پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۱۲ مرداد ۱۳۸۷، ۱۳:۵۰

خانه خدا با گلاب کاشان شسته شد

خانه خدا با گلاب کاشان شسته شد

طبق عادت هر ساله خانه خدا صبح امروز 12 مرداد طی مراسمی ویژه با بهترین عطرها، گلاب کاشان، عود و مشک شسته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المسلم، خانه خدا دوبار در سال شسته می‌شود که اولین بار آن در امسال با نظارت خالد فیصل امیر منطقه مکه شسته شد.

شستشوی خانه خدا در مراسم و مراحل خاصی انجام می‌شود که طی آن پرده‌دار خانه خدا کیسه‌ای سبزرنگ را که بر روی آن نوشته شده است: "ای بنی طلحه آن را تا روز قیامت نگهدارید و کسی جز ظالم برای آن نزاع نمی‌کند." در اختیار دارد. او کلید کعبه را که کیسه فوق قرار دارد، بر می‌دارد و خانه خدا را باز می‌کند. سپس به عنوان اولین نفر وارد خانه خدا می‌شود و به دنبال او دیگر مهمانان اعم از رئیس امور مسجدالحرام و مسجدالنبی، دیپلماتهای کشورهای اسلامی و عربی در عربستان، وزیران و دیگر افراد وارد خانه خدا می‌شوند.

مهمانان بنا به عادت هر ساله دو رکعت نماز رو به روی تابلویی از سنگ مرمر می‌خوانند که علامتی ثابت دارد و به مکانی اشاره می‌کند که حضرت محمد (ص) در آن نماز خوانده است. این تابلو در دیوار جنوبی نزدیک رکن یمانی از داخل خانه خدا قرار دارد.

سپس دیوارهای خانه خدا با ظروفی که آب زمزم با گلاب مخلوط است و با پارچه‌های سفید رنگ شسته می‌شود.

پس از اینکه مهمانها از کعبه خارج شدند، زمین آنکه با سنگ مرمر مفروش است، با پارچه‌های سفید معطر به بهترین عطرها، گلاب کاشان، عود و مشک شسته و خشک می شود.

شستشوی خانه خدا از سنتهای حسنه‌ای است که دوبار در سال انجام می‌شود، یک بار در آغاز ماه شعبان و بار دیگر در ماه ذیحجه.

هنگامی‌که حضرت محمد (ص) مکه را فتح کرد، به یارانش دستور داد وارد کعبه شده و آن را علاوه بر پاک کردن از بتها از هرگونه کثیفی و آلودگی پاک کنند، از این رو هر ساله شستشوی خانه خدا با یادآوری سنت حسنه پیامبر اسلام انجام می‌شود.

کد خبر 725679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha