به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حجت الاسلام "سیدرضا تقوی"، در نخستین همایش شوراهای فرهنگ عمومی استان زنجان در محل تالار پیامبر اعظم استانداری زنجان، نوع معماری و پوشش مردم را مرتبط با فرهنگ آنان دانست و افزود: شهرهای ما امروز به لحاظ بر خورداری از معماری با هویت اسلامی جایگاه مناسبی ندارند و فاقد معماری اسلامی و ایرانی هستند.
وی ادامه داد: باید شوراهای فرهنگ عمومی در راستای گام برداشن جامعه در راستای معماری با هویت اسلامی تلاش نمایند.
حجت الاسلام تقوی، لزوم بازنگری در معماری حال حاضر کشور را خواستار شد و تاکید کرد: اگر فضا آلوده به آلودهگی فرهنگی باشد، جامعه را بخه سمت سوی نابودی می کشاند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در ادامه بر اهمیت و لزوم تشکیل شوراهای فرهنگ عمومی در مناطق مختلف تاکید کرد و گفت: نپرداختن به فرهنگ عمومی، سرمایهگذاریهای مختلف در بخش فرهنگ مدرسهای و کلاسیک را به هدر خواهد داد.
حجتالاسلام تقوی، تاکید کرد: شوراهای فرهنگ عمومی مدیریت فرهنگ جامعه را برعهده دارند و مهندسی فرهنگ جامعه در این شوراها باید انجام شود.
وی افزود: شوراهای فرهنگ عمومی مدیریت فرهنگ جامعه را برعهده دارند و مهندسی فرهنگ جامعه در این شوراها باید انجام شود.
تقوی توجه فرهنگ عمومی را تنها مرتبط با فرهنگ جامعه ندانست و تاکید کرد: توجه به ورزش و اقتصاد و سیاست نیز به عنوان اصول اساسی در برنامه ریزیهای شورای فرهنگ عمومی مورد توجه قرار بگیرد.
حجت الاسلام تقوی فعالیت بخشهای مختلف اقتصادی نیز باید در حوزه فرهنگ نمود و ظهور یابد، افزود: با نتیجه بخشی کلی و اساسی فعالیت این شوراها، اقشار مختلف مردم باید به نقطهای از رضایت و آرامش برسند که با امید بیشتر و حضور در صحنههای مختلف، در جهت رشد، تعالی و کمال جامعه تلاش کنند.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور، همه راههای رشد و ترقی از حوزه فرهنگ آغاز میشود، گفت: اگر مسیر پیشرفت و توسعه کشور از این حوزه نباشد، جامعه ضرر خواهد کرد و به نتیجه لازم و مطلوب نخواهد رسید.
تقوی داشتن آمادگی مستمر در جبهه فرهنگ را همانند آمادگی در جبهههای نظامی ضروری دانست و افزود: شوراهای فرهنگ عمومی باید همواره طرحهایی را برای حال و آینده داشته باشند.
حجتالاسلام تقوی، شناخت فرهنگ هرمنطقه، شناخت زمان، نیازسنجی و روش شناسی را از مهمترین ویژگی مدیران فرهنگ عمومی عنوان کرد و افزود: فرهنگ روح کالبد جامعه، ستون فقرات و هویت یک ملت و بستر اصلی زندگی انسانهاست.
وی، یادآورشد: صحن جامعه باید مدام مورد رصد شورای فرهنگ عمومی باشد تا هررفتار ناهنجار و غیرفرهنگی که درجامعه بروز مییابد مورد بررسی، تحلیل و آسیب شناسی قرار گیرد و اصلاح شود.
عضو شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر اینکه این شورا باید همانند مرزبانی هوشمند و آگاه از مرزهای ارزشی و فرهنگی جامعه مراقبت کند، افزود: اگر فضای یک جامعه توسط حتی بخش کوچکی از افراد آن با آلودگیهای فرهنگی مسموم شود، این آلودگی جان همه انسانهای آن جامعه را مسموم و نابود خواهد کرد.
حجت الاسلام تقوی تعمیق و رشد کیفی فرهنگ جامعه، هدایت اسلامی فرهنگ جامعه و ساماندهی نیروهای مومن و متعهد در این حوزه را از وظایف مهم شورای فرهنگ عمومی عنوان کرد و گفت: پرداختن به فرهنگ بومی نباید این شورا را از توجه به فرهنگ ملی و اجتماعی غافل کند.
نظر شما