۲ شهریور ۱۳۸۷، ۱۲:۲۹

گزارش خبری مهر/

استان مرکزی آماده سفر هئیت دولت به استان

استان مرکزی آماده سفر هئیت دولت به استان

اراک - خبرگزاری مهر : پس از پنج ماه انتظار مردم استان مرکزی برای سفر قریب الوقوع رئیس جمهور و دولت به استان سفر دوم دولت به استان محقق شد و مردم و مسئولان این استان از عصر امروز تا شامگاه فردا میزبان رئیس جمهور و اعضای کابینه دولت خواهند بود.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، پس از ماهها آمادگی استان برای حضور رئیس جمهور، خبر حضور وی در اولین روز هفته دولت در استان در آستانه تحقق است و مردم  استان مرکزی می توانند مشمول برکت حضور دکتر احمدی نژاد و دولتمردانش باشند.

پیش از این قرار بود سفر دوم دولت و رئیس جمهور به استان 17 و 18 مرداد ماه انجام شود که به دلیل فشردگی برنامه ها و کسالت رئیس جمهور این سفر بنا بر قول احمدی نژاد به اولین زمان ممکن یعنی امروز موکول شد.

نصب پلاکاردها، خوش آمدگویی های متعدد مردمی و شرکتها و تشکلهای خصوصی و مردمی، برنامه ریزی های مسئولان، در نظر گرفتن تعدادی  از طرح ها و پروژه های عمرانی در بخشهای مختلف برای راه اندازی و بهره برداری و... حاکی از شور و شوق عمومی برای دیدار با یکی از خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی در استان است که با آغاز هفته دولت و سالگرد شهادت دو بزرگمرد دولت عدالت محور، شهیدان رجایی و باهنر همزمان شده است.

همزمانی این حضور با سالگرد شهدای دولت، انتظار مردم استان برای برخورداری از امکانات برابر با سایر استانها را مضاعف می کند و شاید گلایه مردم استان از موضوع انتزاع استان به نفع استان همجوار یکی از مطالبات جدید مردم و مسئولان استان باشد.

مشکلات استان زنجیره در هم تنیده ای است که حل آن نیازمند تدبیر اصولی است

توجه به فرهنگ عمومی و اجتماعی با اشاره به وجود خرده فرهنگهای متعدد در استان به واسطه مهاجر پذیری به دلیل صنعتی و دانشگاهی بودن استان، کمبود آب، بیکاری، عدم همگرایی کافی بین شهرستانهای استان که تبعات آن نواختن ساز و آوازهای سیاسی جدایی از استان است و عدم توسعه کافی شبکه راههای بین شهری از جمله مهمترین مشکلات استان است.

برنامه دولت در استان مرکزی به ترتیب حضور رئیس جمهور در اراک، شامل دیدار مردمی، شرکت در کارگروههای تخصصی از جمله آب، دیدار با ایثارگران، علما، بازدید از بیمارستان و پالایشگاه اراک، برگزاری جلسه دولت و مصاحبه با خبرنگاران است.

همچنین معاونان رئیس جمهور، در شهرهای مختلف استان به نیابت رئیس جمهور سخنرانی کرده و تعدادی از وزرا با حضور شورای ادارای شهرستانها و دیدارهای مردمی مسائل و مشکلات و نیازهای شهرستانهای استان ر ا برای رسیدگی در جلسه هیئت دولت تقدیم رئیس جمهور می کنند.

به گفته معاون عمرانی استانداری استان مرکزی بررسی موضوع کم آبی استان از جمله موضوعات مهم سفر دولت به استان است.

هوشنگ بازوند با اشاره به سفر دوم دولت به استان مرکزی افزود: تامین منابع آبی استان از مهمترین اولویتها و درخواستهای استان است که در سفر دوم دولت به استان کار گروهی برای آن تشکیل می شود و موضوع مورد بحث قرار می گیرد.

سد کمال صالح که از مصوبات مورد مطالعه سفر مقام معظم رهبری در سفر سال 1379به استان مرکزی است. این سد و خط انتقال آن، می تواند آب شرب اراک، شازند و صنایع بزرگ منطقه را تامین کند که پس از چالشهای اعتباری، اجرای آن طی دو سال اخیر شتاب گرفته است و پیش بینی می شود سال آینده آبگیری شود.

بیکاری با وجود صنعتی بودن استان مرکزی سئوال برانگیز است

بیکاری با وجود واحدهای صنعتی و تولیدی متعدد و بزرگ و زمینه های توسعه اشتغال در استان مرکزی دیگر از معضلات است. مردم استان مرکزی بدون هیچ غرضی معتقدند بسیاری از کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی و صنعتی استان را نیروهای غیر بومی تشکیل می دهند و خواستار اتخاذ تصمیماتی برای حضور جوانان استان مرکزی در کارخانه ها و واحدهای تولیدی استان و کاهش بیکاری جوانان استان هستند.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی استاندار استان مرکزی در این زمینه به خبرنگار مهر در اراک گفت: نرخ بیکاری استان 14/10 درصد است و بر اساس برنامه چهارم توسعه نرخ بیکاری استان باید تک رقمی باشد.

محمدرضا امامی با اشاره به اینکه طرح بنگاههای زودبازده نرخ بیکاری استان ر ا از حدود 12 درصد کاهش داده و به بیش از 10 درصد رسانده است، خاطر نشان کرد: توانمندیهای استان مرکزی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی می تواند زمینه های اشتغال را افزایش دهد و این امر نیازمند سرمایه گذاری در بخشهایی است که نیاز استان است چنانکه توجه به بخش بسته بندی در حوزه کشاورزی، بهره برداری معادن و احداث واحدهای تولیدی می تواند این معضل را کاهش دهد.

محرومیتهای گسترده در برخی نقاط استان نیازمند توجه ویژه است

محرومیتهای بالا در برخی نقاط استان و روستاهای از جمله، شازند، کمیجان و اراک، ساوه و سایر شهرهای استان، حاشیه نشینی در اراک و ساوه، بافت فرسوده شهری، حجم بالای زنان سرپرست خانوار و دختران مجرد بیکار به ویژه در روستاهای استان، موانع استفاده از تسهیلات بانکی، مشکلات بهداشت و درمان به خصوص اینکه استان مرکزی به عنوان استان دارای صنایع متعدد شیمیایی نیازمند امکانات کامل سوانح و سوختگی است، توسعه زیرساختهای تولید و صادرات، توجه به صنایع مادر و سازه ای استان در عقد قراردادهای کلان برخی وزارتخانه ها مانند نفت و راهسازی، ایجاد زمینه های همگرایی انسانی در استان مرکزی از جمله مشکلات استان است.

سفر اول دولت به استان مرکزی در اواخر بهار سال 1385 به مدت سه روز صورت گرفت که حاصل آن تصویب 60 مصوبه، 197 طرح و 46 توافقنامه بود که 158 طرح به طور کامل اجرا شد، 32 طرح دارای 75 درصد پیشرفت و هفت طرح به دلیل مشکلات عملیاتی نشد.

استان مرکزی استانی در مرکز کشور است. این استان از شمال به استانهای تهران و زنجان و از مغرب به استان همدان و از جنوب به استان اصفهان و لرستان و از شرق به استانهای اصفهان و تهران محدود است.

استان مرکزی دارای یک میلیون و 400 هزار نفر در مساحتی معادل 291 هزار و 52 کیلومتر مربع واقع شده است. مرکز این استان اراک است و در حال حاضر شامل 18 بخش و 61 دهستان و 1342 روستا است.

شهرهای این استان شامل، اراک، ساوه، خمین، محلات، سربند (شازند)، تفرش، دلیجان، آشتیان، کمیجان، زرندیه و خنداب است.

استان مرکزی که از یک طرف در کویر مرکزی و از طرف دیگر در محل زاویه چین خوردگی البرز و زاگرس واقع شده است دارای آب و هوایی متنوع است. در مناطق کوهستانی ریزشهای جوی اغلب به صورت برفی و در مناطق کم ارتفاع بیشتر به صورت باران ظاهر می شود.

این استان در زمینه صنعت، کشاورزی، معدن، نیروی انسانی، گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن دارد. استان مرکزی به لحاظ ترکیب جمعیتی از سویی استانی کارگری به دلیل وجود صنایع متعدد و از سویی استانی دانشگاهی و در دو هر دو بخش مهاجر پذیر است. این امر استان را به لحاظ جمعیتی دارای حساسیت و اهمیت کرده است و حاکی از نیاز و توجه در حوزه اجتماعی و فرهنگی است.

استان مرکزی دارای بیش دو هزار واحد صنعتی است و به ترتیب شهرهای اراک، ساوه و دلیجان شهرهای صنعتی استان هستند.

این استان در زمینه صنایع مادر دومین استان کشور و در زمینه تنوع تولید صنعتی اولین در جایگاه اول کشور قرار دارد و به عنوان چهارمین قطب صنعتی کشور مطرح است.

سال گذشته بیشترین سرمایه گذاری صنعتی کشور در استان مرکزی به میزان بیش از سه هزارمیلیارد ریال صورت گرفت.

وجود صنایع مادر در اراک این شهر را به یکی از قطبهای صنعتی کشور مبدل کرده است همچنین وجود کارخانه های چشمگیر و تولیدی شهرستان ساوه نیز خود گویای این مهم است.

مهمترین کارخانه های صنعتی استان عبارتند از ماشین سازی، آلومینیوم سازی کابل سازی، کمباین سازی، هپکو (سازنده ماشین آلات راه سازی)، آونگان (سازنده پایه فلزی انتقال نیرو)، تولید ادوات کشاورزی، تولید نورد آلومینیوم، رنگ روناس، پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه، آذرآب.

در شهرستان ساوه  نیز از کارخانه های سازنده پروفیل و لوله های آبیاری آلومینیومی، لاستیک سازی و سایر کارخانه های مستقر در این شهرستان می توان یاد کرد که تولید و عرضه محصولات آنها به داخل کشور و صدور برخی از تولیدات کارخانه ها به خارج از کشور چه در بخش کارخانه ها و صنایع و چه در بخش کشاورزی این استان را به یکی از قطبهای مهم تأثیرگذار در امر بازرگانی و صنعتی کشور تبدیل کرده است.

در استان مرکزی 112معدن محتلف وجود دارد که بیشترین آن مربوط به مصالح ساختمانی است از مهمترین معادن استان مرکزی می توان از سنگ آهن در شمس آباد اراک، معادن سرب، روی، منگنز، بارتیتین، سنگ تراورتن، گچ و سنگ نمک یاد کرد  که نیازمند توجه و توسعه است.

کد خبر 736699

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha