پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۶ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۵۹

سینما در آفساید ـ 5/

سینمای ایران به چهره‌های موفق ورزشی بی‌اعتنا است

سینمای ایران به چهره‌های موفق ورزشی بی‌اعتنا است

مربی سابق تیم ملی فوتبال و کارشناس ورزش با تاکید بر لزوم تولید فیلم‌های ورزشی، مشکل اصلی این ژانر را فقدان نگاه جدی فیلمسازان به این عرصه و بی‌اعتنایی به چهره‌های موفق ورزشی دانست.

امیر حاج‌رضایی درباره محدود بودن تولید فیلم ورزشی در سینمای ایران به خبرنگار مهر گفت: اغلب فیلمسازهای ایرانی نگاه جدی به چهره‌های ورزشی ندارند. یکبار قرار بود به طور جدی به ورزش پرداخته شود و مرحوم علی حاتمی "تختی" را بسازد، اما متاسفانه این تفاق نیفتاد.

وی در ادامه افزود: در این سال‌ها فیلمسازی گرانسنگ پشت دوربین قرار نگرفته تا به درون ذهن یک ورزشکار نزدیک شود و ورزش محملی برای کسب سود بیشتر و منفعت مالی بوده است. اغلب فیلم‌هایی که در هالیوود درباره ورزش ساخته شده در جذب مخاطب موفق بوده‌اند.

این کارشناس ورزش با ذکر مثال‌هایی ادامه داد: "فرار به سوی پیروزی" گرچه از نظر من فیلمی کامل نیست، اما با استفاده از چهره‌های ورزشی مثل پله و بابی مور در گیشه به توفیق رسید. "گاو خشمگین"، "علی" و "محبوب میلیون دلاری" از نمونه‌های موفق این جریانند. اما در سینمای ایران چنین نمونه‌هایی وجود ندارد. فیلم‌های ایرانی نه در جذب مردم موفقند نه مخاطب خاص.

حاج‌رضایی درباره لزوم ساخت فیلم‌های ورزشی گفت: بسیاری از چهره‌های ورزشی نماد یک فرهنگ و ملت هستند و ارائه تصویری واقعی از آنها می‌تواند برای یک نسل جذاب باشد. تختی چنین است و اگر فیلم مرحوم حاتمی ساخته می‌شد تصویر واقعی این ورزشکار را می‌شد در آن دید.

وی افزود: مرحوم حاتمی هم دغدغه تاریخ داشت، هم به فرهنگ ایرانی علاقمند بود و هم ورزش را می‌شناخت. تصویری که او از تختی می‌داد بخشی از واقعیت پنهان مانده را روشن می‌کرد. لازم است چنین فیلم‌هایی ساخته شود تا هر نسل قهرمانان خود را بشناسد. در میان ورزشکاران ایرانی چهره‌های زیادی هستند که می‌توان درباره‌شان فیلم ساخت، اما سینما به آنها بی‌اعتنا است.

حاج‌رضایی با اشاره به جذابیت‌های فیلم‌های ورزشی گفت: رونمایی از این چهره‌ها می‌تواند برای همه نسل‌ها جذاب باشد. البته نباید سراغ هر چهره‌ای رفت. نمی‌دانم چرا فیلمسازان ایرانی علاقه‌ای به ساخت فیلم ورزشی ندارند و شاید به دلیل ناکامی این آثار در جذب مخاطب باشد. فیلمسازان ایرانی معمولا در یک حوزه کار و کمتر به ژانرهای دیگر توجه می‌کنند.

کد خبر 721122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha