به گزارش خبرگزاري مهر در اين بيانيه ضمن تاكيد بر ضرورت ادامه ديدار مسوولين بلندپايه دو كشور جهت رايزني و تقويت روابط في ما بين و برگزاري منظم و مستمر كميته سياسي مشترك و كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي فيمابين و با ابراز رضايت از سطح كنوني روابط برادرانه دو كشور به ويژه در ابعاد سياسي آن، بر اراده عالي دو كشور در تقويت و توسعه هر چه بيشتر اين روابط در زمينه هاي مختلف براساس احترام متقابل و رعايت منافع مشترك و حفظ حاكميت ملي در چارچوب اصول و موازين بين المللي تاكيد نمودند.
در اين بيانيه طرف ايراني آمادگي شركتهاي دولتي و خصوصي ايران را جهت حضور در پروژه هاي اقتصادي سودان اعلام نموده و متقابلا طرف سوداني اعلام آمادگي كرد تا تمام تلاش خود را جهت برطرف نمودن موانع گسترش روابط تجاري بكار گيرد. طرف ايراني همچنين با استقبال از روند مذاكرات صلح سودان و توافق حاصل شده تاكنون ابراز اميدواري نمود تا در آينده اي نزديك با برقراري صلح نهايي در سايه وفاق ملي، وحدت و تماميت ارضي سودان شاهد توسعه و شكوفايي اين كشور در زمينه هاي مختلف باشد، طرف سوداني نيز بر حق استفاده جمهوري اسلامي ايران از انرژي هسته اي جهت اهداف مسالمت آميز تاكيد نموده و سياست دوگانه جهاني را در اين زمينه مردود دانسته است.
براساس مفاد اين بيانيه طرفين بر اشتراك مواضع و ديدگاههاي دو كشور و ادامه مشورتهاي مستمر و همكاري في ما بين جهت حمايت از ملت فلسطين و مقابله با تررويسم صهيونيستي، همچنين ضرورت تسريع اقدامات لازم جهت اعاده كامل حاكميت عراق و تشكيل دولت مستقل و دموكراتيك با مشاركت تمامي مردم با پايان اشغال اين كشور براساس مشروعيت بين المللي با محوريت سازمان ملل جهت بازسازي و استقرار امنيت و ثبات در عراق تاكيد كردند.
طرفين همچنين ضمن اهتمام بيشتر طرفين جهت همكاري هاي مشترك و ايفاي نقش هماهنگ در مسائل مهم جهاي از جمله حقوق بشر، مبارزه با تروريسم، خلع سلاح، محيط زيست و... سازمانهاي منطقه اي و بين المللي، سوءاستفاده برخي كشورهاي غربي از مفهوم حقوق بشر و بكارگيري آن به عنوان وسيله اي جهت پيگيري اهداف سياسي خويش و همچنين برخورد دوگانه، گزينشي با موضوع حقوق بشر توسط برخي قدرتهاي بزرگ را محكوم نموه و بر همكاري فعال دو كشور در مجامعه بين المللي حقوق بشري تاكيد كردند.
طرفين همچنين ضمن ابراز نگراني شديد در خصوص توليد و نگهداري سلاحهاي كشتار جمعي توسط رژيم صهيونيستي آن را تهديدي جدي عليه امنيت منطقه دانسته و با توجه به عدم تعهد اين رژيم به قطعنامه هاي بين المللي، بر ضرورت و اهميت ايجاد منطقه اي عاري از هرگونه سلاح كشتار جمعي در خاورميانه و لزوم تعهد كليه طرفها به كنوانسيون منع گسترش اين گونه سلاحها تاكيد مي نمايند.
طرفين مجددا بر تعهدات خود نسبت به مبارزه با انواع تروريزم كه مال و جان بيگناهان را هدف قرار داده تاكيد نموده و خواهان شناسايي ريشه هاي اين پديده و سركوب آن شده و بر ضرورت تفكيك ميان مقاومت مشروع ملتها در برابر اشغال با اقدامات تروريستي براساس محوريت سازمان ملل شدند.
طرفين نگراني شديد خود را از انديشه نادرست نسبت دادن خشونت، تروريسم و ديكتاتوري به جهان اسلام ابراز نموده و از جامعه بين المللي خواستار رعايت اصل احترام متقابل و گفتگو ميان تمدنها و اديان شدند.
نظر شما