به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی بحرینی در نشستی با خبرنگاران گفت: در حال حاضر سطح زیرکشت محصولات سبزی و صیفی، بالغ بر 6.16 درصد از کل محصولات زراعی را به خود اختصاص داده، ضمن اینکه میزان تولید این محصولات معادل 28.9 درصد کل تولید محصولات زراعی است.
مدیرکل دفترسبزی صیفی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سطح زیرکشت محصولات سبزی و توسعه معادل 820 هزارهکتار بیان کرد: پیش بینی می شود درسال جاری بالغ بر22 میلیون و 700 هزار تن محصول سبزی و صیفی در کشور برداشت و تولید شود، که این میزان با وجود اثرات ناشی از بروزخشکسالی و سرمازدگی، نسبت به سال گذشته بالغ بر10 درصد افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به افزایش 18 درصدی تولید سیب زمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته اعلام کرد: در سال زراعی جاری پیش بینی رکورد تولید سیب زمینی کشوربا تولید بیش از5 میلیون تن اعلام شده است.
بحرینی با بیان اینکه کلیه عرصه های تولید محصولات سبزی و صیفی 5 تا 10 درصد افزایش یافته افزود: حذف تعرفه صادرات سیب زمینی از اقدامات مناسب دولت در سال جاری بوده، به نحویکه هم اکنون عرصه برای صادرات این محصول فراهم شده است.
وی اظهارداشت: قیمت تضیمنی خرید سیب زمینی به ازای هرکیلو 91 تومان بود که مجدد با انجام اقدامات کارشناسی و پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و تصویب درهیئت دولت این رقم به 135 تومان افزایش یافته است.
مدیرکل دفترسبزی صیفی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: تولید بذر مینی تیوبر به صورت جدی از حدود سه سال گذشته در قالب شرکتهای خصوصی آغاز شده و امسال روند تولید مثبت ارزیابی می شود.
اصلاح 270 هزارهکتار باغات میوه
در ادامه محمدرضا محمدزاده مدیرکل دفترمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش 200 درصدی صادرات در سال گذشته، گفت: ارزش صادراتی میوه های گرمسیری از یک میلیارد دلار سال گذشته به دو میلیارد دلار در حال حاضر بالغ شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 200 هزار هکتار توسعه باغات مطابق رقم برنامه چهارم محقق شده است، افزود: سیاست وزارت جهاد کشاورزی در سالجاری اصلاح و نوسازی باغات، حذف باغات درجه سه و جایگزینی این میزان با ارقام تجاری بازار پسند است.
محمدزاده میزان تولیدات میوه های گرمسیری را در سال گذشته معادل 16 میلیون و 200 هزار هکتار خواند و تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر حدود 270 هزار هکتار از باغات اصلاح و نوسازی شده اند، ضمن اینکه 40 هزار هکتاراز باغات درجه سه حذف شده اند و ارقام تجاری بازار پسند جایگزین آن شده است.
اجرای طرح بازسازی گلخانه ها
همچنین بهروزغیبی مدیرکل دفتر گل و گیاهان زینتی و دارویی عنوان کرد: در برنامه ای 7 ساله توسعه 45 هزار هکتار کشت گلخانه ای در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، ضمن اینکه توسعه 100 هزار هکتارگیاهان داروئی مقاوم به خشکی در برنامه ای 7 ساله دنبال می شود.
غیبی با بیان اینکه کشتهای زیرپلاستیکی محصولات گلخانه ای ازامکانات گلخانه های فنی برخوردار نیستند، ولی از امکانات دولتی نظیر سوخت بهره مند می شوند، ازاصلاح و بازسازی گلخانه ها در سال جاری خبر داد و گفت: طرح بازسازی گلخانه ها در سطح کشوردر حال اجرا است که برای تحقق این طرح مکاتبات لازم با بانکها به عمل آمده که در صورت موافقت، این طرح در استانهای مرکزی و تهران عملیاتی می شود.
افزایش 50 درصدی توسعه باغات زیتون
در ادامه جهانگیرعرب نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سالجاری توسعه باغات زیتون به عنوان توسعه باغات در مناطق دیم دنبال می شود، به نحویکه 50 درصد توسعه باغات نسبت به سال گذشته افزایش می یابد.
نظر شما