خبرنگار مهر نظر جمعی از اصحاب احزاب را در باره این طرح و ضروت آن جویا شده است :
توسعه سیاسی لازمه طرح تحول سیاسی است
دبیرکل خانه احزاب ایران نگاه به توسعه سیاسی را لازمه اجرای موفق طرح تحول سیاسی دانست و پیشنهاد داد همایشی با حضور فعالان سیاسی و اساتید دانشگاه برای بررسی ابعاد این طرح برگزار شود.
حسین موسوی تبریزی دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح تحول سیاسی مطرح شده در معاونت سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه طرح تحول سیاسی اگر با نگاه به توسعه سیاسی باشد مطلوب است، اظهار داشت : هم در قانون اساسی و هم در چشم انداز 20 ساله نظام محوریت بر مبنای توسعه سیاسی است و هر گونه تحولی در حوزه سیاسی اگر با این نگاه باشد لازم و ضروری است.
وی در عین حال معتقد است اگر طرح تحول سیاسی ابزاری برای فشار آوردن به فعالیتهای سیاسی باشد نتیجه عکس خواهد داد .
دبیر کل خانه احزاب تاکید کرد : نگاه توسعه سیاسی بر مبنای گسترش فعالیتهای احزاب و تشکلها، نظام مند کردن آنها بر اساس قانون و فراهم کردن بستر مشارکت سیاسی در جامعه است و طرح تحول سیاسی نیز باید در این چارچوب باشد.
موسوی تبریزی با بیان اینکه قانون خوبی در ارتباط با فعالیت احزاب در کشور وجود دارد گفت : در عین حال این قانون ظرفیت تکمیل شدن نیز دارد. برای مثال، حضور نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10 و تصویب یارانه احزاب برای احزاب فعال از جمله مواردی است که باید در طراحی این طرح مدنظر قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان این پیشنهاد که مسئولان وزارت کشور در همایشی با حضور فعالین سیاسی و اساتید سیاسی دانشگاهها جزئیات طرح را به بحث و تبادل نظر گذارند گفت : در این همایش می توان جزئیات طرح تحول سیاسی و راهکارهای اجرایی آن را با حضور فعالان سیاسی و اساتید سیاسی دانشگاهها به بحث و بررسی گذاشت و حاصل آن جمع بندی را به صورت پیشنهاد و در قالب لایحه به مجلس ارائه داد.
موسوی تبریزی با اشاره به اینکه اگر طرح تحول سیاسی بدون جمع آوری نظارت کارشناسان و فعالان سیاسی عملیاتی شود شائبه محدود کردن فضا به وجود می آید گفت : در طراحی این طرح نباید به گونه ای برخورد شود که افکار عمومی احساس کنند تصمیمات پشت درهای بسته گرفته می شود.
طرح تحول سیاسی باید فعالیتهای سیاسی را نهادینه کند
دبیرکل جامعه زینب ضمن تاکید بر ضرورت تدوین طرح تحول سیاسی برای نهادینه کردن فعالیتهای سیاسی در کشور تصریح کرد : اسلام با حزب سازی موافق است و فعالیت سیاسی تنها یک ژست سیاسی نیست.
مریم بهروزی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح تحول سیاسی اظهار داشت : از دوره اصلاحات با گسترش فعالیتهای سیاسی مجلس بودجه ای برای احزاب پیش بینی کرد و در پی آن تعداد زیادی از افراد در قالب حزب از وزارت کشورمجوز گرفتند.
وی با بیان اینکه تکثر احزاب در صورتی که به قاعده باشد امری مطلوب است اظهار داشت : متاسفانه در دوران اصلاحات این گونه نبود که مجوز به احزاب بر اساس قاعده خاصی باشد و بسیاری از این گروهها حزب به معنای تشکیلات سامان یافته نبودند و تعداد احزابی که به معنای واقعی کلمه حزب باشند کمتر وجود داشت.
دبیر کل جامعه زینب با تاکید بر اینکه باید در طرح تحول سیاسی احزابی که به معنای واقعی فعالیت می کنند و دارای تشکیلات منظم و شعب هستند شناسایی شوند گفت : باید به سمتی برویم که در فضای سیاسی احزاب و تشکلها به حساب آیند و با کمک به آنها به فعالیت سالم سیاسی در کشور کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید ساماندهی فعالیتهای دانشجویی در طرح تحول سیاسی مدنظر قرار گیرد گفت : فعالیتهای دانشجویی باید مرزبندی شود به این معنا که اگر فعالیت سیاسی، صنفی و یا فرهنگی دارند معین شوند.
بهروزی با بیان اینکه حزب و فعالیت حزبی در قرآن آمده است گفت : اسلام با حزب سازی موافق است و فعالیت سیاسی یک تنها یک ژست سیاسی نیست. هر گروهی که می خواهد واقعا فعالیت سیاسی کند باید حزب داشته باشد و در واقع نهادینه کردن مشارکت سیاسی در کشور از جمله اهداف طرح تحول سیاسی باید باشد.
عضو شورای مرکزی جامعه نمایندگان ادوار مجلس در مورد لزوم در نظر گرفتن اصلاح قانون انتخابات در طرح تحول سیاسی گفت : باید برای ثبت نام، تبلیغات، بررسی صلاحیتها و احصاء شرایط کاندیدها چارچوب معین مشخص شود.
طرح تحول سیاسی ضروری است / با کارشناسان همفکری شود
رئیس کمیته استانهای جبهه پیروان خط امام و رهبری ضمن تاکید بر ضرورت تدوین طرح تحول سیاسی بر ضرورت احصاء نظر کارشناسان و متخصصان در این مسیر تاکید کرد .
ابوالقاسم رئوفیان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح تحول سیاسی که از سوی معاونت سیاسی وزارت کشور در حال پیگیری است اظهار داشت : واژه تحول دارای بار سنگین و در نتیجه نیاز به یک توجه جدی و کار همه جانبه دارد و اینکه زمان آغاز و پایانی را مشخص کنیم تناسبی با سنگینی واژه تحول ندارد.
وی با بیان اینکه در پیگیری تحول در هر کاری باید نظر کارشناسان و متخصصان احصا شود تاکید کرد : در چنین شرایطی است که طرح تحول در مدت زمان مناسب به خوبی به سرانجام می رسد .
عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح قانون فعالیتهای سیاسی در کشور ادامه داد : در قانون اساسی برای احزاب جایگاه رفیعی در نظر گرفته شده است اما این مسئله را باید در نظر گرفت که اقتضائات هر دوره نسبت به دورهای قبل خود تفاوت دارد و بر این اساس ضرورت تحول سیاسی مشخص می شود .
رئوفیان با بیان اینکه سازماندهی و نظارت بر احزاب ضرورت دارد تصریح کرد : ساماندهی ارتباطات احزاب، درونی کردن فعالیتهای احزاب و تعامل آنها با احزاب کشورهای مسلمان و سایر کشورها و ساماندهی فعالیتهای سیاسی دانشجویان، توجه به نخبگان سیاسی، اصلاح قانون انتخابات و نظارت احزاب بر انتخابات از جمله مواردی است که باید در طرح تحول سیاسی مدنظر قرار گیرد .
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در ارائه طرح تحول سیاسی باید تسریع در اجرای امور مورد توجه قرار گیرد گفت : تغییرات و اصلاحات که در طرح تحول سیاسی اعمال می شود به معنای واقعی از تحول در عرصه فعالیتهای سیاسی خبر دهد نه به معنای جرح و تعدیل در حد جزئی.
رئیس کمیته استانهای جبهه پیروان خط امام و رهبری در پایان اظهار امیدواری کرد با نظر سنجی از احزاب و گروهها شاهد قانون جامعی با ایجاد طرح تحول سیاسی باشیم .
طرح تحول سیاسی باید در جهت ابهام زدایی باشد
قائم مقام حزب اعتماد ملی ضمن تاکید بر روشن شدن زوایای طرح تحول سیاسی از سوی وزارت کشور تصریح کرد: اگر طرح تحول سیاسی در جهت تثبیت قانون اساسی و دفاع از حقوق مردم و حقوق شهروندی باشد مفید خواهد بود.
رسول منتجب نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح تحول سیاسی که از سوی وزارت کشور پیگیری می شود با اشاره به اینکه باید جزئیات طرح به طور کامل از سوی مسئولان وزارت کشور در اختیار افکار عمومی قرار گیرد گفت : قانون اساسی در کشور ما به عنوان میثاق ملی مورد وفاق است و باید همه حرکتها در چارچوب آن باشد.
وی با بیان اینکه در دوره اول مجلس قانون احزاب و انجمنهای اسلامی به تصویب نمایندگان مجلس رسید ادامه داد : در دوران نخست وزیری مهندس موسوی آئین نامه اجرایی این قوانین در دولت تصویب شد و تشکیل کمیسیون ماده 10 احزاب در این ارتباط تشکیل شد و وظیفه نظارت بر احزاب و گروههای چه سیاسی و چه غیر سیاسی و حتی صنفی و اقلیتهای دینی بر عهده این کمیسیون قرار گرفت.
منتجب نیا با بیان اینکه ترکیب کمیسیون ماده 10 احزاب از نمایندگان مجلس، قوءقضائیه و دولت هستند گفت : وظیفه این کمیسیون بررسی تقاضاها و تصویب پیشنهادات و صدورپروانه فعالیت و نظارت بر عملکرد احزاب و گروهها است بنابراین ما هم قانون اساسی داریم و هم قوانین عادی و هم آئین نامه اجرائی عملکرد کمیسیون ماده 10 احزاب و اینکه طرح تحول سیاسی چه کار عمده ای را می خواهد انجام دهد که قبلا ییش بینی نشده است باید برای اذهان عمومی روشن شود.
وی در عین حال تصریح کرد : طرح تحول سیاسی اگر طرحی باشد که مغایر قانون اساسی نباشد و موجب محدود کردن فضای سیاسی نشود و ابهامات را رفع کند طرح خوبی است و اگر ابهام زدایی در این زمینه در جهت دفاع از حقوق اجتماعی مردم باشد قابل تقدیر است.
عضو ارشد حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه این طرح باید در معرض دید مردم قرار گیرد ادامه داد : باید در نهایی کردن این طرح از صاحبنظران خواسته شود نظرات خود را مطرح کنند تا در جهت استیفای حقوق مردم تلاش شود.
وی در ادامه با تاکید بر گنجاندن اصلاح قانون انتخابات با هدف رفع ابهامات در طرح تحول سیاسی گفت : در قانون انتخابات ابهامات زیادی وجود دارد که باید رفع شود.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در بیان مصادیق این ابهامات گفت : باید چارچوبهای التزام به اسلام و ولایت فقیه معین شود، مرجع رسیدگی به صلاحیت افراد به طور دقیق مشخص گردد تا امکان سوء استفاده فراهم نشود و یا مشخص شود که مسئله نظارت استصوابی تا چه میزان مورد تایید علما است و به طور کلی مجموعه ابهامات در قانون انتخابات باید مرتفع شود .
منتجب نیا در پایان این گفتگو تاکید کرد : در مجموع اگر طرح تحول سیاسی در جهت تثبیت قانون اساسی و دفاع از حقوق مردم و حقوق شهروندی باشد مفید خواهد بود و اگر در جهت تنگ کردن دایره انتخاب مردم و تضییع حقوق آنها و انحصار طلبی باشد محکوم است چرا که انحصار طلبی بر خلاف منافع ملی و اهداف نظام است.
نظر شما