به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، قاسم شاهکار، ظهر امروز در نشست شورای راهبردی نخستین کنفرانس بینالمللی مقاوم سازی لرزه ای در تبریز اظهار داشت: بافتهای فرسوده که به طور عمده در مرکز شهر و مراکز تجمعی واقع شده بود با بروز حادثههای غیرمترقبه همچنان فاجعه بار است.
وی در عین حال تصریح کرد: پس از کنترلهایی که از سال 1387 به بعد به لحاظ طراحی و نظارت در زمینه نقشه و ساخت و سازها در تبریز صورت گرفت، کیفیت اجرایی ساختمانها بهبود یافته است.
شاهکار در ادامه با بیان اینکه اجرای مقاوم سازی ساختمانها به معنی اهمیت قائل شدن برای جان انسانها است، گفت: برای نهادینه ساختن مقاوم سازی ساختمانها در برابر حوادث غیرمترقبه باید ابتدا ارگانهای دولتی، نظامی، شهرداریها و موسسات عمومی وارد عمل شوند.
وی یادآور شد: با وقوع حوادث مختلف اماکنی همچون پالایشگاهها، بیمارستانها، مراکز امداد رسانی، آبرسانی، برق رسانی و تأسیسات نظامی هستند که در مرحله امداد و نجات مهمترین نقش را ایفا میکنند لذا مقاوم سازی این بناها بسیار ضروری است.
رئیس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه متأسفانه روند مقاوم سازی در ساختمانهای شهری به کندی پیش میرود و یا به هیچ وجه انجام نمیشود، تأکید کرد: مقاوم سازی در روستاهایی که در مجموع روند ساخت و ساز در آنها قابل قبول نیست، کلمه ای گنگ و نامفهوم است.
شاهکار در بخش دیگری از سخنان خود تدوین قوانین لازم الاجرا، بازنگری آیین نامهها، مشخص شدن متولی کار و نظارت، تأمین اعتبار، تضمین کیفیت توسط مجری یا بیمه را از مهمترین عوامل پیشبرد مقاوم سازی در ساخت و سازها عنوان کرد و گفت: برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی مقاوم سازی لرزه ای در تبریز نیز یکی از مهمترین عوامل در اجرای مقاوم سازی است که بدون در نظر گرفتن همه عوامل، تحقق آن امکانپذیر نیست.
نظر شما