۱۶ تیر ۱۳۸۷، ۸:۵۴

9 هزار نفر در فصل بهار در مولوی و سنگلج به تماشای تئاتر نشستند

9 هزار نفر در فصل بهار در مولوی و سنگلج به تماشای تئاتر نشستند

سالن‌های دوگانه تالار مولوی در کنار تماشاخانه سنگلج در فصل بهار امسال در مجموع میزبان 11 گروه نمایشی و بیش از 9 هزار علاقمند و تماشاگر تئاتر بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، در شهر تهران غیر از مجموعه تئاتر شهر سالن‌های دیگری نیز هستند که در طول سال به صورت مستمر میزبانی نمایش‌های مختلف را بر عهده می‌گیرند. تالار مولوی و تماشاخانه سنگلج در هویت‌بخشی تالارهای هنری به ترتیب به نمایش‌های دانشجویی و آئینی سنتی اختصاص یافته‌اند.

البته گاه نمایش‌هایی از گروههای حرفه‌ای نیز در تالار مولوی اجرا می‌شود، ولی اولویت اجرا با گروههای دانشجویی و منتخبین جشنواره‌های تئاتر دانشجویی است. تالار مولوی از 25 فروردین فعالیت سالانه خود را با اجرای دو نمایش "تئاتر بی‌حیوان" مهدی مکاری و "پچپچه‌های فرشته‌های پشت گنبد" مهدی شاه‌پیری آغاز کرد که تا شش اردیبهشت روی صحنه بودند.

صحنه‌ای از نمایش "تئاتر بی‌حیوان"

"تئاتر بی‌حیوان" که اجرای خود را از هفتم اسفند 86 آغاز کرده بود در سال جدید به اجرای خود ادامه داد و با حضور سیامک صفری و کورش نریمانی در 30 اجرا میزبان یکهزار و 391 تماشاگر و علاقمند تئاتر بود. "پچپچه‌های فرشته‌های پشت گنبد" نوشته سلما رفیعی از کارهای دانشجویی مولوی در فصل بهار نیز در 15 اجرا میزبان 349 تماشاگر شد.

تالار مولوی بعد از این دو نمایش به استقبال یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی رفت و بعد از اتمام جشنواره از 19 اردیبهشت نمایش "صبحانه برای ایکاروس" آرش دادگر در سالن اصلی به صحنه رفت. این نمایش بر اساس متن حمیدرضا نعیمی و بازی وی، بهناز نازی، کامبیز امینی، افشین ارجمند و بهروز کاظمی تا 12 خرداد 23 اجرا و 528 تماشاگر داشت.

"بزرگراه" نام نمایشی به کارگردانی شکوفه ماسوری بود که از 20 اردیبهشت ساعت 17:30 اجرای خود را در سالن اصلی مولوی آغاز کرد. نمایشنامه افروز فروزند داستان قرار گرفتن یک قبرستان در طرح احداث یک بزرگراه بود و با بازی محمد نادری، سالار دریامج، آسیه میرحسینی، هومن خدادوست و الهه شه‌پرست تا 10 خرداد در 18 اجرا میزبان 466 تماشاگر بود.

سپس نمایش‌های "ترانه‌ای برای آیدا" و "قطعاتی از ساموئل بکت" در سالن اصلی و نمایش "پائیز هزار و سیصد و جنگ" در سالن شماره دو مولوی به صورت همزمان از 20 خرداد به صحنه رفتند. نمایش اخیر به کارگردانی مصطفی کوشکی تا چهارم تیرماه در 15 اجرا 310 تماشاگر داشت.

"ترانه‌ای برای آیدا" سیامک موحدی در سالن اصلی اجرا شد و داستان ورود غیرمنتظره خانواده‌ای مهاجر به منزل زوجی جوان در خانه‌های سازمانی ارتش بود. حمیدرضا نعیمی نویسنده و یعقوب صباحی، رویا بختیاری، عصمت رضاپور، مجید تفرشی، آهو اقبالی، محمدابراهیم اقبال‌فر و هومن کیایی بازیگران نمایش بودند که تا چهارم تیرماه در 15 اجرا 310 تماشاگر داشت.

"قطعاتی از ساموئل بکت" علی‌اکبر علیزاد نیز که ساعت 20 با بازی خسرو محمودی، میترا گرجی، مرتضی حسین‌زاده، علی کیمنش، مرتضی یونس‌زاده، الهام قادری، زهرا رضایی و لیلا ارجمند در سالن اصلی مولوی اجرا می‌شد. این نمایش تا چهارم تیرماه در 15 اجرا میزبان 552 تماشاگر بود.

البته دو نمایش "ترانه‌ای برای آیدا" و "قطعاتی از ساموئل بکت" به دلیل میزبانی تالار مولوی از هفتمین جشنواره سراسری تئاتر بانوان اجرای خود را از 12 تیرماه از سر گرفته و ادامه می‌دهند و بعد از آن تالار مولوی شاهد اجرای نمایش‌های فصل تابستان خواهد بود.

اما تماشاخانه سنگلج که اواخر سال 86 مورد بازسازی و تعمیر قرار گرفته بود، سال 87 با چهره‌ای جدید وارد عرصه تئاتر شد. این سالن تئاتری که یکی از سالن‌های قدیمی نمایش نیز محسوب می‌شود از 18 فروردین امسال فعالیت خود را با میزبانی نمایش "مثل‌های عروسکی" فرناز بهزادی آغاز کرد.

این نمایش عروسکی برای مخاطب هفت تا 70 ساله تئاتر تا ششم اردیبهشت ماه اجرا شد و در 23 اجرای خود در تماشاخانه سنگلج پذیرای 1199 مخاطب و علاقمند تئاتر بود. مولود توسلی، سمیه گلزار، آزاد نوری و نسیم یاقوتی عروسک‌گردانان این نمایش بودند.

دومین نمایش بهاری سنگلج "بازی‌سازان اندرونی" عباس اقسامی به نویسندگی عارفه عنایتی بود. نمایش برگزیده سیزدهمین جشنواره نمایش‌های آئینی سنتی بوده از هشت تا 27 اردیبهشت با بازی پرستو گلستانی، حمیدرضا آذرنگ، آذر خوارزمی، آنوش عزیزی، الهام نامنی، آفاق میرقاسمی، مهدی حاجیان و مجید نظیمی آرانی اجرا شد و در 18 اجرا یکهزار و 409 تماشاگر داشت.

صحنه‌ای از نمایش "مثل‌های عروسکی"

تماشاخانه سنگلج از 29 اردیبهشت میزبانی نمایش "متهمین بیله‌نار" بهمن مرتضوی را به عهده گرفت که تا 17 خردادماه روی صحنه بود. محمد یگانه، علیرضا درویش‌نژاد، جاوید صحنه و زیبا بنماران از جمله بازیگران این نمایش بودند که به آئین‌هایی برای بارش باران پس از خشکسالی در غرب کشور می‌پرداخت و در 15 اجرا 676 نفر آن را دیدند.

اما آخرین نمایش بهاری تماشاخانه سنگلج "عروسی حاکم ملایر با دختر شاه پریان" به کارگردانی فرزانه ارسطو نوشته داود فتحعلی‌بیگی از دیگر آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره نمایش‌های آئینی سنتی بود که از 19 خرداد به صورت زن‌پوش با استفاده از شیوه‌های نمایش ایرانی اجرا شد و تا هفتم تیرماه توانست در 16 اجرا میزبانی یکهزار و 867 تماشاگر را بر عهده بگیرد.

تماشاخانه سنگلج به مدیریت اتابک نادری در نخستین روزهای تابستان امسال با نمایش "آخ اگه بارون بزنه" به کارگردانی هادی عامل وارد اجراهای فصل تابستان خود شده است.

کد خبر 711178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha