حمید حاجی عبدالوهاب در گفتگو با مهر در خصوص طرح پایداری بنگاههای اقتصادی گفت : بخشنامه 30330 توسط دولت در سال گذشته به تصویب رسید که هدف اصلی آن حمایت از بنگاههای بدهکاری است که دارای بازار فروش و خریدار هستند و می توانند با دریافت کمک مجدد مالی از سیستم بانکی ادامه حیات دهند.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار و امور اجتماعی اظهار داشت: هم اکنون نیز این طرح دنبال می شود ولی بانک مرکزی تاکید دارد که کار برای بانکها به صورت دستوری نباشد تا بانکها مجبور نباشند تمام طرحهایی که از سوی کارگروههای اشتغال به بانکها معرفی می شوند را بازنگری کنند.
حاجی عبدالوهاب تصریح کرد: ما نیز اصرار داریم تا بانکها با حفظ استقلال در تصمیم گیری طرحهای دارای توجیه اقتصادی را بررسی و در صورت صحت عملکرد بنگاه به پرداخت وام مجدد اقدام نمایند.
بانکها موردی تسهیلات پرداخت می کنند
وی از کمک وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی به بنگاههای زودبازده با ایجاد خط اعتباری خبر داد و افزود: متاسفانه هم اکنون بانکها برای پرداخت تسهیلات مجدد خیلی در قالب مصوبه کارگروههای اشتغال عمل نمی کنند و عملکرد آنها بیشتر موردی است.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار و امور اجتماعی بیان داشت: مهمترین مسئله برای ما این است که بانکها صرفا به خاطر بدهی داشتن برخی بنگاهها از پرداخت وام به آنها امتناع نکنند و نوع فعالیت، میزان خریداران کالای واحدهای درخواست کننده وام و فروش داشتن آنها را نیز در نظر بگیرند.
حاجی عبدالوهاب ادامه داد: در ابتدای کار بنگاههای زود بازده دولت مصوب کرده بود که بنگاههای زود بازده فقط به شرط نداشتن بدهی تسهیلات می گیرند و بخشنامه 30330 دولت را می توان اصلاحیه مصوبه اولیه دانست که تحقق آن بر عهده بانک گذاشته شده است.
دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری هم اخیرا در نامهای به مظاهری رئیس کل بانک مرکزی خواستار اقدام بدون مماشات و اتلاف وقت وی برای رفع مشکلات جدی اخیر در تسهیلات دهی بانکهای دولتی به اقشار مردم شده است.
نظر شما