به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عزیزالله معماریانی در پاسخ به پرسشی درباره عدم حضور هیچ یک از دانشگاههای ایران در رتبه بندی های جهانی گفت: رتبه بندیهای سازمانها با یکدیگر متفاوت است و هر کدام بر اساس مجموعه اهداف خود این رتبه بندیها را انجام می دهند به عنوان مثال رتبه بندی شانگهای کشور چین با هدف ارتقای دانشگاههای این کشور در رتبه بندیها انجام می شود.
وی اظهار داشت: از این رو ما اصراری نداریم خود را در قالب اهداف دولت چین ببینیم. اگر در رتبه بندیهای بین المللی جایگاهی نداریم به این معنا نیست که دانشگاههای ما از کیفیت علمی پایینی برخوردار هستند.
رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: با این حال به طور نسبی در این رتبه بندیها رشد داشتیم به طوری که جایگاه برخی از دانشگاههای کشور در برخی رتبه بندیها از 2 هزار به 1 هزار و 500 و از 1 هزار و 500 به 500 رسیده است.
وی اظهار داشت: دانشگاههای کشور در گذشته بیشتر آموزش محور بودند و این مقوله در رتبه بندیهای جهانی جایگاهی ندارد. هم اکنون دانشگاهها به سمت پژوهش محوری در حرکت هستند و ارتباط صنعت و دانشگاه نیز تقویت شده است.
رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام که ایران از سوی سازمان کنفرانس اسلامی مأمور انجام آن شده است، گفت: رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام با هدف رفع نیازها و اولویتهای کشورهای اسلامی در ایران انجام می شود.
نظر شما