۱۱ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۳۴

گزارش خبری مهر/

تالاب بین المللی زریبار مریوان نجات غریق و غواص ندارد

تالاب بین المللی زریبار مریوان نجات غریق و غواص ندارد

سنندج - خبرگزاری مهر: تالاب بین المللی زریبار مریوان نجات غریق و غواص ندارد و به همین دلیل سالانه عده زیادی به دلایل مختلف در آب غرق شده و جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، تالاب بین المللی زریبار مریوان از جمله جاذبه های طبیعی و گردشگری استان کردستان است که به همین دلیل روزانه پذیرای خیل عظیم دوستداران و مسافرانی است که ساعاتی اندک از عمر خود را در کنار این جاذبه بکر طبیعی می گذرانند.

با توجه به حضور مردم در این محل هر از چند گاهی حادثه های ناگوار روی می دهد که متاسفانه نبود امکانات مورد نیاز از جمله نجات غریق و غواص، این زیبایها را کمرنگ کرده و لحظات شیرین را به تلخی می کشاند.

سالانه به طور متوسط بیش از شش تا هفت حادثه ناگوار در این دریاچه به دلیل کم توجهی و یا سهل انگاری افراد به وجود می آید که به همین دلیل نیاز است این دریاچه که حالا پسوند بین المللی را به دنبال خود یدک می کشد، به امکانات مورد نیاز برای مقابله با این حوادث مجهز شود.

آخرین حادثه ناگواری که در روزهای آخر تیرماه سال جاری اتفاق افتاد غرق شدن جوانی 28 ساله به نام صادق چاردولی ساکن شهرستان قروه بود.

یکی از افراد محلی که خود در اطراف این دریاچه حضور داشت به خبرنگار مهر گفت: این حادثه به دلیل سهل انگاری نامبرده اتفاق افتاد به نحوی که وی به همراه همسرش سوار بر قایق شده بود و قصد داشت شنا کند اما متاسفانه قبل از آماده شدن برای شنا پای وی لیز خورده و به داخل آب افتاد.

وی که خواست نامش فاش نشود گفت: نکته جالب در این میان نبود هیچ گونه امکانات نجات غریق در این محل بود که حتی با تلاش افراد محلی حاضر در اطراف دریاچه وی نجات نیافت.

مرحوم چاردولی به مدت یک روز کامل در داخل آب بوده و پس از روی آب آمدن جنازه وی از آب بیرون کشیده شد البته این تنها حادثه ناگوار و این چنینی تیرماه در تالاب زریبار مریوان نبود به نحوی که به گفته آگاهان محلی در تیرماه سال جاری سه مورد حادثه غرق شدگی در این دریاچه اتفاق افتاده و جنازه یک جوان 24 ساله دیگر به نام شاهو رحیمی نیز بعد از یک هفته 20 تیرماه از آب بیرون آورده شده بود.

در این خصوص بلاخره تلاشهای خبرنگار مهر برای مصاحبه با مسئولان شهرستان و استان در خصوص نبود امکانات اولیه غریق نجات به نتیجه رسید و معاون فرماندار مریوان در این رابطه گفت: مدیریت دریاچه زریبار از اواخر سال گذشته به سازمان حفاظت از محیط زیست استان واگذار شده است و تمامی مسئولیتها بر عهده این سازمان است.

محمد فلاحی گفت: کلیه کارهای نظارتی و مدیریتی این دریاچه بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است و اسکله هایی نیز که در این دریاچه حضور دارند، توسط این سازمان نظارت و مدیریت می شوند هر چند که بر اساس قانون هر کدام از اسکله ها باید خود دارای یک نفر نجات غریق باشند و سازمان ملزم است بر نحوه فعالیت آنها به صورت روزانه نظارت نماید.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان نیز در این خصوص به مهر گفت: سه اسکله فعال این دریاچه هر کدام دارای یک عدد قایق موتوری بوده و تمامی قایقهای سواری خود را نیز باید بیمه نمایند.

خیرالله مرادی عنوان کرد: بر اساس قانون هر کدام از اسکله ها نیز باید یک نفر به عنوان نجات غریق داشته باشند که بر اساس نظارتهای صورت گرفته این سه اسکله دارای نجات غریق هستند.

وی عنوان کرد: البته مهمترین مشکل در دریاچه زریبار مریوان به عدم رعایت مسائل ضروری از سوی شهروندان و مسافرین بر می گردد که علیرغم دادن هشدارهای فراوان متاسفانه باز هم شاهد شنا کردن افراد در آبهای آزاد این دریاچه هستیم.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان یادآور شد: قضیه فوت صادق چاردولی در دست بررسی است و مقامات قضای پس از به دست آوردن نتایج قطعی آن را به اطلاع عموم خواهند رساند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کردستان درحالی از وجود افراد نجات غریق در تالاب زریبار خبر می دهند که رئیس آتش نشانی شهرستان مریوان ضمن رد این موضوع به خبرنگار مهر گفت: این دریاچه نه تنها غواص ندارد بلکه هیچ کدام از اسکله ها نیز فردی تحت عنوان نجات غریق ندارند.

هادی ملای افزود: ما در طول سال گذشته و امسال بارها از مسئولان خواسته ایم با توجه به اتفاقات و حوادثی این چنینی نسبت به استخدام یک نفر غواص اقدام نمایند که متاسفانه تاکنون بی نتیجه مانده است.

وی خاطرنشان کرد: محیط زیست که مسئولیت تالاب را به عهده دارد باید نسبت به تجهیز این اسکله ها به نجات غریق و غواص اقدام نماید.

با وجود این اتفاقات ناگوار سازمان محیط زیست، آتش نشانی مریوان را در خصوص نداشتن غواص مقصر می داند و آتش نشانی مریوان نیز سازمان محیط زیست را، اما آنچه در این میان مهم است تلاش برای نجات انسانهایی است که حال به هر ترتیب، بی توجه یا با توجه به هشدارها جان خود را در این دریاچه از دست می دهند.

با این حال سئوال اصلی این جاست وقتی که شهرداری مریوان برای دیدن این دریاچه از مردم پول می گیرد چرا زمینه های تجهیز این مکان گردشگری را به امکانات و وسایل مورد نیاز آماده نمی کند؟

خبرنگار مهر برای گفتگو با شهردار مریوان نیز تلاشهای بسیاری صورت داد اما متاسفانه شهردار این شهر توریستی به دلایل مختلف حاضر به پاسخگویی به مهر در این خصوص نشد.

کد خبر 724279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha