به نوشته خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه لس آنجلس تایمز، هر چند طرح مبارزه با تروریسم همچنان به عنوان یکی از اصلی ترین مشغولیتهای دولت آمریکا مطرح است اما دولت بوش به ناچار در حالی قدرت را ترک خواهد کرد که اوضاع به کلی با آن چیزی که هشت سال قبل این دولت به ارث برده بود متفاوت است : شورشیان القاعده در جنوب شرقی آسیا قدرتمند تر شده و در حال آموزش نیروهای جدیدی هستند. القاعده حملاتی را علیه غرب انجام داده و در آستانه رسیدن به آمریکا قرار دارد.
در همین رابطه، اغلب مقامات مختلف آمریکایی در مصاحبه های متعدد خود بر این نکته تاکید کرده اند که طرح مبارزه با تروریسم در پاکستان شکست خورده و موفقیت تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد.
به نوشته این روزنامه، نیروهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا ) در حال تعقیب نیروهای القاعده هستند و این در حالی است که این افراد در پایگاه هایی در شمال غرب پاکستان مخفی شده اند.
در همین رابطه یک مامور سابق سیا گفت : جستجوهای روزانه ما در پاکستان بی نتیجه است.
بر همین اساس، دو مسئله مهم رویکرد آمریکا در پاکستان را مشخص می کند : اول سیسات فعلی آن در حساب باز کردن بر روی اقدامات دیپلماتیک دولت پاکستان برای مواجه با مشکلات خود و دیگری عملیاتهای نظامی یک جانبه آمریکا که موجب پیچیده تر شدن تهدید گروه های شبه نظامی می شود و حتی سخت گیرترین ماموران و مقامات طرح مبارزه با تروریسم نیز به آن اذعان دارند.
اما مقامات واشنگتن در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود این مسائل آمریکا همچنان خواهان حضور در پاکستان است می گویند : نکته کاملا روشن است، برای جلوگیری از حمله ای دیگر علیه آمریکا.
در همین رابطه برخی مقامات آمریکایی معتقدند که وضعیت فعلی پاکستان شباهت زیادی به وضعیت افغانستان پیش از حوادث 11 سپتامبر 2001 دارد.
"لی همیلتون" از اعضای اصلی کمیته 11 سپتامبر در این باره می گوید : شباهت امروز پاکستان به افغانستان در پیش از حملات 11 سپتامبر واقعا نگران کننده است.
این در حالی است که سازمانهای اطلاعاتی آمریکا از گذشته بارها و بارها اعلام کرده اند که مناطق شمال غرب پاکستان و مناطق قبیله نشین این کشور تبدیل به مکانی امن برای القاعده و طالبان شده و این دو گروه تروریستی عملیاتهای خود را از ین مناطق سازماندهی می کنند.
از سوی دیگر، پاکستان از زمان روی کار آمدن دولت جدید در این کشور به رهبری "یوسف رضا گیلانی" سیاست خود در قبال شبه نظامیان حاضر در مناطق قبیله نشین پاکستان را تغییر داده و وارد مذاکره با آنها گشته که این امر با مخالفت آمربکا مواجه شده است.
در همین رابطه گفته می شود محور اصلی مذاکرات امروز نخست وزیر پاکستان با رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن درباره همین مسئله و چگونگی ادامه طرح مبارزه با تروریسم در پاکستان است.
نظر شما