به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آماری که شرکت بازرگانی سروش بهمن اعلام کرده است، بزرگ ترین تولید کنندگان کاغذ در جهان کشورهای برزیل، سوئد، نروژ، تایوان، کره جنوبی، اندونزی و چین هستند؛ ضمن اینکه واردات کاغذ ایران بیشتر از کشورهای اندونزی، چین و کره جنوبی صورت می گیرد.
بین 80 الی 85 درصد بازار کاغذ ایران توسط واردات پیشیبانی می شود و 10 الی 15 درصد مابقی تولید داخل است. بر اساس بسیاری از تحقیقات صورت گرفته و بنا بر آخرین پیش بینی های سازمان جهانی خواروبار کشاورزی (فائو)، جمهوری اسلامی ایران سالیانه بالغ بر 600 هزار تن کاغذ حجم مصرف کاغذ دارد. در حال حاضر نزدیک به 14.5 درصد رشد سالیانه برای مصرف کاغذ در ایران پیش بینی می شود یعنی به عبارتی برای سال 1390 شمسی پیش بینی می شود حجم کاغذ مصرفی در ایران بالغ بر یک میلیون تن باشد.
در حال حاضر نزدیک به 480 هزار تن انواع کاغذ از خارج از کشور وارد می شود و این یعنی 80 درصد حجم بازار داخل. کاغذ تولید داخل نیز در نهایت به 50 هزار تن می رسد و این یعنی 8 درصد حجم بازار داخل؛ به عبارتی کاغذ وارداتی و تولید داخل در کل 88 درصد حجم تقاضای مصرف را پوشش می دهد و کماکان بازار داخلی وابسته به واردات و قیمت داخلی متاثر از قیمت جهانی خواهد بود.
بر اساس این گزارش، با توجه به افزایش قیمت جهانی نفت و کمبود منابع و بالا رفتن نقطه سر به سری تولید در جهان، پیش بینی می شود افزایش قیمت های جهانی نیز کماکان به روند صعودی خود ادامه دهد.
نظر شما