حسن اکلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: متاسفانه در بسته اقلام فرهنگی بر مسئله تئاتر خط قرمز کشیده شده و برخی از مسئولان فرهنگی هنر تئاتر را مسئله ای عبث تلقی می کنند که این امر رنجش خاطر بازیگران عرصه هنر تئاتر را به دنبال داشته است.
وی با اشاره به سابقه 400 ساله هنر تئاتر در اصفهان گفت: اصفهان از قرنها پیش تا کنون در بخشهای مختلف حضور داشته و بازیگران به نامی در عرصه هنر بر جای گذاشته و متاسفانه مسئولان به خصوص در شهرستانها نسبت به هنر تئاتر روی خوشی نشان نمی دهند و باید توجه داشت که هنر تئاتر برای هنرمندان این رشته هزینه های زیادی را به دنبال دارد.
اکلیلی با اشاره هزینه بالای دکور، پوستر و هزینه رفت و برگشت بازیگران و .... افزود: فیلم را یک بار ضبط می کنند و بارها اکران می شود این درحالی است که هنر تئاتر یک هنر زنده است وعوارضی که از سینما گرفته می شود کمتر از تئاتر است.
کوچه پس کوچه های اصفهان مهد پرورش هنرمندان است
این بازیگر عرصه تئاتر و سینما خاطر نشان کرد: درکوچه پس کوچه های شهر اصفهان هنرمندان قدری وجود دارد که به خاطر نبود وسایل و امکانات با این حرفه خداحافظی کرده اند و تئاتر برای همیشه از ذهنشان پاک شده است.
به اعتقاد اکلیلی می توان با ایجاد سالنهای خوش فرم و دارای امکانات رفاهی از گروههایی که توان خدمت رسانی به عرصه هنر را دارند دعوت کرد تا به ایفای نقش بپردازند و چراغ هنر تئاتر را در اصفهان روشن نگه دارند.
این بازیگر سینما اظهار داشت: اصفهان پایتخت فرهنگی جهان اسلام بوده وهست و ماجرای گذشته اصفهان نیز گواه این مسئله است که شهر هنر، ادب و علم است و فکر می کنم اگر بخواهیم سریعا به یک هنر دست پیدا کنیم باید هنر تئاتر را زنده کرد.
وی با اشاره به اینکه مسافرین به شهر اصفهان جویای تئاتر سنتی و بومی اصفهان هستند گفت: باید در این مورد یک تدبیر اساسی شود زیرا هر کسی که به اصفهان شهر گنبدهای فیروزه ای، علم و هنر سفر می کند در کنار گز، بریانی و بازدید از فضاهای فرهنگی و تاریخی اصفهان دوست دارد گوشه ای از هنرهای نمایشی این شهر را نیز ببیند.
اکلیلی در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه در اصفهان تئاتر فدای برخی از سلایق شخصی می شود، گفت: بر اساس اطلاعاتی که دارم هزینه ای را برای هنر نمایشی اختصاص داده اند که متاسفانه این مبلغ در اختیار ما قرار نمی گیرد.
هنر نمایش نیازمند یک پایگاه ثابت است
حسن اکلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه در اصفهان پایگاه ثابتی برای اجرای هنر نمایشی تئاتر وجود ندارد گفت: باید در هر شهری این هنر یک پایگاه ثابت را داشته باشد که در حال حاضر در اصفهان فاقد آن هستیم.
اکلیلی افزود: پهناء و غروب زاینده رود اجرای نمایشهای زنده را طلب می کند و همیشه آرزو دارم تا در پهنای زاینده رود فضایی جهت اجرای نمایش هنر تئاتر فراهم شود.
وی تصریح کرد: حاشیه زاینده رود باید به لابراتواری تبدیل شود تا علاوه بر اصفهان و کشورمان از اقصی نقاط جهان نیز بانیان هنر در آنجا نمایشها و نمایشنامه هایی را اجرا و نقد و بررسی کنند.
اکلیلی تاکید کرد: حمایت مالی تنها نیاز ما نیست و باید اهمیت این هنر نمایشی برای مردم مشخص و زمینه هایی فراهم شود.
اکلیلی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمایشنامه ای به نام "به سلامتی خانم ها" را در دست اجرا دارم، گفت: در این نمایشنامه به بررسی مباحث حقوقی در خصوص زنان در خانواده پرداخته است.
وی ادامه داد: دیگر نمایش نامه من تئاتر "خوش اشتها" است که از یک سال و نیم پیش تا کنون آماده اکران بوده و به خاطر مسائل و مشکلات یاد شده هنوز اکران نشده و باید با یک نگاه مهربان به تئاتر بسیاری از مشکلات در این عرصه مرتفع شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود خاطر نشان کرد: به امید روزی هستم که مسئولان اصفهانی با برگزاری نشستی به یک جمع بندی برای زنده کردن هنر تئاتر در اصفهان برسند و من نیز به شخصه با تمام قوا در خدمتم تا با آنان همکاری کنم.
حسن اکلیلی از سال 1349 بازیگری در عرصه هنرهای نمایش را به صورت جدی آغاز و تا کنون در اکثر شهرهای کشورمان اجرا داشته است.
نظر شما