به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت طی یک نشست خبری پیش از دیدار خود با سیاستمداران فرانسه گفت: چین مشتاق است به جامعه جهانی ملحق شود، از این رو جامعه جهانی مسئولیت دارد دمکراسی متداول در سطح جهان را به چین ببرد.
وی با اشاره به شفافیت دولت چین در پاسخ به زلزله سی چوان ماه می ابراز امیدواری کرد این شفافیت در مسئله تبت نیز مشاهده شود.
دالایی لاما تصریح کرد: نمیتوان از جهان پنهان شد و یک جامعه منزوی آیندهای ندارد. این امر براساس منافع چین است.
این درحالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات دالایی لاما تصریح کرد که موضع چین نسبت به تبت پایدار و مشخص است.
دالایی لاما که برای سفر 12 روزه خود وارد فرانسه شده امروز چهارشنبه 23 مرداد ماه با قانونگذاران فرانسه به عنوان تنها دیدار خود در طول این سفر که همزمان با آغاز بازیهای المپیک صورت گرفته ملاقات کرد.
رهبر معنوی بودائیان تبت با 30 تا 40 نفر از قانونگذاران سنای فرانسه در ساعت 10 صبح به وقت محلی دیدار و گفتگو کرده و پیش از آن در یک نشست خبری حضور یافت.
قرار بود دالایی لاما در این سفر با نیکولا سارکوزی دیدار و گفتگو کند اما رئیس جمهور فرانسه از ترس خشمگین کردن چین از دیدار با وی صرفنظر کرد.
تاکنون هیچ دیداری در سطح دولت در طول دوره سفر وی برنامهریزی نشده است، اما همسر رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه یک معبد بودائی توسط دالایی لاما با وی دیدار خواهد داشت.
برنده جایزه صلح نوبل 1989 در واکنش به عدم دیدار با رئیس جمهور فرانسه گفت: مهم نیست و سفر من معنوی است نه سیاسی.
دالایی لاما که بهکرات از سوی چین به ایجاد مانع در راه برگزاری بازهای المپیک به واسطه ناآرامی های تبت متهم شده بود در بدو ورود و هنگام دیدار از معبد بودائی نزدیک پاریس حمایت خود را از این بازیها مورد تأکید مجدد قرار داد.
نظر شما