۲ شهریور ۱۳۸۷، ۱۹:۰۶

نگاهی تازه به غزل کهن فارسی

دو دفتر شعر سروده های فاضل نظری با نامهای "گریه های امپراتور" و "اقلیت" از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شدند.

فاضل نظری در این دفاتر شعر که با شیوه خاصی صفحه بندی شده اند تلاش کرده تا به گفته خودش روح غزل را حاکم کند و روایت تازه ای از غزل کهن فارسی داشته باشد.

وی البته چندان به تقسیم بندیها و تعاریف از شعر متکی نیست و با تاکید بر اینکه تقسیم بندی به لحاظ موضوعی کاری است که منتقدان انجام می دهند و ملزوم مخاطبان نیست در گفتگو با سوره مهر گفته :"خوانندگان و شاعران به لحاظ حال و هوا با شعر مواجه می شوند و هرکدام حال و هوای جداگانه ای دارند. من سعی کرده ام در این غزلیات شعبده بازیها و کارهای محیرالعقول که بیشتر شعر را از حقیقت دور می کند پرهیز کنم."

نامگذاری دفاتر شعر فاضل نظری هم به همان روال چندان تابع اصول معمول نبوده و به عنوان مثال شعری که نام عنوان دفتر "گریه های امپراتور" را دارد در دفتر "اقلیت" چاپ شده است و شعری با نام "اقلیت" هم در هیچکدام از این دفترها وجود ندارد و به گفته نظری در دفتر شعر بعدی او که "پنجره جوهری" است به چاپ خواهد رسید.

نظری در این مورد عقیده دارد که عنوان شعر یا کتاب الزاما نباید برای مخاطب معنا داشته باشد. به گفته او "این عنوان عموما برای شاعر مفهوم و معنا دارد. به طور مثال من نام شعر مرگ را شهریور گذاشته ام چرا که تولد من شهریورماه است و چون مرگ را تولدی دوباره می دانم این نام را انتخاب کرده ام. ما باید تعریفمان را از انتخاب اسم درست کنیم. اسم برای مشخص کردن و ایجاد تمایز است و البته باید یک تناسبی هم با موضوع داشته باشد. به طور مثال اسمی که برای یک مرد انتخاب می کنیم با نام زن متفاوت است."

"گریه های امپراتور" حاوی 38 غزل بوده و در 83 صفحه و "اقلیت" با 37 غزل در 85 صفحه هر کدام با شمارگان 2500 نسخه و در مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری تولید شده اند.

کد خبر 737072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha