به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر متکی امروز در مراسم یادواره چهار دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان با اشاره به شرایط دشوار رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان، گفت : رژیم غاصب صهیونیستی تا کنون هرگز با این شرایط سخت عدم پذیرش و مشروعیت در سطح منطقه و بین المللی مواجه نبوده است.
متکی افزود: امروز تمام کسانی که از رژیم صهیونیستی سخن می گفتند با شناخت این واقعیت که این رژیم رفتنی است، در موسسات مطالعاتی خود حتی در اسرائیل این مسئله را مورد مطالعه جدی قرار می دهند و این موضوع نشانگر آن است که کشورهای منطقه این موجودیت جعلی را که اساسا قانونی، شرعی و بر اساس ملاک های شناخته شده، نیست به رسمیت نمی شناسند.
وزیر خارجه ضمن دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین ادامه داد: گرچه این ها قربانیان جنگ جهانی محسوب می شدند اما شهروندان اروپایی بودند و اهداف سیاسی باعث شد چنین رژیمی را که منطقا قابل دوام نیست، پایه ریزی کنند.
وی بیست و ششمین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان را مورد اشاره قرار داد و گفت: آدم ربایی بخش تفکیک ناپذیر خصلت تجاوز گری رژیم دست نشانده قدرت های جهانی در خاورمیانه است که به طور غیرمشروع و جعلی و با اهداف بلند مدت سیاسی، ایجاد شده است.
متکی ترور، آدم ربایی، اشغال، بمباران های وحشیانه، کشتارهای مستمر و تجاوز به سرزمین های منطقه را خصوصیات غیرقابل انکار رژیم صهیونیستی دانست و گفت: حقیقت این است که با حذف این ویژگی ها از این رژیم اصل ماهیت این رژیم منتفی می شود.
وزیر خارجه در ارزیابی ابعاد ربایش دیپلمات های ایرانی در لبنان، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی و عوامل سرسپرده او به دنبال قطع نهال نوپای برخاسته از صلح و عدالت خواهی ایران در لبنان بودند؛ اما جالب است که بدانید اقدام به ربایش معاون سابق و بازنشسته وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در سفر شخصی به ترکیه، فشار به دولت گرجستان برای استرداد یک هم وطن ایرانی و فشار به دولت تایلند و یکی دو کشور دیگر برای استرداد اتباع دیگر جمهوری اسلامی ایران همگی سناریوسازی های مشابه و مشترک در چارچوب مذکور بوده است.
وی اقدام دادستان گرجستان در استرداد یک تبعه ایرانی به آمریکا را غیرمنطقی و ناپخته دانست و افزود: این حرکت ناشی از تمکین از تهدیدهای آمریکا بود، آنها ظرف 24 ساعت پس از امضای قانون استرداد، نسبت به استرداد یک تبعه جمهوری اسلامی ایران به آمریکا اقدام می کنند که البته آمریکایی ها نیز مزد مسئول گرجستانی اقدام کننده را می دهند و این فرد ناپخته را در فاصله کوتاهی به وزارت امور خارجه منصوب می کنند. به هر صورت ما دولت گرجستان را مسئول استرداد تبعه خود به آمریکا می دانیم و از نظر حقوقی پیگیر وضعیت تبعه خود هستیم .
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور ضمن تقدیر از دولت هایی که خواسته های غیرمنطقی آمریکا در این بازی جدید را نمی پذیرند، ادامه داد: اکنون دولت انگلیس هم در معرض چنین آزمایشی قرار دارد ، آمریکایی ها درخواست استرداد سفیر سابق ایران در یک خیمه شب بازی آشکار که توسط عناصر سیا طراحی شده را کرده که ما با هشدار به دولت انگلستان نسبت به تبعات چنین اقدامی ، مجدانه خواستار آن هستیم تا با توجه به شرایط سخت جسمی، روحی و روانی این تبعه جمهوری اسلامی ایران، نسبت به رفع محدودیت های ایجاد شده و بازگشت او به کشورش اقدام کنند.
متکی با بیان اینکه تاریخ عملکرد رژیم صهیونیستی و آمریکا سرشار از این اقدامات است، گفت: اگر آمریکایی ها در نظر سنجی های خود منحنی به شدت در حال افول محبوبیت خود را آسیب شناسی کنند، باید وجود چنین اقداماتی را در راس دلایل افول محبوبیت خود بدانند؛ آن ها فکر می کنند با تکیه بر زور و قدرت سیاسی و اقتصادی خود و استفاده یکجانبه از قوانین بین المللی قادر به اجرای هر آنچه می خواهند هستند اما شکی نیست که نهایتا باید به افکار عمومی دنیا به ویژه در منطقه ما پاسخ دهند که با دیپلمات های ایرانی چه کرده اند.
وزیر خارجه با تکرار موضع تهران در این خصوص یادآور شد: ما از دولت جدید، رئیس جمهور و مجلس لبنان درخواست می کنیم از ظرفیت های خود برای روشن شدن وضعیت دیپلمات های ربوده شده و این آدم ربایی وحشیانه استفاده کنند اما جای دارد از تلاش برادران لبنانی در این خصوص قدردانی کنیم.
وی تصریح کرد: نباید از یاد برد که حوادثی که دشمنان با خواست خود به ملت ایران تحمیل می کنند، همواره نتیجه عکس می دهد، آنها جنگ را با دو هدف به ایران تحمیل کردند تا اگر بتوانند نظام نوپای جمهوری اسلامی را ساقط کرده و اگر نتوانند آن را وابسته به خود کنند اما اکنون جمهوری اسلامی ایران همچون سروی سرافراز به حیات پر نشاط خود ادامه می دهد و نسیم روح بخش آن در جهان پراکنده شده و پیام صلح و عدالت و انسانیت را در سراسر جهان منتشر می کند.
متکی با اشاره به تهدیداتی که طی هفته های اخیر علیه کشورمان مطرح شده، تاکید کرد: کسانی که افکار خامی را علیه کشور ما در سر می پروراندند، امروز به وضوح می بینند که ما در حوزه های فن آوری و نظامی استقلال خود را در تامین نرم افزارهای نظامی و دفاعی کسب و از دل تحریم ها خودکفایی را در حوزه های مختلف تجربه کرده ایم.
نظر شما