پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۷ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۴۰

برای اولین بار؛

کشت مکانیزه و یکپارچه کنجد در خراسان جنوبی انجام شد

کشت مکانیزه و یکپارچه کنجد در خراسان جنوبی انجام شد

بیرجند ز- خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از کشت مکانیزه و یکپارچه کنجد برای اولین در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علی اکبر تناکی صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشت کنجد در خراسان جنوبی از قدیم الایام مرسوم و به صورت حاشیه ای و مخلوط با محصولاتی از قبیل پنبه کشت می شد تصریح کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت کنجد در خراسان جنوبی حدود 700 هکتار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: متوسط کشت کنجد در مزارع سنتی 750 کیلوگرم در هکتار و در مزارع الگویی کشت مکانیزه دو هزار و 100 کیلوگرم در هکتار است.

وی به نتایج موفقیت آمیز تحقیقات انجام شده بر روی ارقام اصلاح شده و کشت یکپارچه پنبه و مکانیزه کنجد در سال گذشته در بیرجند اشاره کرد و افزود: مدیریت زراعت و باغبانی با همکاری اداره کل پنبه و دانه های روغنی به منظور توسعه کشت این محصول در سطح استان در سال زراعی جاری اقدام به تهیه و توزیع دو هزار و 836 کیلوگرم بذر کنجد کرده است.

تناکی با اشاره به اینکه بذر کنجد شامل هشت رقم اصلاح شده و دو رقم محلی جهت مقایسه و تعیین رقم مناسب برای هر منطقه در سطح استان خواهد بود تصریح کرد: این امر به منظور تعیین تاریخ کشت مناسب، کشت کنجد بعد از برداشت گندم و جو به عنوان کشت دوم انجام می شود.

وی به انجام چهار روش برای تعیین روش کاشت مناسب در سال زراعی جاری اشاره کرد و اظهار داشت: دستپاش، کاشت با بذر کارهای همدانی معمولی، همدانی کف کار و بذر کار پنوماتیک از جمله روش های کاشت انجام شده است.

تناکی در خصوص توسعه کشت کنجد تصریح کرد: توسعه کشت کنجد در استان به صورت الگویی و جهت تامین بذر سال آینده در سطح دو هکتار اقدام به احداث مزرعه تکثیر بذر کنجد رقم یلووایت در دو شهرستان بیرجند و بشرویه شده است.

به گفته وی با توجه به اقدامات انجام شده در جهت توسعه کشت کنجد و اجرای کارگاه های آموزشی در طول مراحل رشد گیاه، پیش بینی می شود در سال آینده در سطح استان میزان قابل ملاحظه ای سطح زیر کشت کنجد افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: زراعت کنجد یکی از محصولات زراعی با نیاز آبی کم است که می تواند به عنوان کشت دوم در الگوی کشت کشاورزان قرار گیرد.

کد خبر 717371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha