پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۷ مرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۱۰

سمینار "شیخ اشراق" در خدابنده برگزار می شود

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر کل ارشاد استان زنجان گفت: سمینار یک روزه "شیخ اشراق" همزمان با سالروز بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی هشتم مرداد ماه در فرهنگسرای اشراق خدابنده برگزار خواهد شد.

رضا دینی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان، افزود: این سمینار از سری برنامه‌های عصر کتاب گروه فلسفه است که به اهتمام اداره کل امور کتابخانه‌های استان زنجان و به دعوت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خدابنده در زادگاه سهروردی برگزار می شود.

وی در خصوص برنامه‌ها و سخنرانان این سمینار یادآورشد: در این سمینار اساتیدی و کارشناسانی در رشته های ادیان، عرفان و فلسفه از جمله علی اکبر افراسیاب‌پور با موضوع عرفان سهروردی، قاسم انصاری با موضوع انسان نورانی در عرفان سهروردی و بیت الله ندرلو با موضوع تحلیل فلسفی و محتوایی کتاب یزدان شناخت شیخ شهاب الدین سهروردی به سخنرانی خواهند پرداخت.

دینی ادامه داد: شعرخوانی و ارائه مقالات و مسابقه از دیگر برنامه‌های جنبی این سمینار است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان همچنین با اشاره به زندگی سهروردی افزود: شیخ شهاب الدین سهروردی چهره ‌برجسته ا‌ی در حکمت، فلسفه و عرفان در فرهنگ ایران زمین است. او در سال ۵۴۹ هجری قمری در قریه‌ سهرورد زنجان دیده به جهان گشود و اولین آموخته های او در شهر مراغه نزد مجدالدین جیلی بود.

دینی گفت: سهروردی نزد جیلی، فقیه مشهور آن زمان، فقه را آموخت و در همانجا و نزد همین استاد با فخر رازی، منتقد بزرگ فلسفه مشاء هم درس بود. با آنکه این دو از نظر علمی تفاوت های آشکاری با یکدیگر داشتند اما دوستی و قرابتی عجیبی میان این دو برقرار بود.

وی ادامه داد: سهروردی پس از تکمیل تحصیلات به اصفهان رفت تا نزد ظهیرالدین فارسی، علم منطق را بیاموزد. او در همین شهر بود که برای نخستین بار با افکار ابن سینا روبرو شد و پس از مدتی تسلط خاصی بر آن پیدا کرد.

دیدینی یادآور شد: سهروردی پس از اتمام تحصیلات رو به عرفان و سلوک معنوی آورد. شیخ در جریان سفرهایش مدتی با جماعت صوفیه هم کلام شد و به مجاهدت نفس و ریاضت مشغول شد.

کد خبر 723756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha