ولی عاقلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قبل از دستیابی پژوهشگران جوان جهاد دانشگاهی استان به تولید آزمایشگاهی سوخت زیستی، فناوری تولید این نوع سوخت تنها در دست برخی کشورهای جهان از جمله آمریکا، انگلیس، کانادا و برزیل بود.
وی با بیان اینکه در این تکنولوژی تولید اتانول از پسماندهای سلولوزی کشاورزی امکان پذیر می شود، تصریح کرد: در فاز اول این طرح که توسط رضا حسین زاده، رامین ملکی و امیر عباسی به مدت سه سال و با هزینه های بالغ بر 50 میلیون ریال اجرا شده است سوخت زیستی به روش تومو شیمیایی مشتمل بر فناوری بیومس گیاهی یا لاشه گیاهی تولید شد.
وی ادامه داد: ارزان بودن، توجیه اقتصادی، پاک بودن از نظر زیست محیطی، سهل الوصول بودن مواد اولیه از مزیت های سوخت زیستی است.
عاقلی افزود: در فاز دوم این طرح که از نیمه دوم سال جاری آغاز می شود تولید سوخت زیستی به روش بیوتکنولوژی تولید می شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت حمایت مسئولان وزارت نفت، در فاز سوم این پروژه سوخت زیستی به صورت غیر صنعتی تولید خواهد شد.
این مسئول یادآورشد : با توجه به موقعیت مناسب جهانی این سوخت به میزان 33 صدم دلار به ازای هر لیتر، این نوع سوخت قابل رقابت با سوختهای فسیلی است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ادامه به طرحهای عمرانی این نهاد اشاره کرد و گفت: مجتمع تحقیقاتی و آموزشی عالی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با 60 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
عاقلی خاطرنشان کرد: این طرح در زیربنایی به مساحت پنج هزار مترمربع در ارومیه احداث می شود که تا کنون برای اجرای آن 25 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و برای تکمیل آن نیز به حدود 15 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.
وی بیان داشت: در صورت تأمین اعتبار لازم، مجتمع تحقیقاتی و آموزشی عالی جهاد دانشگاهی استان در نیمه نخست سال 88 به بهره برداری می رسد.
وی افزود: با تاکید استاندار آذربایجان غربی مبنی بر ایجاد اولین شهرک تخصصی، تحقیقاتی و آموزشی کشاورزی شمال غرب کشور در مجتمع تحقیقاتی و آموزشی عالی جهاد دانشگاهی استان در ارومیه، اجرای این طرح برای مطرح شدن در جلسه هیئت دولت در سفر دوم آماده شده است.
عاقلی گفت: در این شهرک فعالیت 200 مرکز تحقیقاتی و تولیدی در زمینه های مختلف برنامه ریزی شده که 400 نفر از متخصصان کشور در آن فعالیت خواهند کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی و تحقیقاتی کشورهای همجوار و زمینه سازی برای تولید محصولات کشاورزی با هدف صادرات را از جمله اهداف این شهرک اعلام کرد.
نظر شما