به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حجت الاسلام علیرضا پناهیان ظهر امروز در همایش اندیشه های آسمانی در جمع خواهران عضو کانونهای مساجد کشور، افزود: مساجد و کانونها بهترین گزینه برای حضور جوانان در جمعهای رفاقتی و پیدا کردن گروه همسالان هستند.
وی ادامه داد: مسئولان فرهنگی باید از ظرفیت کانونهای مساجد برای تهذیب نفس و رشد معنوی جوانان به نحو احسن استفاده کنند.
پناهیان با بیان اینکه الگو گرایی و تاثیر پذیری از دوستان مهمترین ویژگی دوران جوانی است، افزود: جوان در آغاز تجربه جوانی دارای احساسات و انگیزه های متفاوتی است که این تفاوتها خود را به شکلهای مختلف در رفتار آنها نشان میدهد.
وی ادامه داد: یکی از این تغییرها گروه گرا شدن جوانها و در اکثر موارد جدا شدن آنها از خانواده است و خانوادهها باید این تقابل و تعارض بین خود و جوانها را بپذیرند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: مسجد نه تنها محلی است برای پیدا کردن گروه های هم سال، بلکه از آنها میتوان از نظر تأثیرگذاری بر افراد جامعه نیز بهره برد؛ زیرا در حین برقراری ارتباط، رشد اخلاقی فرد نیز حاصل میشود.
وی در ادامه با ذکر تذکری در رابطه با تغییر رفتار افراد مسجدی پس از چند سال بیان داشت: نگاه جوان مسجدی در ابتدا نگاهی مشتاق و پرسشگر است که نوعی تواضع را میتوان در آن مشاهده کرد، اما پس از چند سال ممکن است این نگاه تغییر کرده و لبخند تبدیل به اخم شود که این مسئله می تواند منجر به افزایش نیافتن اعضای کانونها شود.
پناهیان با توصیه به اعضای کانونها در همین رابطه به آنها خاطرنشان کرد: کار گروهی انسان را از نظر جامعه پذیری رشد میدهد بنابراین باید توجه داشته باشید پس از انجام کار اشباع نشوید زیرا این مسئله موجب دور شدن تازه واردها از مساجد میشود.
وی با اشاره به اینکه توسعه ارتباط در مساجد لازمه تداوم و حفظ ارتباط است، افزود: کار کردن در کانونها باید همواره همراه با پویایی باشد و روشهای جذب اعضای جدید به کانونها آموزش داده شود تا با استفاده از استعدادها و روحیات مختلف از محدود شدن این دایره وسیع جلوگیری شود.
این خطیب سرشناس کشور اعضای کانونهای مساجد را به عنوان خادمان مساجد برشمرد و گفت: مسئولان فرهنگی باید از ظرفیت کانونهای مساجد برای تهذیب نفس و رشد معنوی جوانان به نحو احسن استفاده کنند.
نظر شما