۲۴ تیر ۱۳۸۷، ۱۰:۴۷

گفتگوی خواندنی کلهر با مهر:

احمدی نژاد اگر خادم تر از خود به ملت پیدا کند به او رای خواهد داد

احمدی نژاد اگر خادم تر از خود به ملت پیدا کند به او رای خواهد داد

مشاور رسانه ای رئیس جمهور می گوید احمدی نژاد اگر خادم تر از خود به ملت بیابد در انتخابات بعدی حتما به او رای می دهد. وی معتقد است ایران تا سال 1404 نیاز به دولتهای مهندسی دارد و دولت احمدی نژاد یکی از این نوع دولتها است.

خبرنگار سیاسی خبرگزاری مهر در دفتر کار دکتر مهدی کلهر در مجموعه ریاست جمهوری در خیابان پاستور تهران با وی به گفتگو نشست و دیدگاه مشاور رسانه ای رئیس جمهور را درباره موضوعاتی چون نقد پذیری دولت ، طرح تحول اقتصادی  ، عملکرد تیم رسانه ای ریاست جمهوری ، انتخابات اینده و... جویا شد که وی نیز با حوصله ، صمیمیت و شفاف پاسخ داد . متن کامل این گفتگو در پی می آید :

* خبرگزاری مهر - گروه سیاسی : آقای کلهر عملکرد تیم اقتصادی دولت درسالهای گذشته  از سوی رسانه و مطبوعات به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است، شما دلیل این همه نقد را چه می دانید؟ آیا فکر نمی کنید که بیشتر از انگیزه های سیاسی رقبا ، عملکرد ضعیف تیم اقتصادی رئیس جمهور باعث این همه نقد به دولت نهم شده است؟ 

مهدی کلهر: ما متاسفانه بعضی اوقات برعکس عمل می کنیم ، در حال حاضر کشورهای پیشرفته دنیا به راحتی طبق سیستمی که دارند ، از لحظه ها استفاده می کنند تا به اهدافشان دست پیدا کنند. این فعالیت ها در حالی است که اطلاع رسانی عام از سوی آنها صورت نمی گیرد، ولی متاسفانه برنامه های ما با برنامه روز جهان فاصله دارد . برنامه های  ما مانند آن است که ما در بیابان همگی با هم فریاد بزنیم  ،‌ چیزی که در دنیا مرسوم نیست. امروز بسته بندی طرح ها و پیشنهادها وجود دارد که دست آخر مورد بررسی قرار می گیرد.

مهندس کسی است که بتواند عیب یک سیستم پیچیده را آنالیز کند و در یک بسته بندی و یا یک فایل آن را ارائه دهد. بنده معتقدم نه تنها در این دوره بلکه تا آخر برنامه 1404 کشور ما نیازمند دولت های مهندسی است ، که دولت نهم از جمله این دولت هاست چرا که این دولت با این هدف پا به میدان گذاشت.

 با این حال ما کسی را لازم داریم که در کمترین زمان بهترین نتیجه را بگیرد و بهترین اجرا را داشته باشد. متاسفانه در سالی که رهبر انقلاب فرمودند به مهندسی فرهنگی نیاز داریم هیچ اقدام مفیدی صورت نگرفت ، در تمامی مقالاتی که ارائه شد چیز مفیدی  یافت نشد، این برای ما جای تاسف دارد. شاید کسانی هستند که پیچ های فرهنگ را در کشور سفت می کنند ولی سریال های صدا و سیما و سینمای ما پیچ های فرهنگ را شل می کنند ، که این موضوع باید مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد.

* تحمل نقد پذیری دولت نهم چه میزان است؟ از نگاه شما چرا امروز رسانه ها بیشترین انتقاد را به برنامه های دولت نهم دارند؟

- ما در دولت نهم قرار گذاشتیم که نقد پذیرباشیم حتی بدترین اتهامات را قبول کنیم، به طوریکه امروز این امر خانواده های ما را به هم ریخته است . ولی این را قبول کرده ایم در ده هزار فحش شاید یک انتقاد مفید نیز وجود داشته باشد که این برای ما ارزشمند است.

ما  "شو" نقد برگزار نمی کنیم حتی اگر از این پس هم بدترین حرفها را در رسانه ها به دولت بزنند این دولت به کار خود ادامه خواهد داد. مثلا انتقاد می کنند که چرا رئیس جمهور غیر قابل پیش بینی است ،‌ اینکه رئیس جمهورغیرقابل پیش بینی باشد چیز خوبی است، چرا که در آن صورت دشمن هر کاری که دلش بخواهد نمی تواند در قبال ما انجام دهد. 

البته غیر قابل پیش بینی بودن را نباید با برخی کارهای غیر قابل پیش بینی همچون کارهای آکروباتیک تشبیه کرد. غیر قابل پیش بینی یعنی اینکه دشمن نتواند اهداف ما را شناسایی کند. اگر شما مشتتان را بستید ولی لای انگشتانتان باز باشد در اصل زحمت بی خودی کشیده اید.

دلیل اینکه انتقاد بر دولت نهم بیشتر است به خاطر این است که کارهای صورت گرفته در این دوره بیشتر از دولت های گذشته است. عدالت هر چه نزدیک تر به انسان می شود اجرای آن سخت تر است و بر عکس تاثیر آن در گستره دور بیشتر است. آن چیزی که اسلام را گسترش داد عدالت اسلام بود .

دولت نهم تفاوتی با دولت های گذشته دارد و آن تفاوت آگاهانه است، من شخصا به خدمت گذاری به این خادمان افتخار می کنم حتی اگر عده ای ناراحت شوند. متاسفانه کسانی در انقلاب ما هستند که تا 5 نسل بعد از آنها "نداری" را احساس نخواهند کرد و از طرف دیگر کسانی را داریم که 50هزارتومان حقوق در ماه دریافت می کنند و متاسفم بگویم کسانی در کشور هستند که هرچند سابقه فعالتهای اجرایی در نظام دارند ، ولی متاسفانه حق و حقوق ملت را پایمال کرده اند و جیب های خودر ا پر کرده اند.

 
کسانی را در جامعه داریم که 50هزارتومان حقوق در ماه دریافت می کنند و متاسفم بگویم کسانی هم هستند که هرچند سابقه فعالتهای اجرایی در نظام دارند ، ولی متاسفانه حق و حقوق ملت را پایمال کرده اند و جیب های خودر ا پر کرده اند.
کلهر:
ما از روز اول می دانستیم عدالت را باید از برادر و همسر خود شروع کنیم. همانطور که حضرت امیر با برادرش  این کار را کرد. حال می پرسید چرا با این همه به ما انتقاد می شود؟ آیا شما تا کنون از رئیس جمهور دیده اید به کسی اهانت کند، قرار ما این است تا روزی که جان در بدن داریم در هر پستی که هستیم هر نوع رانتی را برخلاف عدالت بدانیم و با آن مقابله کنیم.

ما پیمان بستیم تا فحش خورمان را  بالا ببریم. می شود نیت خیر کرد و تازیانه را هم خورد. این دولت این موضوع را که برای اجرای عدالت فحش بخورد و هر جوکی را برایش درست کنند و حتی ترور کنند برای خود افتخار می داند. خداوند را گواه می گیرم اینها شعار نیست. چرا که قبل از انتخابات این روز را می دیدم و با آقای احمدی ن‍ژاد در این زمینه ها صحبت می کردم.

اگر این معنا را کسی برای خود تکرار کند نیروی خاصی را خدا به او خواهد داد، که رئیس جمهور از این نیرو برخوردار است.

ما امروز با شما جوانان تفاوتی را داریم و آن تعجیل ما برای ساختن هرچه زودترایران اسلامی است ، چرا که هم دوره ای های بنده بسیاری از مسائل را از جمله جنگ ، تحریم و  بسیار مسائل دیگر را لمس کرده ایم، پس به دلیل زمانی که از دست داده ایم ،‌ تلاشمان بیشتر از جوانان است تا ایران عزیز مان هر چه زودتر آباد شود. شاید نشاطی که  دررئیس جمهور وجود دارد و رهبری نیز بر این امر تاکید کرده اند به دلیل آن است تا از فرصتی که خدا به ما داده بهترین استفاده ها را بکنیم .

قاعده ای که احمدی نژاد خود را در آن می بیند، قاعده کار و تلاش بر اساس یک  آرزوی دیرینه است  که امروز باید محقق شود، ما در دوران شاه بسیار خفت کشیده ایم. پس امروز باید تلاش کنیم تا ایران اسلامی را هر چه زودتر بسازیم.

بنده دوره کوچک بودن ، له شدن زیر پای استعمار، سالهای خجالت و شرمساری را به یاد می آورم ، ما با داشتن تاریخی کهن و قدیمی و از سوی دیگر با داشتن انقلاب های فراوان متاسفانه آن چیز هایی را که اعلام کردم را لمس کرده  بودیم  .

امروز ایرانی به عزت  خدا دادی خود افتخار می کند، ایرانی هایی که در خارج کشور هم هستند امروز به ایرانی بودنشان افتخار می کنند و اعلام می کنند که راهتان را ادامه دهید چرا که آنان هم این درک را دارند که جایگاه ایرانی ها با داشتن تاریخ و تمدن کهن بالاتر از این جایگاه فعلی است و آن تواضع به عنوان شرط اول یاد گرفتن و خدمت کردن است و واقعا بنده معتقدم در سال نوع آوری و شکوفایی یک کار را باید با هم انجام دهیم! بفهمانیم لباس تکبر مخصوص خداوند است و هر کس این لباس را برتن کند به او گشاد خواهد بود. و خداو ند به هرکه و هر ملت که بخواهد عزت خواهد داد.

* انتظار دولت از رسانه ها چیست و خط قرمز رسانه ها کجا است؟

- دولتی که خبر ساز است یعنی روزی 1400 پروژه افتتاح می کند نیازمند فعالیت اطلاع رسانی فراوان است و اگر تمامی رسانه ها هم بسیج شوند نمی توانند این تعداد اخبار را پوشش خبری دهند. ما در گذشته می دیدیم وقتی قرار بود مجتمع سیمان  در یکی از استانها افتتاح شود با استفاده از تجهیزات ماهواره ای استان و تهران خبر به طور مستقیم پخش می شد اما امروز به دلیل حجم بالای اخبار و از طرف دیگر همسو نبودن رسانه ها با دولت مشکل اطلاع رسانی در دولت نهم وجود دارد، حال اگر رسانه ها همسو باشند باز هم نمی توان به اندازه کافی اخبار مربوط به دولت را انعکاس داد. دانش رسانه ای ما امروز قدش بسیار کوتاه تر از سازندگی و پیشرفت کشور است.

 
دولتی که خبر ساز است  نیازمند فعالیت اطلاع رسانی فراوان است و اگر تمامی رسانه ها هم بسیج شوند نمی توانند این تعداد اخبار را پوشش خبری دهند.
مهدی کلهر:
متاسفانه رسانه های نوشتاری ما امروز جای احزب فعالیت می کنند و "خود" کوچکی را به جای "خود" رسانه ای انتخاب کرده اند چون رسانه وظیفه اش این است که به نمایندگی از مرم وارد صحنه شود. وقتی رسانه با دست خود به نمایندگی از یک قشر کوچک وارد صحنه شود مانند این است که خود را وارد بطری شیشه ای محدود کند که ما در کشور مطبوعات این چنینی فراوان داریم. حال در کشورهای خارجی غولهایی هستند که خود را از درون شیشه خارج می کنند و بزرگتر می شوند اما رسانه های ما خودشان را کوچک و محدود می کنند . توصیه ما به اینها این است که بزرگ شوند، چرا که می توانند رسانه ای ملی باشند و احزاب در دل آنها قرار داشته باشند. گرایش هم به هیچ کدام نشان ندهند و بگذارند مردم در مورد آنها قضاوت کنند.

متاسفانه مطبوعات ما مانند جوانی ما در حال از بین رفتن هستند، چرا رسانه های ما امروز تیتر شان قابل خواندن نیست. این موضوع موضوعی نیست که به دولت احمدی نژاد ربط داشته باشد.

ما تاریخ مطبوعات 25 ساله داریم هر 25 سال به 25 سال انفجاری در مطبوعات ما رخ می دهد از دوران مشروطه تا دوران خاتمی ،‌ در دوره آقای خاتمی انگار نسلی که آمد نسل روزنامه خوان بود. به طوریکه دراکثر شهرهای استانهای کشورجوانان روزنامه می خواندند ولی  امروز وبلاگ نویسی جای روزنامه را گرفته است و جوانان به آن علاقه بیشتری نشان داده اند.

ساختار دولت ما تکه تکه اضافه شده است، چیزی که در قوانین ما نیز وجود دارد، ما با استفاده از یک قانون می توانیم برای مثال موبایل وارد کنیم و با قانون دیگر که در صفحه بعدی وجود دارد نمی توانیم این کار را انجام دهیم خوب تمامی این مسائل برای کشور مشکل آفرین است که باید هر چه زودتر حل شود. ما عین همین مشکل را در اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری داریم که باید هر چه زودتر به روز شود . ما در این موضوع با یک آشفتگی مواجه هستیم. آشفتگی در ساختار های اطلاع رسانی.

رسانه هر چه حزبی تر نباشد قدرتش  در پوشش اخبار و محبوبیتش در بین مردم بیشتر خواهد بود. متاسفانه برخی از روزنامه های قدیمی که حامی دولت هم هستند نتوانسته اند جایگاه خود را در بین مردم پیدا کنند و بیشتر از روزنامه های دیگر حزبی تر عمل کرده اند.

ساختار اطلاع رسانی باید یکدست باشد، البته باید در دسته بندی اخبار دقت کافی شود، چراکه برخی اخبار برای منطقه خاصی از کشور خبر درجه یک است و برای کسانی که در پایتخت زندگی می کنند این خبر چندان مهم نیست، بنده اگر مسئوول اطلاع رسانی باشم حق ندارم با یک نگاه به این موضوع نگاه کنم چیزی که متاسفانه رسانه ملی آن را رعایت نمی کند. این نوع نگاه برای دوران نهضت ملی شدن صنعت نفت خوب است زمانی که خبر آنچنانی وجود نداشت. اما امروز اطلاع رسانی در دنیا فقط اطلاع رسانی اخبار رئیس جمهور نیست. بلکه اخبار تخصصی دیگری هم است که باید در اطلاع رسانی آنها نیز فعالیت های چشمگیری صورت گیرد.

رسانه هر چه حزبی تر نباشد قدرتش  در پوشش اخبار و محبوبیتش در بین مردم بیشتر خواهد بود. متاسفانه برخی از روزنامه های قدیمی که حامی دولت هم هستند نتوانسته اند جایگاه خود را در بین مردم پیدا کنند و بیشتر از روزنامه های دیگر حزبی تر عمل کرده اند. کار حزبی واقعی یعنی آموزش مداوم سیاسی و اقتصادی به مردم دادن و آرمانها را برای آنان مطرح کردن. بنده ندیدم که بعد از انتخابات روزنامه های ما کار غیرحزبی کنند. ما انتظارمان از روزنامه ها این است که حقایق را بیان کنند.

رسانه های ما در شرایط کنونی می توانند جایگاه خوبی داشته باشند.مثلا رئیس جمهور در برخوردی که منابع طبیعی یک استان با یک خبرنگار داشت شخصا به مشاور مطبوعاتیش دستور داد تا این موضوع را بررسی کند.   این موضوع را یکی از رسانه ها مطرح کرده بود که دیدیم رئیس جمهور شخصا پیگیر آن شدند، این یکی از کارهای خوب رسانه ها است که می توانند اطلاعات خوبی را به دولت دهند.

* گفته می شود در تیم رسانه ای ریاست جمهوری اختلاف نظر و چند دستگی وجود دارد. آیا شما وجود سه تیم رسانه ای را در دولت تایید می کنید؟!

شما اگر امروز میزان تولید خبر رئیس جمهور فعلی را با دوره های قبل مقایسه کنید می بینید که میزان تولید خبر در این دولت در یک روز14 برابردولتهای گذشته بوده است.

- سه گروه وجود ندارد بیشتر از اینها هستند، گروه هم نیستند، در دولت نهم کارها به طور پروژه ای تعریف می شود و گروه های مختلف بر اساس وظایفشان وارد عمل می شوند. پروژه هایی وجود دارد که مسئولیت آن با یک فرد خاص است  که برای مثال می توان به قبل از انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد. در آن دوران موضوع اطلاع رسانی برعهده بنده بود که آقای احمدی نژاد نیزبر این موضوع در آن دوران تاکید داشتند، از سوی دیگر برنامه تلویزیونی رئیس جمهور که در آن طرح تحول اقتصادی را بیان کردند موضوعی بود که بنده مسئول اجرای آن بودم چرا که درآن برنامه نظر ما بر آن بود که این برنامه برخلاف برخی تفکر ها اصلا چالشی نباشد و تنها قراربود رئیس جمهور برنامه های خود را اعلام کند. به همین دلیل بود که بنده پیشنهاد کردم که روال برنامه از آن حالت خشک و رسمی بیرون بیاید.

البته باید گفت که این حالت کشویی در دولتهای گذشته وجود نداشت. شما اگر امروز میزان تولید خبر رئیس جمهور را با دوره های قبل مقایسه کنید می بینید که میزان تولید خبر در این دولت در یک روز14 برابردولتهای گذشته بوده است که اگر به مصوبات هیئت دولت در تهران نگاه کنیم به این موضوع پی خواهیم برد. از سوی دیگر تاثیر گذاری آنها را در کشور می توانیم مقایسه کنیم ، حال ممکن است دردوران آغاز به کار این دولت برخی از حوزه های مربوطه با یکدیگر هماهنگ نبودند و مشکلاتی در کار وجود داشت مثلا دبیر خانه هیئت دولت با دیگر حوزه ها هماهنگ نبود. اما امروز کسی وارد حریم دیگری نمی شود، حتی یک موضوع اگر سوی سخنگوی دولت مطرح می شود از جایگاه سخنگویی است و اگر مشاور رئیس جمهور در همان زمینه سخنی را می گویند از جایگاه خودش است.

 بنده این را قبول دارم که آن چیزی که امروز از نظر اطلاع رسانی در دولت وجود دارد، متناسب با روز نیست حتما باید ساختار اطلاع رسانی کامل عوض شود حال چه در این دوره چه در دوره بعد.
مشاور رسانه ای رئیس جمهور
شاید کسانی  که رشته شان این نیست تصور کنند این کار شبیه به هم است اما باید گفت که اینطور نیست، چرا که اگر مشکلی از سوی بنده که مشاور رئیس جمهور هستم و یا مشکلی از سوی سخنگوی دولت پیش بیاید با یکدیگر متفاوت است و تذکراتی را هم  که دریافت می کنیم باهم تفاوت دارد. هر کسی در حوزه کاری خودش فعال است.امروز سرعت انعکاس خبر به قدری بالا است که باید خود را با آن وفق دهیم، امروز باید پینگ پنگ رسانه ای را بشناسیم، پینگ پنگی که سرعت آن کوآنتومی است. شاید برای مردم عادی این موضوع فنی باشد، ولی باید قبول کرد امروز سرعت آن توپ پینگ پنگ به حدی بالا است که خود آن توپ دیده نمی شود.

امروز این سرعت بالا دو تعریف دارد یکی در اصطلاح خودمان جو سازی است و در اصطلاح غرب به آن آمبیانس گفته می شود. بنده این را قبول دارم که آن چیزی که امروز از نظر اطلاع رسانی در دولت وجود دارد، متناسب با روز نیست حتما باید ساختار اطلاع رسانی کامل عوض شود حال چه در این دوره چه در دوره بعد.

* برخی فعالان سیاسی بر این اعتقادند که سفر های استانی رئیس جمهور در دور دوم، سفرهایی با پینش و اهداف انتخاباتی است، آیا شما این موضوع را قبول دارید؟

بنده به صراحت اعلام می کنم هروقت مردم  فردی خادم تر از احمدی نژاد پیدا کردند درنگ نکنند و به اورای دهند. بنده نیز همین کاررا انجام خواهم داد. آقای احمدی نژاد هم این کار را خواهد کرد.

- اینکه می گویند سفرهای استانی نوعی سفر انتخاباتی است درست نیست، چرا که ما یک ماشین زنگ زده ای داشتیم که با درست کردن آن به حرکت افتادیم. از سوی دیگر دور دوم سفرها استانی رئیس جمهور قولی بود که آقای احمدی نژاد به مردم استانهای کشور داده بود، پس باید عمل می کردند همچنین باید گفت این سفرها از سال گذشته آغاز شده بود و ربطی به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ندارد. حال بنده به صراحت اعلام می کنم هروقت مردم  فردی خادم تر از احمدی نژاد را پیدا کردند درنگ نکنند و به اورای دهند بنده نیز همین کاررا انجام خواهم داد. آقای احمدی نژاد هم این کار را خواهد کرد و اگر فردی خادم تر از خود یافت به او رای خواهد داد.

 * به عنوان مشاور رسانه ای رئیس جمهوری در خصوص قانون فعلی مطبوعات بگوئید! آیا به نظر شما قانون فعلی مطبوعات نیاز به تغییراتی دارد یا همین قانون برای مطبوعات و رسانه های ما کافی است؟

- قانون مطبوعات ما می تواند تغییراتی را داشته باشد چرا که در حال حاضر برخی از رسانه های ما همچون صدا و سیما دچار یک عقب افتادگی است، ما باید همراه با قانون باشیم. قانون مطبوعات باید زیر فصل قانون رسانه ای قرار گیرد تا بتواند تا 20 سال آینده دوام داشته باشد.

* آیا شما با بستن روزنامه ها از جمله روزنامه "تهران امروز" موافق بودید؟

- بنده به عنوان یک فرد با تعطیلی روزنامه تهران امروز مخالفم . چرا که بدتر از اینها را دولت شنیده بود ولی با این حال روزنامه می توانست به کار خود ادامه دهد و نویسنده آن به دادگاه برود. شخصا با تعطیلی روزنامه مخالفم افراد باید سرکارشان باشند و شخص متخلف محاکمه شود.

* آقای کلهر شما به عنوان مشاور رسانه ای رئیس جمهور بگویید دلیل اینکه آقای احمدی نژاد تنها با رسانه های خارجی مصاحبه اختصاصی انجام می دهد چیست؟ چرا تا کنون این تمایل وجود نداشته است که با رسانه های داخلی از جمله خبرگزاری ها مصاحبه اختصاصی صورت گیرد؟

- شاید یکی از دلایل به خاطر مسائل خارج از انقلاب بوده که نیازمند عکس العمل صریح بوده است. در داخل ما فکر می کنیم دولت نباید این کار را بکند . بلکه رسانه ها باید خودشان  آن فضا را به وجود آورند و فعال باشند. خیلی ها می توانستند این خلاء را در حوزه های مختلف از جمله دانشگاه حل کند چرا که رئیس جمهور برای بیرون یک ویترین است ولی برای داخل یک خادم به حساب می آید.

* آقای کلهر دلیل حضور شما در برنامه زنده تلویزیونی اخیر رئیس جمهور به عنوان مجری برنامه چه بود، آیا این موضوع با هماهنگی قبلی صورت گرفته بود؟ آیا صداو سیما با حضور شما به عنوان مجری مخالفت نکرد؟

- باید این را هم بگویم که وقتی موضوع مجری با صدا و سیما مطرح شد از دفتر آقای ضرغامی خواستار معرفی مجری برنامه شدند که بنده اعلام کردم خودم هستم . دفتر آقای ضرغامی در ابتدا اعلام کردند که مجری باید از سازمان صداو سیما باشد که من نیز در جواب گفتم بنده سابقه فعالیتم در صداو سیما بیش از 25 سال است که نهایت دیدید مجری آن برنامه بنده من بودم.

اما درباره مطرح کردن شغل طباخی در آن مصاحبه باید بگویم که من پرسیدم چطور می شود برای یک فروشنده کله پاچه ای ما صنف داشته باشیم  ولی در مورد ساختمان سازی صنف نداشته باشیم این سئوال هر شهروندی است که خطرات ساختمان غیر تخصصی را دیده است. بنده جزء کسانی هستم که سالهای گذشته کار ساختمان می کردم و این سئوال برای بنده وجود داشت که چرا ساختمانهای ما شناسنامه ندارد. و این همه تخریب که متاسفانه در بسیاری از موارد خسارات جانی فراوانی را هم دیده ایم.

بنده خوشحالم که انجمن مهندسین بر خلاف برخی انتقادها از این موضوع استقبال کردند. اگر خدای نکرده یک زلزله 6 ریشتری به ایران بیاید در مناطق شمال کشور مطمئن باشید تا 15 روز کسی نمی تواند هیچ کمک رسانی را انجام دهد. حال با این وجود شما فکر نمی کنید که یکی از جدی ترین مسائل کشور ما همان ساختمان سازی است. در حال حاضر شهر سازی ما 4 هزار سال از دوران صفویه عقبتر است. امروز کارگر کله پزی ما کارت بهداشت دارد ولی بنای ما کارت شناسایی در رابطه با کار خود ندارد و ما نمی دانیم که این بنّا چقدر در کار خود خبره است. متاسفانه ساختمان سازی در شهر ما همچون دوران چوپانی است که باید این موضوع نیز سرو سامان پیدا کند.

----------------

گفتگو از حمید رضا خوئینی ها

کد خبر 711570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha