به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مهندس اکبر باقری ظهر امروز در جلسه پرسش و پاسخ بمنظور آشنایی شرکتهای خدمات فنی و مهندسی متقاضی تسهیلات در شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمالشرق کشور در مشهد افزود: مجموعه فعالیتهای اجرایی این صندوق از نیمه دوم پارسال آغاز شده است.
وی گفت: فعالیت اصلی صندوق صدور ضمانت نامه برای متقاضیان صنعتی است که دچار کسری وثیقه بوده و در عین حال طرحهای آنان توسط شورای اشتغال به تایید رسیده است.
باقری با بیان اینکه ابتدا بانک باید اهلیت متقاضی را به تایید رسانده و بعد از بررسی مجدد و دارا بودن شرایط لازم، ضمانت نامه صادر خواهد شد، افزود: طرحها ایجادی زود بازده در مناطق توسعه یافته، تا 70 درصد و در مناطق کمتر توسعه یافته تا 85 درصد کسری وثیقه آنها از سوی صندوق تامین می شود.
وی در خصوص نحوه اعطای تسهیلات به متقاضیان گفت: قراردادی با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران منعقد و بر این اساس سهمیه هایی مشخص شده که به برخی استانها نیز ابلاغ شده است.
به گفته وی موضوعیت پرداخت تسهیلات به شرکت خدمات مهندسی، تحقیق و توسعه و نیز مبتکران است.
باقری با بیان اینکه در این خصوص 19 استان انتخاب شده و صندوق دخالتی در تعیین مبالغ ندارد، اظهار داشت: مبالغ و افراد توسط شهرکها معرفی می شوند و تنها ارزیابی طرح، مورد بررسی قرار می گیرد زیرا صندوق به صورت مستقیم تسهیلات را به متقاضی پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه برای صندوق در هر استان، یک رابط در نظر گرفته شده است ، افزود: این رابطان در شرکت شهرکهای صنعتی، مستقر هستند.
باقری گفت: صندوق خواستار افزایش همکاری با بانک مرکزی در زمینه دسترسی سریع و الکترونیکی به سوابق مالی و اعتباری متقاضیان دریافت ضمانت نامه و همچنین رفع موانع پذیرش ضمانت نامه های صادر شده صندوق از سوی بانکها است.
وی افزود: مشکلاتی نظیرتحریم اقتصادی، قاچاق کالا، توان کم مالی صاحبان صنایع کوچک و نوسانات پیش بینی نشده بازار از دلایل فقدان بازپرداخت تسهیلات در زمان مقرر می باشد.
معاون صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت: در این شرایط انتظار می رود بر اساس سیاست های دولت در حمایت از صنایع کوچک و اجرای اصل 44 قانون اساسی، بانک ها فرصتی شش ماهه برای وصول بازپرداخت تسهیلات پس از زمان مقرر در نظر بگیرند.
وی در خصوص کارمزد ضمانت ها نیز گفت: این ضمانت ها برای سال اول 5/1 درصد وبرای مابقی سال ها 25در صد است.
باقری افزود: این صندوق زیر نظر مجمعى متشکل از چهار وزیر و یک معاون رئیس جمهور فعالیت دارد و براى تسریع در پیگیرى امور این صندوق،کارگروهى به نمایندگى از این مجمع با اختیارات تام، تشکیل شده است.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز گفت: حوزه صنایع کوچک در خراسان رضوی مشتمل بر چهار بخش است.
مسعود مهدیزاده افزود: این چهار بخش شامل دفتر توسعه صنعتی و فناوری، توسعه بنگاه ها و کارآفرینی، توسعه خوشه های صنعتی و نظام پیمانکاری فرعی و نیز توسعه بازار است که هر کدام فعالیتهای گسترده ای انجام می دهند.
نظر شما