۷ شهریور ۱۳۸۷، ۱۳:۴۹

عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان:

سپر موشکی آمریکا تنش زا است/ غرب درپی هماهنگی بیشتر با روسیه باشد

سپر موشکی آمریکا تنش زا است/ غرب درپی هماهنگی بیشتر با روسیه باشد

یکی از سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات آلمان در گفتگو با یک شبکه خبری آلمانی با تاکید بر اینکه سپر موشکی آمریکا یک عامل ایجاد تشنج و تنش است، اظهار داشت بهتر است غرب بیشتر به فکر هماهنگی با مسکو باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "اگون بار" یکی از سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات آلمان در گفتگو با شبکه "دویچه وله" در پاسخ به این پرسش که آیا شما پیش بینی یک جنگ سرد دیگر را می کنید، اظهار داشت : نه، هیچ جنگ سردی وجود ندارد همان طور که پس از اعلام استقلال کوزوو به وجود نیامد.

وی همچنین خاطر نشان کرد که یک دولت جدید زمانی غیر وابسته خواهد شد که به وسیله سازمان ملل به رسمیت شناخته شود و این موضوع درباره کوزوو نیز صادق است.

این سیاستمدار آلمانی درباره چگونگی برخورد غرب با روسیه در بحران قفقاز اظهار داشت : اولا غرب نباید با عصبانیت واکنش نشان دهد؛ بلکه باید از اصول و قوانین و نظم بین المللی دفاع کند، یعنی به قراردادها پایبند باشد، انصراف از خشونت، تنش زدایی و هماهنگی به جای جبهه گیری را در پیش گیرد.

وی افزود : ثانیا غرب باید از همکاریها با روسیه مراقبت کند. مثلا ما بدون همکاری با روسیه نمی توانیم هیچ نیرویی به افغانستان بفرستیم و این برای آمریکاییها هم به همین صورت است.

اگون بار درباره موضع آمریکا در بحران قفقاز اظهار داشت : به اعتقاد من شرایط در آینده و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آرامتر خواهد شد.

وی مقایسه حمله روسیه به گرجستان با حمله شوروی سابق به پراگ را بی فکرانه و بیجا و غیر مجاز دانست و اظهار داشت: در آن زمان ما در غرب این گونه احمقانه و با عصبانیت واکنش نشان ندادیم. بر عکس راه تنش زدایی را در پیش گرفتیم؛ دو سال بعد از آن قرارداد مسکو را داشتیم.

این سیاستمدار آلمانی در پاسخ به این پرسش که چه عاملی راهکار تنش زدایی را که شما آن را دنبال می کردید امروزه به خطر انداخته است به  تصمیم سپر موشکی آمریکا در لهستان و چچن در حاشیه شرقی ناتو اشاره کرده و اظهار داشت : چنین تصمیمی تنها به این سه کشور مربوط نمی شود بلکه به همه ما مرتبط است.

وی همچنین در ادامه به پیمان خلع سلاحهای متعارف در اروپا اشاره کرده و اظهار داشت : این پیمان مدت 18 سال اساس پایداری در اروپا بود و این پایداری در خطر است چرا که غرب تا کنون قرارداد مذکور را تصویب نکرده است.

لازم به ذکر است که پیمان نیروهای متعارف که تعداد تانکها، هواپیماها و دیگر سلاحهای متعارف مستقر در سطح اروپا را محدود می کند؛ در سال 1990 میان کشورهای عضو پیمان ناتو و پیمان ورشو به امضا رسید. بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی متن اصلاح شده این پیمان در سال 1999 توسط روسیه به تصویب رسید، اما آمریکا و دیگر اعضای ناتو تصویب آن را به خروج نیروهای روسیه از گرجستان و مولداوی موکول کردند؛ اعضای ناتو تا کنون از امضای این قرارداد خودداری کرده اند.

کد خبر 740124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha