با توجه به ترجمه گسترده کتب و آثار علامه طباطبایی در جمهوری آذربایجان توجه خاصی به این شخصیت بزرگ وجود دارد و برگزاری این همایش با توجه به این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
مشاور رییس دانشگاه تبریز همچنین از ارتباط موسسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی با مرکز اسلامی استانبول برای تبادل فعالیت های پژوهشی و علمی در حوزه علوم اسلامی و انسانی به عنوان یکی دیگر از برنامه های این موسسه برای گسترش ارتباطات بین المللی یاد کرد و گفت: این موسسه ایجاد ارتباط، و تبادل اندیشه ها و افکار در حوزه های علوم اسلامی و انسانی با دیگر مراکز جهانی را در اولویت کاری خود دارد.
وی همچنین از تاسیس نخستین دفتر شورای حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی در منطقه شمالغرب در این موسسه خبر داد و گفت: به زودی چگونگی فعالیت این دفتر در نشستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می شود.
مشاور رئیس دانشگاه تبریز هدفمند کردن فعالیت های موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی را از جمله برنامه های این موسسه عنوان کرد و گفت: شورای پژوهشی موسسه با تدوین برنامه های سالانه، فعالیت های علمی پژوهشی صورت گرفته در این موسسه را هدفمند کرده که این امر در نتیجه بخشی فعالیت ها بسیار موثر خواهد بود.
دکتر فرشبافیان از تشکیل دو گروه جدید تخصصی نظریه پردازی علوم تربیتی و روانشناسی و علوم قرآنی و حدیث در موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی خبر داد و گفت: هم اکنون 3 گروه تخصصی نظریه پردازی شامل فلسفه و کلام، فقه و حقوق و ادبیات و عرفان در این موسسه فعال است که در شورای تخصصی این گروه ها اساتید دانشگاه تبریز و منطقه شرکت دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز از ارتقای درجه مجله "علامه " وابسته به موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی به مرتبه علمی پژوهشی خبر داد و گفـت: یکی از برنامه های جدید موسسه برای این پنج گروه تخصصی انتشار ویژه نامه های تخصصی از طریق مجله علامه است و با توجه به اینکه دانشگاه های منطقه چاپ مقالات اساتید دانشگاه را در این مجله در ارتقای درجه اعضای هیئت علمی در نظر خواهند گرفت استقبال خوبی از این ویژه نامه ها و مجله علامه می شود.
وی به راه اندازی سایت موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی به آدرس :WWW.SEHALLMEH.IR نیز اشاره کرد و گفت: در این سایت آخرین فعالیت های علمی ، پژوهشی موسسه ، محتوای نشریه علامه و چکیده و مقدمات کتب منتشره موسسه قرار می گیرد.
وی همچنین از برگزاری شش کارگاه روش تحقیق برای اساتید، دانشجویان و طلاب با همکاری معاونت اساتید نهاد نمایندگی رهبری طی سال 87 را از دیگر برنامه های موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی برشمرد و گفت: اخیرا مقام معظم رهبری در سالروز ارتحال حضرت امام راحل بر ضرورت انجام کار پژوهشی در خصوص وصیتنامه حضرت امام (ره) اشاره داشتند که شورای پژوهشی موسسه برنامه هایی را در این خصوص در حال تدوین دارد که اساتید و محققان می توانند آثار خود را تا اول مهرماه سالجاری به این موسسه ارسال دارند.
مشاور رئیس دانشگاه تبریز همچنین به آغاز فعالیت واحد تحقیقات دانشجویی و طلاب در موسسه تحقیقاتی سه علامه تبریزی اشاره کرد و گفت: این موسسه با تشکیل این واحد و برگزاری جلسات سخنرانی ویژه و انتشار مقالات آنان در قالب ویژه نامه گسترش فعالیتهای علمی پژوهشی در میان دانشجویان و طلاب در زمینه علوم اسلامی و انسانی را در دستور کار خود دارد.
نظر شما