به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، مجلس هند روز دوشنبه 31 تیر بررسی این مسئله را آغاز می کند و انتظار می رود که روز سه شنبه هفته جاری تصمیم نهایی درباره آینده حزب حاکم هند (حزب کنگره) را اتخاذ کند.
بر اساس این گزارش، با وجود کناره گیری احزاب چپگرا از ائتلاف با دولت هند، حزب کنگره به رهبری مانموهان سینگ به رای اعتماد مجلس به این حزب امیدوار است، اما کارشناسان سیاسی مخالف نظر نخست وزیر هند هستند.
بر همین اساس، اگر مجلس هند به حزب کنگره رای اعتماد ندهد؛ مانموهان سینگ مجبور به استعفا خواهد شد و با این اقدام هند در اوایل سپتامبر و یا ماه اکتبر شاهد برگزاری انتخابات خواهد بود.
دلیل اصلی احزاب چپگرا برای خروج از ائتلاف با دولت هند، پافشاری سینگ به نهایی کردن قرارداد هسته ای دهلی نو با واشنگتن بود.
گروههای چپ هند معتقدند: توافقنامه هسته ای با آمریکا به سلطه هسته ای واشنگتن بر برنامه های هسته ای این کشور خواهد انجامید.
جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا در2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) در سفر خود به دهلی نو، توافقی را با سینگ امضا کرد که بر اساس این توافق که پایه های آن در 18 جولای سال 2005 (27 تیر 1384) صورت گرفت، آمریکا متعهد شد تا به هند فناوری هسته ای صلح آمیز بدهد.
نظر شما