به گزارش خبرگزاري مهر، سخنگوي آژانس بين المللي انرژي اتمي در مصاحبه اي اختصاصي با خبرنگار بين الملل مهر درباره اظهارات محمد البرادعي رييس آژانس در قاهره و با اشاره به خواسته وي براي بازگشت بازرسان هسته اي به عراق اظهار داشت: از لحاظ قوانين و اسناد، عراق هنوز يكي از اعضاي پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي (NPT) است و توافق نامه پادمان هاي ان پي تي هنوز براي عراق برپا و لازم الاجرا است.
محمد البرادعي چند روز پيش با حضور در دانشگاه قاهره در مصر گفته بود كه توانسته است موافقت شوراي امنيت سازمان ملل را براي بازگشت بازرسان آژانس به عراق جلب كند.
وي خاطرنشان كرد كه طبق قوانين بين المللي، تعهدات قانوني و حقوقي بين المللي تا زماني كه در توافق نامه مشخص شده است لازم الاجرا مي باشد و اين توافق نامه ها با تغيير رژيم تغييري پيدا نمي كند.
مليسا فلمينگ گفت: درمدت عدم حضور كافي بازرسان تسليحاتي ديده بان هسته اي سازمان ملل در عراق از سال 1998 تا 2002، آژانس فقط توانست بازرساني را براي صورت برداري آن هم به طور محدود در سال هاي 2000 ، 2001 و 2002 به اين كشور روانه سازد كه اين يازرسان از انجام وظايف خود به طور كامل بازماندند. اما سازمان ملل در ماه ژوئن سال گذشته توانست به عراق بازگردد و بررسيهاي خود را ادامه دهد و بازبيني ها را آغاز نمايد.
سخنگوي آژانس بين المللي آژانس افزود: رييس ديده بان هسته اي به شدت بر حق بازرسي آژانس اصرار دارد و معتقد است كه بازرسي ها و بررسي ها در عراق تحت توافق نامه پادمان بايد همچون ديگر قطع نامه هاي سازمان ملل بار ديگر اجرا گردد.
وي افزود: اما با حمله به عراق و اشغال اين كشور كه به تغيير دولت در اين كشور منجر شد و به حضور نيروهاي ائتلاف انجاميد اين نيرو موظف است كه تمام توافق نامه هاي بين المللي اين كشور را محقق سازد و اين وظيفه بدون شك بر عهده هر دولتي كه پس از اين در عراق مستقر شود نيز خواهد بود.
فلمينگ درباره آخرين موضع گيري آژانس درباره برنامه هاي هسته اي كشورمان نيز به خبرنگار مهر گفت: ما در حال جمع آوري اطلاعات جامعي از جزييات برنامه هاي هسته اي ايران هستيم و و اين اطلاعات از طريق بازرساني كه هم اكنون درايران حضور دارند جمع آوري مي شود. اين بازرسان اطلاعات خود را به دكتر البرادعي ارائه خواهند داد كه در نشست آتي شوراي حكام آژانس مورد بررسي قرار خواهد كرد.
وي گفت: آژانس در حال اتخاذ موضع گيري نهايي خود درباره ايران با استناد به يافته هاي بازرسان در ايران است.
سخنگوي آژانس بين المللي انرژي اتمي در ادامه درباره بازرسان گفت: در حال حاضر 5 تن از بازرسان ورزيده آژانس در ايران حضور دارند. اين بازرسان در حال بررسي وضعيت تعليق غني سازي اورانيوم و همچنين جزييات برنامه هاي هسته اي ايران مي باشند.
وي در نهايت با اشاره به تخطي هاي متعدد رژيم صهيونيستي از پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي به مهر گفت: البرادعي درصدد است كه هر چه زودتر منطقه آزاد سلاح هاي هسته اي در خاورميانه تشكيل شود و اين منطقه آزاد همه كشورهاي منطقه را تحت تعهد در آورد.
سخنگوي آژانس بين المللي انرژي اتمي در مصاحبه اختصاصي با «مهر»:
فلمينگ : ائتلاف بايد تعهدات بين المللي عراق را پوشش دهد
مليسا فلمينگ ضمن اشاره به اينكه بازرسان متعدد تا كنون نتوانسته اند به تسليحات كشتار جمعي درعراق دست پيدا كنند اظهار داشت: ائتلاف موظف لست پس از اشغال عراق تمام تعهدات بين المللي اين كشور را محقق سازد.
کد خبر 71953
نظر شما