۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۹:۰۸

بنيانيان در گفت وگوي اختصاصي با " مهر "

انتقاداتي كه به حوزه هنري وارد مي شود افراطي است

رئيس حوزه هنري در گفت و گو با خبرگزاري " مهر " در خصوص فعاليت هاي اقتصادي اين نهاد فرهنگي، هنري و مسائل مربوط به سازمان سينمايي سوره سخن گفت.

حسن بنيانيان ، رئيس حوزه هنري در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار سينمايي " مهر " با تشريح فعاليت هاي اقتصادي حوزه هنري گفت : حوزه هنري از فعاليت هاي غير اقتصادي " غير مرتبط " با برنامه و سياست هاي حوزه هنري دوري مي كند . البته شرايط كشور به صورتي نيست كه ما مانند گذشته از رانت هاي موجود در جامعه استفاده كنيم. در اين ميان پول در آوردن و اقتصادي انديشيدن ، ذهن اقتصادي مي خواهد. بسياري از مديران و مسئولان حوزه براي اجراي برنامه هاي خود از ما امكانات و بودجه مي خواهند . تلاش مي كنيم اين امكانات فراهم شود و به دنبال جذب منابع مالي جديد هستيم .
وي افزود : 18 شركت كه در زمان مديريت گذشته حوزه هنري كار اقتصادي مي كردند ، را تعطيل و با آنها تصفيه حساب كرده ايم . دليل اين بود كه مي خواستيم امكانات متفرقه حوزه هنري را تمركز بدهيم. در سال 83 براي استانها رديف بودجه مستقل گرفته ايم و از همكاران خود در واحدهاي مختلف خواسته ايم كه نسبت به جذب امكانات جديد اقدام كنند .
بنيانيان در خصوص  اقدامات اقتصادي مديريت گذشته حوزه هنري كه باعث بروزمشكلاتي براي حوزه هنري شد ، گفت : بايد تصميماتي كه در زمان مديريت گذشته حوزه هنري اتخاذ شده است را با شرايط آن زمان سنجيد و از خود آنها در اين خصوص سوال كرد ، اما آن چيزي كه هم اكنون به حوزه هنري مربوط مي شود تعقيب مسائلي است كه در گذشته براي حوزه هنري به وجود آمده است. به دليل آنكه اين مسائل مستقيما به بيت المال مربوط مي شود و هزينه هايي صورت گرفته است ، بايد فعاليت هاي اقتصادي آن دوره حسابرسي شود به همين خاطر طبق قوانين به دنبال آنها هستيم.
وي افزود : حوزه هنري با اين سياست كه سازمان هاي اقتصادي غير مرتبط را تعطيل كند ، در اين موضوع دخالت خواهد كرد. به طور مثال در مسئله باشگاه پرسپوليس يا مسئله دخانيات در حال تصفيه حساب هستيم .
بنيانيان با اشاره به دلايل تعديل فعاليت هاي اقتصادي حوزه هنري خاطر نشان كرد : ما مجبور بوديم به دليل اينكه مديريت گذشته حوزه بيش از اندازه به فعاليت هاي اقتصادي رو آورده بود ، اين فعاليت ها را تعديل  و نسبت به كاهش آنها تلاش مي كنيم.
رئيس حوزه هنري با اشاره به شائبه كم كاري اين نهاد فرهنگي و هنري در توليد آثار سينمايي اظهار داشت : زماني كه مديريت جديد وارد حوزه هنري شد ، مقداري زمان مي برد كه تيم سينمايي جديد خود را با شرايط موجود منطبق كند و به فعاليت هاي سينمايي حوزه هنري سامان دهد ، اين مسئله  با ركود مخاطب در صنعت سينما همزمان شد. در سال 64 ، 75 ميليون نفر از فيلمهاي سينمايي ديدن كردند. اين آمار در سال 81 به 20 ميليون نفر كاهش پيدا كرد.  يكي ديگر از مسائلي كه ما با آن دست به گريبان بوديم ، بحث افت وسيع گردش مالي حوزه هنري بود كه اين مورد هم بر فعاليت هاي سينمايي بي تاثير نبود.
وي ادامه داد : مي بايست مطابق سياست هاي سازماني، آثار خود را به سمت تاثير گذاري جهت دهيم. از اين رو در بسياري از آثار سينمايي مشاركت و سرمايه گذاري كرديم. اين بخش را هم به عنوان يك اولويت قرار داديم.
بنيانيان در پاسخ به اين سوال كه آيا سرمايه گذاري مشترك حوزه هنري در آثار توليدي سينماي كشور ، نقش تهيه كنندگي فيلم توسط سازمان سينمايي حوزه را كم رنگ نمي كند ، گفت : اين سرمايه گذاري هدفمند و با رويكرد برنامه ريزي شده اي صورت مي پذيرد. ببينيد ، نقش بخش خصوصي مشخص و معلوم است؛ آنها با توليد آثار سينمايي سعي در جذب مخاطب دارند.  سرمايه گذاري ما در توليد آثار سينمايي در چارچوب مسائل اخلاقي و ارزشي صورت مي گيرد. ما در كارهايي سينمايي مشاركت داشته ايم كه از نظر محتوا و فيلمنامه با مباني مورد نظر حوزه هنري همخواني داشته باشد. 
وي افزود : يكي ديگر از شروط ما براي سرمايه گذاري در فيلم هاي سينمايي نوع متن و داستان فيلمنامه است. گاهي اتفاق افتاده كه با اصلاحات مورد نظرمان يك فيلم مشكل آفرين را به يك اثر خوب اخلاقي يا ارزشي تبديل كرده ايم.
وي در ادامه گفت : ضمن اينكه سازمان سينمايي سوره در سال 82 ، 4 اثر سينمايي راتوليد كرده . در سال جديد نيز آثار خوبي با مشاركت هنرمندان خوب كشورمان توليد مي كنيم كه  فيلم آقاي مجيد مجيدي از آن جمله است. بطور كلي مسئله سرمايه گذاري حوزه هنري در صنعت سينما را  هدفمند و منطبق بر مسائل ارزشي كشور اجرا مي كنيم.
رئيس حوزه هنري در بخش ديگري از گفت وگو با خبرنگار سينمايي " مهر " در خصوص نگاه سينماي حوزه هنري به گيشه و مخاطب گفت : ما در سينماي حوزه هنري به برنامه حركت مي كنيم و همانطور كه به مباني مورد نظرمان توجه داريم به مخاطب و گيشه نيز اهميت مي دهيم. ما فقط فيلمي نخواهيم ساخت كه مخاطب خاص آن را بپسندد . در مقابل به دنبال توليد آثاري نيز نخواهيم رفت كه فقط يك بعدي باشد. ملاحظات اجتماعي را در نظر مي گيريم و نسبت به تهيه و توليد آثار اقدام مي كنيم.
وي افزود: بنابراين انتقاداتي كه به حوزه هنري وارد مي شود افراطي است . ما تلاش داريم با شناخت مطالبات اجتماعي و با تاكيد بر ارزش مداري مخاطب خود را جذب كنيم.
وي در پايان با تاكيد بر اهميت  كمك به هنرمندان و فرهيختگان كشور در مواقع حساس گفت : بايد موانعي كه در مقابل انديشمندان و هنرمندان كشور قرار دارد را مرتفع كنيم. صدا و سيما ، وزارت ارشاد و ما نيز به عنوان يك نهاد فرهنگي و هنري ، مي بايست نسبت به تامين زندگي هنرمندان و نويسندگان كوشش كنيم .

کد خبر 74064

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha