به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد علی ابطحی در کنفرانس "قدرت دین در دیپلماسی، کشمکشها و حل مناقشات" در وین اظهار داشت: باید از نقشهای مثبت دین که مشترک همه ادیان است در صحنه دیپلماسی بهره گرفت.
وی افزود: مبانی اخلاقی در ادیان مشترک است و میتوان از این مبانی مشترک برای یک تفاهم اخلاقی به عنوان پشتوانه سیاست بهره گرفت.
کنفرانس «قدرت دین در دیپلماسی، کشمکش ها و حل مناقشات» با هدف بررسی قدرت دین و باورهای مذهبی در هدایت روابط دیپلماتیک، قدرت سیاست، بحران و مدیریت تضاد و دیگر فعالیت های دولتی و غیردولتی فعالان دینی و با حضور رهبران مذهبی، فعالان دیپلماتیک و اساتید دانشگاهی از سراسر جهان، در اتریش برگزاری شد.
رئیس "مؤسسه گفتوگوی ادیان" در این کنفرانس سه روزه که روز جمعه 21 تیرماه آغاز شد و دیروز (23 تیرماه) به کار خود پایان داد با شرکت در نشست «ارزیابی دیپلماتیک از نقش دین در هدایت دیپلماسی» با تأکید بر لزوم بهرهگیری از دین در اجرای تعهدات جهانی اظهار داشت: دین در افراد، مسئولیت فردی ایجاد میکند.
وی افزود: بنابراین میتوان از دین به عنوان ضمانت اجرای تعهدات جهانی استفاده کرد و اخلاقیات مشترک نیز میتواند امکان شناخت بهتری از یکدیگر در جهان امروز به وجود آورد.
ابطحی تصریح کرد: در این میان البته نمیتوان انکار کرد که در بین ادیان، اسلام بیش از سایر ادیان ادعای حضور در حوزه مسائل اجتماعی دارد وبه همین دلیل بیشتراز عنوان دینی اسلام استفاده و یا سوءاستفاده شده است.
او گفت: قدرت گرفتن دین هم از یکسو معلول ناکامیهای تمدن جدید است که دین و باورهای عمومی و فرهنگی جوامع را نادیده گرفت و نتوانست نسخهای برای تلفیق دین و مدرنیته ارائه کند. و از سوی دیگررهبران سیاسی قدرتمند غرب با غرور وبیاعتنایی به فرهنگ عمومی مسلمانان معیارهای دوگانه را در مسائل جهانی به ضرر آنان به کار گرفتند و راه را حتی بر روشنفکران مسلمان بستند و عامل ناخواسته قدرت افراطگرایان دینی شدند.
نظر شما